Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.
Lyd & Bilde mener
Zound Lasso
Lyden Kvaliteten
Spesifikasjoner
  • Type: lukket
  • Frekvens: 20 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 101 dB

The Boom er pent matt og sitter behagelig. Materialet på hodebøylen er litt plastaktig, men den svarte undersiden er kledd med et mykere materiale som føles deilig mot hodet. Dessverre er klokkene ikke vribare i noen retning, noe som gjør den lite fleksibel, på den andre siden er det færre ting som kan gå i stykker. Ledningen er av den flate praktiske typen og har en patentert løsning på enden av hodetelefonen. Zound Lasso, som forandrer kontakten til en lås for kabelen når den ikke benyttes. En meget smart løsning på ledningsfloker. Passformen er deilig, men materialvalget på øreputene er det samme som hos Sony, og etter en stund blir det meget varmt, noe som kanskje kan være deilig om man befinner seg ute om vinteren, men om våren og sommeren kan det lett bli vel varmt. The Boom fungerer utmerket til iPhone, men Xperian vil absolutt ikke jobbe sammen med denne hodetelefonen, selv om det er noe som sier mer om mobilen enn hodetelefonen.

Akkurat som mange andre i denne testen er dette en typisk lukket hodetelefon, og selv om det merkes tydelig at The Boom liker nyansene i La Primavera savnes luften og rommet. Det øvre mellomregisteret og diskanten kommer ikke riktig til sin rett. Jeg utfordrer med litt rock i form av ”Skynyrds Nation” og bassen kan man ikke klage på, derimot behøver selv bassen trommer og gitarer for å komme til sin rett, og lydbildet føles sammentrykt og kjedelig. Det er som om man bandet står i et trangt øvingslokale med veldig lavt tak.

Konklusjon
Setter man pris på den litt mer dempede lyden hos en lukket hodetelefon samtidig som man vil kunne variere litt med ulike farger, kan The Boom være et alternativ. Den flate ledningen med den smarte Zound Lasso-løsningen for å unngå floker på ledningene, høyner karakteren. Den vil også holde ørene dine varme om vinteren. Imidlertid savner jeg den luftigheten og dynamikken som gjør at man begynner å trampe takten uten at man tenker over det.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen
Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.