TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

forfatter
Publisert 07.12.12 - 00:00
L&B mener
Zound Lasso
Lyden Kvaliteten
Spesifikasjoner
 • Type: lukket
 • Frekvens: 20 – 20000 Hz
 • Impedans: 32 ohm
 • Følsomhet: 101 dB
Veil. pris 300Pr. 07.12.12 Produktside

The Boom er pent matt og sitter behagelig. Materialet på hodebøylen er litt plastaktig, men den svarte undersiden er kledd med et mykere materiale som føles deilig mot hodet. Dessverre er klokkene ikke vribare i noen retning, noe som gjør den lite fleksibel, på den andre siden er det færre ting som kan gå i stykker. Ledningen er av den flate praktiske typen og har en patentert løsning på enden av hodetelefonen. Zound Lasso, som forandrer kontakten til en lås for kabelen når den ikke benyttes. En meget smart løsning på ledningsfloker. Passformen er deilig, men materialvalget på øreputene er det samme som hos Sony, og etter en stund blir det meget varmt, noe som kanskje kan være deilig om man befinner seg ute om vinteren, men om våren og sommeren kan det lett bli vel varmt. The Boom fungerer utmerket til iPhone, men Xperian vil absolutt ikke jobbe sammen med denne hodetelefonen, selv om det er noe som sier mer om mobilen enn hodetelefonen.

Akkurat som mange andre i denne testen er dette en typisk lukket hodetelefon, og selv om det merkes tydelig at The Boom liker nyansene i La Primavera savnes luften og rommet. Det øvre mellomregisteret og diskanten kommer ikke riktig til sin rett. Jeg utfordrer med litt rock i form av ”Skynyrds Nation” og bassen kan man ikke klage på, derimot behøver selv bassen trommer og gitarer for å komme til sin rett, og lydbildet føles sammentrykt og kjedelig. Det er som om man bandet står i et trangt øvingslokale med veldig lavt tak.

Konklusjon
Setter man pris på den litt mer dempede lyden hos en lukket hodetelefon samtidig som man vil kunne variere litt med ulike farger, kan The Boom være et alternativ. Den flate ledningen med den smarte Zound Lasso-løsningen for å unngå floker på ledningene, høyner karakteren. Den vil også holde ørene dine varme om vinteren. Imidlertid savner jeg den luftigheten og dynamikken som gjør at man begynner å trampe takten uten at man tenker over det.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekte hi-fi-lyd Med Px8 har Bowers & Wilkins finspisset alle kvalitetene fra Px7 S2. Det er duket for ekte hi-fi-lyd, uten en tråd!
I en støyende hverdag trenger du disse! Hodetelefoner til jul blir aldri feil! Her er våre favoritter blant støykansellerende klokker og propper.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Følg Lyd & Bilde