TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Pro-Ject Stream Box DSA

God lyd, vrien å bruke

Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.

forfatter
Publisert 16.09.13 - 16:16
L&B mener
Meget vellydende Mange tilkoblinger
Mangelfull app Ingen strømmetjenester
Spesifikasjoner
 • 2 x 60 W forsterker (4 ohm)
 • Wi-Fi/Eternett
 • Internettradio
 • 2 USB-innganger
 • Lydformater: MP3, AAC, WMA, FLAC, ALAC, WAV
 • Støtter 24-bit/192kHz
 • Fjernkontroll-app (iOS og Android)
Veil. pris 12000Pr. 16.09.13 Produktside

Pro-Ject Stream Box DSA er en integrert forsterker med innebygd strømming. Den spiller musikken direkte fra nettverks-PC-en, eller plugg en harddisk eller minnepinne til USB-inngangen. I tillegg finnes både analoge og digitale tilkoblinger til annet utstyr. Dessverre finnes verken Spotify eller Wimp i skrivende stund, men dette kan kanskje endres med en fremtidig oppgradering. Er du bruker av en slik tjeneste, må du benytte andre muligheter. iPhone- og iPad-brukere kan koble til en AirPort Express via optisk inngang. Eller koble datamaskinen til forsterkeren. Men her er jo poenget å ha alt i ett produkt, så det må sees på som en svakhet.

Brukervennlighet
Fjernkontrollappen for Apple og Android er i beste fall mangelfull. Du kan ikke styre internettradio med den, da må den medfølgende brukes. Når man skal bla gjennom musikksamlinga over nettverket, er det heller ingen direkte søkefunksjon, og du kan ikke komponere en spilleliste i appen. Spillelisten må derfor forhåndslages på datamaskinen, som blir lite dynamisk. Appen finnes kun i lav oppløsning for smartmobil, ingen egen for nettbrett.

Lydkvalitet
Derimot er lyden en annen historie. Sammenlignet med de rimeligere forsterkerne er det en ganske annen basskontroll med Pro-Ject. Den holder et mer overbevisende tak på høyttalerne. Dynamisk kontrast er større, slik at hvert instrument klinger tydeligere ut, men uten at det blir separert ut fra helheten. Hele lydbildet får bedre fokus, som holdes stødig også under komplekse partier. Og oppløsningen i overtoneområdet er meget god. Ingen aggressivitet her, og lyse kvinnevokaler kommer godt ut uten at sibilantene (s-er, og f-er) blir overfokusert. Forsterkeren kan også spille ganske høyt uten problemer.

Denne appen finnes for både Apple og Android, men ingen egen nettbrettversjon. Den er veldig grunnleggende, og infrastrukturen benytter ikke fordelen av nettbrettets store overflate.
Denne appen finnes for både Apple og Android, men ingen egen nettbrettversjon. Den er veldig grunnleggende, og infrastrukturen benytter ikke fordelen av nettbrettets store overflate.

Det er likevel ikke fullt så mye luft i overtonene som med Naim, som tegner et enda mer vektløst lydbilde. I tillegg har Naim enda mer energi i det dypeste bassområdet, som gir mer nerve og gnist til musikken.

Alt i alt er Pro-Ject Stream Box DSA en meget vellydende nettverksforsterker, med godt med tilkoblingsmuligheter. Dessverre er den ikke brukervennlig nok, og taper dermed kampen mot Naim, om å være den beste forsterkeren i denne testen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

5 nettverksforsterkere med strømming

Oppsummering

Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

Naim UnitiQute 2

Suveren lydkvalitet

Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

Potent lydkvalitet Effektiv betjening
Mangler musikktjenester

Simple Audio Roomplayer 1

Høyoppløst utfordrer

Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

Sprek lydkvalitet God byggekvalitet
Mangelfull fjernstyring

Bluesound PowerNode

Rimelig hi-fi-alternativ

I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

Flott lyd Støtter høyoppløst lyd Innebygd Wimp HiFi
Mangler litt kraft Manuell delingsfunksjon blir knotete

Sonos Connect:Amp

Multirom-kongen

Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

Suveren brukervennlighet Støtter Spotify og Wimp
Spiller ikke høyoppløste musikkfiler
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Følg Lyd & Bilde