: Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.
Lyd & Bilde mener
Kan foldes sammen
Designen
Spesifikasjoner
  • Type: åpen
  • Frekvens: 10 - 21000 Hz
  • Impedans: 40 ohm
  • Følsomhet: 110 dB
forfatter

Dette er ikke en hodetelefon man velger for å bli lagt merke til, den finnes bare i svart eller sølv, så spennende enn det blir det ikke. En fordel er at den kan foldes sammen, konstruksjonen minner litt om gamle dagers Mekano på en eller annen måte. Dessverre finnes det ikke noe mykt materiale på undersiden av hodebøylen, men takket være den fint formede buen er det ikke noe jeg tenker på. Jeg tror ikke at mitt hode er uvanlig stort, men tross de mye øreputene sitter de litt vel hardt over mine ører, noe som blir litt forstyrrende etter en tids lytting. Konstruksjonen av selve hodetelefonen er relativ solid, men både ledningen og festet er i svakeste laget. Øreklokkene kan ikke beveges utover, men kan vinkles i loddrett retning. Cresyn C555s skal fungere sammen med de fleste mobiler som iPhone, LG, HTC, Motorola, Blackberry og Samsung, men min Xperia ville ikke ha noe med denne hodetelefonen å gjøre, noe den absolutt ikke er alene om i dette startfeltet.

Vivaldis ”Våren” leveres åpent og luftig, og lydbildet er godt sammensatt. Når jeg bytter til Mikael Wiehe og lukker øynene får jeg følelsen av at vi befinner oss i samme rom. Teksten griper tak i meg og bassen er fint avveid, selv om jeg kanskje hadde ønsket meg litt mer trøkk. La Primavera leveres med spilleglede og driv, men likevel ikke fullt så luftig som jeg hadde forventet meg, og når ”Skynyrd Nation” kommer i hodetelefonen klarer den ikke å nyansere de ulike instrumentene og stemmene, og det hele føles anstrengt.

Konklusjon
Leter du etter en litt mer artig hodetelefon for å forsterke din eller personen du velger å gi den til sin personlighet, bør du kanskje velge en av de andre i startfeltet. Men er formålet en liten og smidig hodetelefon som er lett å ta med seg og som samtidig leverer en fullt ut akseptabel lyd, har du et godt alternativ i hodetelefonen fra Cresyn. Klassiske stykker og viser fungerer bra, men foretrekker du rockemusikk med god bass, så er kanskje ikke denne ditt førstevalg.

Også i denne testen:

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også