: Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.
Lyd & Bilde mener
Zound Lasso
Lyden Kvaliteten
Spesifikasjoner
  • Type: lukket
  • Frekvens: 20 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 101 dB
Annonse
Annonse
forfatter

The Boom er pent matt og sitter behagelig. Materialet på hodebøylen er litt plastaktig, men den svarte undersiden er kledd med et mykere materiale som føles deilig mot hodet. Dessverre er klokkene ikke vribare i noen retning, noe som gjør den lite fleksibel, på den andre siden er det færre ting som kan gå i stykker. Ledningen er av den flate praktiske typen og har en patentert løsning på enden av hodetelefonen. Zound Lasso, som forandrer kontakten til en lås for kabelen når den ikke benyttes. En meget smart løsning på ledningsfloker. Passformen er deilig, men materialvalget på øreputene er det samme som hos Sony, og etter en stund blir det meget varmt, noe som kanskje kan være deilig om man befinner seg ute om vinteren, men om våren og sommeren kan det lett bli vel varmt. The Boom fungerer utmerket til iPhone, men Xperian vil absolutt ikke jobbe sammen med denne hodetelefonen, selv om det er noe som sier mer om mobilen enn hodetelefonen.

Akkurat som mange andre i denne testen er dette en typisk lukket hodetelefon, og selv om det merkes tydelig at The Boom liker nyansene i La Primavera savnes luften og rommet. Det øvre mellomregisteret og diskanten kommer ikke riktig til sin rett. Jeg utfordrer med litt rock i form av ”Skynyrds Nation” og bassen kan man ikke klage på, derimot behøver selv bassen trommer og gitarer for å komme til sin rett, og lydbildet føles sammentrykt og kjedelig. Det er som om man bandet står i et trangt øvingslokale med veldig lavt tak.

Konklusjon
Setter man pris på den litt mer dempede lyden hos en lukket hodetelefon samtidig som man vil kunne variere litt med ulike farger, kan The Boom være et alternativ. Den flate ledningen med den smarte Zound Lasso-løsningen for å unngå floker på ledningene, høyner karakteren. Den vil også holde ørene dine varme om vinteren. Imidlertid savner jeg den luftigheten og dynamikken som gjør at man begynner å trampe takten uten at man tenker over det.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Aktiv støydemping i trådløse hodetelefoner, pleier å koste mer enn dette.
Det er Marshall Mode II man skal ha hvis man elsker at det trøkker litt i ørene når man ller musikk. Høyt, selvsagt.
HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.