Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Skrevet av / 07.12.12 - 00:00
Philips SHL520WT/10
Åsa Warme

Dette er en hodetelefon fra Philips design-linje (CitiScape Collection), inspirert av japansk popkultur, med meget deilig komfort, og til tross for at det meste er glansaktig plast ser det virkelig pent ut. Men jeg kan ikke la være å undre meg over hvordan man tenkte da man valgte materiale og utseende for undersiden av hodebøylen. Der sitter nemlig en vattert stoffkonstruksjon (riktignok myk og deilig) i en total avvikende farge og som i tillegg synes meget godt på hver side av selve hodebøylen. Like upraktisk som hos Plattan, og dessuten mer iøynefallende. Dette veies kanskje opp av at øreputene i skinn er både pene, behagelige og ligger mykt mot ørene. Selve klokkene er ikke vribare, men de myke øreputene er leddet og gir god komfort. Ledningen er av den praktiske flate typen, men hvorfor har ikke Philips valgt en ledning i samme farge som hodetelefon og mikrofon? Det hadde gitt et enda mer homogent utseende på hodetelefonen. I pakken følger det med en adapter som gjør at den kan benyttes til den kresne Sony Ericsson, takk for det.

Nyansene i ”Våren” formidles på en fin måte, og tross at dette er en lukket konstruksjon føles den akseptabelt luftig og sprø. Mellomregister og diskant møter hverandre på en fin måte. Roberts stemme (Sangeren i Stiftelsen og Takida) er meget karakteristisk, og selv om hodetelefonen fra Philips lykkes ganske bra, når den ikke i mål med å formidle den helt realistisk, men er noe dempet, noe den absolutt ikke er alene om. Bassen leveres på en bra og nyansert måte uten å bli for grøtete eller flat.

Konklusjon
Til tross for den ikke helt pene, og upraktiske, stoffkonstruksjonen på hodebøylens underside, må jeg si at dette er en meget lekker hodetelefon til en meget bra pris. Tross den lukkede konstruksjonen har den et lydbilde som er tilstrekkelig luftig og åpent, og den har en god evne til å levere bass på en nyansert måte. At den ikke helt makter å gjengi Roberts spesielle stemme er også helt ok, med tanke på prislappen.

Lyd & Bilde mener

Lyden Prisen Designen Soff på hodebøylen

Også i denne testen:

8 hodetelefoner

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen
Les hele testen

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten
Les hele testen

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass
Les hele testen

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum
Les hele testen

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen
Les hele testen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen
Les hele testen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

Scroll to Top