Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Skrevet av / 07.12.12 - 00:00
Cresyn C555s
Åsa Warme

Dette er ikke en hodetelefon man velger for å bli lagt merke til, den finnes bare i svart eller sølv, så spennende enn det blir det ikke. En fordel er at den kan foldes sammen, konstruksjonen minner litt om gamle dagers Mekano på en eller annen måte. Dessverre finnes det ikke noe mykt materiale på undersiden av hodebøylen, men takket være den fint formede buen er det ikke noe jeg tenker på. Jeg tror ikke at mitt hode er uvanlig stort, men tross de mye øreputene sitter de litt vel hardt over mine ører, noe som blir litt forstyrrende etter en tids lytting. Konstruksjonen av selve hodetelefonen er relativ solid, men både ledningen og festet er i svakeste laget. Øreklokkene kan ikke beveges utover, men kan vinkles i loddrett retning. Cresyn C555s skal fungere sammen med de fleste mobiler som iPhone, LG, HTC, Motorola, Blackberry og Samsung, men min Xperia ville ikke ha noe med denne hodetelefonen å gjøre, noe den absolutt ikke er alene om i dette startfeltet.

Vivaldis ”Våren” leveres åpent og luftig, og lydbildet er godt sammensatt. Når jeg bytter til Mikael Wiehe og lukker øynene får jeg følelsen av at vi befinner oss i samme rom. Teksten griper tak i meg og bassen er fint avveid, selv om jeg kanskje hadde ønsket meg litt mer trøkk. La Primavera leveres med spilleglede og driv, men likevel ikke fullt så luftig som jeg hadde forventet meg, og når ”Skynyrd Nation” kommer i hodetelefonen klarer den ikke å nyansere de ulike instrumentene og stemmene, og det hele føles anstrengt.

Konklusjon
Leter du etter en litt mer artig hodetelefon for å forsterke din eller personen du velger å gi den til sin personlighet, bør du kanskje velge en av de andre i startfeltet. Men er formålet en liten og smidig hodetelefon som er lett å ta med seg og som samtidig leverer en fullt ut akseptabel lyd, har du et godt alternativ i hodetelefonen fra Cresyn. Klassiske stykker og viser fungerer bra, men foretrekker du rockemusikk med god bass, så er kanskje ikke denne ditt førstevalg.

Lyd & Bilde mener

Kan foldes sammen Designen

Også i denne testen:

8 hodetelefoner

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten
Les hele testen

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass
Les hele testen

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum
Les hele testen

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen
Les hele testen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen
Les hele testen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten
Les hele testen

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

Scroll to Top