TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

forfatter
Publisert 07.12.12 - 00:00
L&B menerskew
pluss Mange fargevalg Ledningen
minus Lyden Passformen
Veil. pris 440 Produktside
Spesifikasjoner
  • Type: lukket
  • Frekvens: 20 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 112 dB

De hodetelefonene jeg fikk til testen er lekkert mintgrønne og ble levert i en kartong i samme farge, meget gjennomtenkt. Faktum er at hele hodetelefonen inklusive ledning, sett bort fra et par bittesmå sølvdetaljer, er mintgrønn. Både ledning og hodebøyle er vattert for en mykere komfort. At man har valgt stoffkledd hodebøyle føles ikke helt gjennomtenkt ettersom det lett blir litt skittent og fullt av flekker, det er jo ikke helt uvanlig med voks, spray eller diverse stylingprodukter som naturligvis vil komme til å smitte av på stoffet. Elegant, men ikke helt praktisk. Øreklokkene er bevegelige loddrett, men ikke vribare ala DJ-hodetelefon og tross den vatterte hodebøylen er komforten ikke helt som man kunne ønske. Den er litt for utstoppet på oversiden for at den skal passe mitt hode og være bekvem å ha på over lengre tid. Plattan fungerer til de fleste mobiler på markedet, men ikke til min Xperia.

Vivaldis ”Våren”, som er full av strykere og dynamikk, er riktignok full av detaljer, men sprøheten og rommet savnes. Fiolinene er ikke det det minste påtrengende i de høyere tonene, noe som i og for seg kan være deilig, men det føles ikke realistisk. Tyske DJ/produsentteamet Sashs versjon av La Primavera har bra driv, men kommer ikke helt til sin rett da de høye, klare og rene tonene dempes mens bassen mest er en kjedelig dunking. Jeg savner også realismen og tilstedeværelsen i stemmene.

Konklusjon
Plattan er lekker, og det faktum at den finnes i alle regnbuens farger gjør den til en hodetelefon som kan passe både mamma og lillebror. Den stoffkledde hodebøylen er en god idé, men man har nok ikke tenkt over hvordan den kommer til å se ut etter en tids bruk. Helhetsinntrykket av lydbildet er at den er noe dempet. Bassen er kjedelig og unyansert og mellomregisteret føles innestengt. Som elegant tilbehør funker Plattan perfekt, men når det gjelder lyden kan man ønske seg mer.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde