: Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.
Lyd & Bilde mener
Kan foldes sammen
Designen
Spesifikasjoner
  • Type: åpen
  • Frekvens: 10 - 21000 Hz
  • Impedans: 40 ohm
  • Følsomhet: 110 dB
Annonse
Annonse

Dette er ikke en hodetelefon man velger for å bli lagt merke til, den finnes bare i svart eller sølv, så spennende enn det blir det ikke. En fordel er at den kan foldes sammen, konstruksjonen minner litt om gamle dagers Mekano på en eller annen måte. Dessverre finnes det ikke noe mykt materiale på undersiden av hodebøylen, men takket være den fint formede buen er det ikke noe jeg tenker på. Jeg tror ikke at mitt hode er uvanlig stort, men tross de mye øreputene sitter de litt vel hardt over mine ører, noe som blir litt forstyrrende etter en tids lytting. Konstruksjonen av selve hodetelefonen er relativ solid, men både ledningen og festet er i svakeste laget. Øreklokkene kan ikke beveges utover, men kan vinkles i loddrett retning. Cresyn C555s skal fungere sammen med de fleste mobiler som iPhone, LG, HTC, Motorola, Blackberry og Samsung, men min Xperia ville ikke ha noe med denne hodetelefonen å gjøre, noe den absolutt ikke er alene om i dette startfeltet.

Vivaldis ”Våren” leveres åpent og luftig, og lydbildet er godt sammensatt. Når jeg bytter til Mikael Wiehe og lukker øynene får jeg følelsen av at vi befinner oss i samme rom. Teksten griper tak i meg og bassen er fint avveid, selv om jeg kanskje hadde ønsket meg litt mer trøkk. La Primavera leveres med spilleglede og driv, men likevel ikke fullt så luftig som jeg hadde forventet meg, og når ”Skynyrd Nation” kommer i hodetelefonen klarer den ikke å nyansere de ulike instrumentene og stemmene, og det hele føles anstrengt.

Konklusjon
Leter du etter en litt mer artig hodetelefon for å forsterke din eller personen du velger å gi den til sin personlighet, bør du kanskje velge en av de andre i startfeltet. Men er formålet en liten og smidig hodetelefon som er lett å ta med seg og som samtidig leverer en fullt ut akseptabel lyd, har du et godt alternativ i hodetelefonen fra Cresyn. Klassiske stykker og viser fungerer bra, men foretrekker du rockemusikk med god bass, så er kanskje ikke denne ditt førstevalg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.
Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.