TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

forfatter
Publisert 07.12.12 - 00:00
L&B menerskew
pluss Lyden Prisen Designen
minus Soff på hodebøylen
Veil. pris 500 Produktside
Spesifikasjoner
  • Type: lukket
  • Frekvens: 10 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 103 dB

Dette er en hodetelefon fra Philips design-linje (CitiScape Collection), inspirert av japansk popkultur, med meget deilig komfort, og til tross for at det meste er glansaktig plast ser det virkelig pent ut. Men jeg kan ikke la være å undre meg over hvordan man tenkte da man valgte materiale og utseende for undersiden av hodebøylen. Der sitter nemlig en vattert stoffkonstruksjon (riktignok myk og deilig) i en total avvikende farge og som i tillegg synes meget godt på hver side av selve hodebøylen. Like upraktisk som hos Plattan, og dessuten mer iøynefallende. Dette veies kanskje opp av at øreputene i skinn er både pene, behagelige og ligger mykt mot ørene. Selve klokkene er ikke vribare, men de myke øreputene er leddet og gir god komfort. Ledningen er av den praktiske flate typen, men hvorfor har ikke Philips valgt en ledning i samme farge som hodetelefon og mikrofon? Det hadde gitt et enda mer homogent utseende på hodetelefonen. I pakken følger det med en adapter som gjør at den kan benyttes til den kresne Sony Ericsson, takk for det.

Nyansene i ”Våren” formidles på en fin måte, og tross at dette er en lukket konstruksjon føles den akseptabelt luftig og sprø. Mellomregister og diskant møter hverandre på en fin måte. Roberts stemme (Sangeren i Stiftelsen og Takida) er meget karakteristisk, og selv om hodetelefonen fra Philips lykkes ganske bra, når den ikke i mål med å formidle den helt realistisk, men er noe dempet, noe den absolutt ikke er alene om. Bassen leveres på en bra og nyansert måte uten å bli for grøtete eller flat.

Konklusjon
Til tross for den ikke helt pene, og upraktiske, stoffkonstruksjonen på hodebøylens underside, må jeg si at dette er en meget lekker hodetelefon til en meget bra pris. Tross den lukkede konstruksjonen har den et lydbilde som er tilstrekkelig luftig og åpent, og den har en god evne til å levere bass på en nyansert måte. At den ikke helt makter å gjengi Roberts spesielle stemme er også helt ok, med tanke på prislappen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde