Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Skrevet av / 07.12.12 - 00:00
Denon AH-D510R
Åsa Warme

Denon AH-D510R er en hodetelefon med et klassisk og i denne sammenheng, litt hverdagslig utseende. Kombinasjonen av svart og sølv er stilrent og pent, men som knapt får noen til å hoppe høyt av eufori. Klokkene er store og sitter deilig rundt ørene, og takket være hodebøylens myke underside kan man bruke hodetelefonen lenge uten at den blir ubekvem. Klokkene kan vinkles á la DJ-hodetelefon og de er også bevegelige loddrett. Tross vribare deler føles konstruksjonen gedigen og ledningen er kraftig. Denon er den eneste hodetelefonen med riktig tre-knappers-mikrofon (Sony har volumratt), men det fungerer bare til iDingser.

Akkurat som med Lowrider er dette en halvåpen hodetelefon, og jeg bestemmer meg for å begynne med litt rock. Bassen føles god i magen og høyrefoten begynner å trampe takten, det er en bra karakter. Jeg går over til La Primavera som også er en låt med mye driv, men som krever litt mer av diskanten, trampingen avtar noe da jeg savner stinget i de høye tonene samtidig som jeg innser at hodetelefonen krever litt høyere volum for ikke å bli intetsigende og slapp. Jeg lytter meg inn på herlige ”Vart jag än går”, og på lavt volum kommer Roberts stemme ikke til sin rett. Det er imidlertid nok å skru opp volumet et par knepp, for etter en stund merker jeg at jeg blir iakttatt ettersom jeg til og med har begynte å danse ved min arbeidsplass. Jeg bytter kjapt til ”Våren”, som man ikke direkte kan danske til, og selv om lydbildet ikke er dårlig på noen måte, føles mellomregisteret litt dempet og det savner rom og sprøhet.

Konklusjon
Hodetelefonen fra Denon er ikke den morsomste i testen rente utseendemessig. Derimot føles den gedigen og komforten er utmerket. At den har en tre-knappers-mikrofon gir pluss i margen, men på den andre siden bør man vel få litt ekstra med tanke på prislappen. For beste musikkopplevelse bør du mate denne japaneren med taktfast rock med god bass, men uansett hvilken sjanger du velger bør du passe på hørselen da man lett hever volumet for den beste lydopplevelsen.

Lyd & Bilde mener

Bassen Kvaliteten Prisen Designen Trenger høyt volum

Også i denne testen:

8 hodetelefoner

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen
Les hele testen

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten
Les hele testen

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass
Les hele testen

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen
Les hele testen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen
Les hele testen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten
Les hele testen

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

Scroll to Top