: Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.
Lyd & Bilde mener
Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum
Spesifikasjoner
  • Type: halvåpen
  • Frekvens: 8 – 24000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 101 dB
Annonse
Annonse

Denon AH-D510R er en hodetelefon med et klassisk og i denne sammenheng, litt hverdagslig utseende. Kombinasjonen av svart og sølv er stilrent og pent, men som knapt får noen til å hoppe høyt av eufori. Klokkene er store og sitter deilig rundt ørene, og takket være hodebøylens myke underside kan man bruke hodetelefonen lenge uten at den blir ubekvem. Klokkene kan vinkles á la DJ-hodetelefon og de er også bevegelige loddrett. Tross vribare deler føles konstruksjonen gedigen og ledningen er kraftig. Denon er den eneste hodetelefonen med riktig tre-knappers-mikrofon (Sony har volumratt), men det fungerer bare til iDingser.

Akkurat som med Lowrider er dette en halvåpen hodetelefon, og jeg bestemmer meg for å begynne med litt rock. Bassen føles god i magen og høyrefoten begynner å trampe takten, det er en bra karakter. Jeg går over til La Primavera som også er en låt med mye driv, men som krever litt mer av diskanten, trampingen avtar noe da jeg savner stinget i de høye tonene samtidig som jeg innser at hodetelefonen krever litt høyere volum for ikke å bli intetsigende og slapp. Jeg lytter meg inn på herlige ”Vart jag än går”, og på lavt volum kommer Roberts stemme ikke til sin rett. Det er imidlertid nok å skru opp volumet et par knepp, for etter en stund merker jeg at jeg blir iakttatt ettersom jeg til og med har begynte å danse ved min arbeidsplass. Jeg bytter kjapt til ”Våren”, som man ikke direkte kan danske til, og selv om lydbildet ikke er dårlig på noen måte, føles mellomregisteret litt dempet og det savner rom og sprøhet.

Konklusjon
Hodetelefonen fra Denon er ikke den morsomste i testen rente utseendemessig. Derimot føles den gedigen og komforten er utmerket. At den har en tre-knappers-mikrofon gir pluss i margen, men på den andre siden bør man vel få litt ekstra med tanke på prislappen. For beste musikkopplevelse bør du mate denne japaneren med taktfast rock med god bass, men uansett hvilken sjanger du velger bør du passe på hørselen da man lett hever volumet for den beste lydopplevelsen.

Også i denne testen:

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.