SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: Pro-Ject Stream Box DSA

God lyd, vrien å bruke

Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.

Lyd & Bilde mener

Meget vellydende Mange tilkoblinger
Mangelfull app Ingen strømmetjenester
 • 2 x 60 W forsterker (4 ohm)
 • Wi-Fi/Eternett
 • Internettradio
 • 2 USB-innganger
 • Lydformater: MP3, AAC, WMA, FLAC, ALAC, WAV
 • Støtter 24-bit/192kHz
 • Fjernkontroll-app (iOS og Android)
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 12000 kr

Pro-Ject Stream Box DSA er en integrert forsterker med innebygd strømming. Den spiller musikken direkte fra nettverks-PC-en, eller plugg en harddisk eller minnepinne til USB-inngangen. I tillegg finnes både analoge og digitale tilkoblinger til annet utstyr. Dessverre finnes verken Spotify eller Wimp i skrivende stund, men dette kan kanskje endres med en fremtidig oppgradering. Er du bruker av en slik tjeneste, må du benytte andre muligheter. iPhone- og iPad-brukere kan koble til en AirPort Express via optisk inngang. Eller koble datamaskinen til forsterkeren. Men her er jo poenget å ha alt i ett produkt, så det må sees på som en svakhet.

Brukervennlighet
Fjernkontrollappen for Apple og Android er i beste fall mangelfull. Du kan ikke styre internettradio med den, da må den medfølgende brukes. Når man skal bla gjennom musikksamlinga over nettverket, er det heller ingen direkte søkefunksjon, og du kan ikke komponere en spilleliste i appen. Spillelisten må derfor forhåndslages på datamaskinen, som blir lite dynamisk. Appen finnes kun i lav oppløsning for smartmobil, ingen egen for nettbrett.

Lydkvalitet
Derimot er lyden en annen historie. Sammenlignet med de rimeligere forsterkerne er det en ganske annen basskontroll med Pro-Ject. Den holder et mer overbevisende tak på høyttalerne. Dynamisk kontrast er større, slik at hvert instrument klinger tydeligere ut, men uten at det blir separert ut fra helheten. Hele lydbildet får bedre fokus, som holdes stødig også under komplekse partier. Og oppløsningen i overtoneområdet er meget god. Ingen aggressivitet her, og lyse kvinnevokaler kommer godt ut uten at sibilantene (s-er, og f-er) blir overfokusert. Forsterkeren kan også spille ganske høyt uten problemer.

Denne appen finnes for både Apple og Android, men ingen egen nettbrettversjon. Den er veldig grunnleggende, og infrastrukturen benytter ikke fordelen av nettbrettets store overflate.
Denne appen finnes for både Apple og Android, men ingen egen nettbrettversjon. Den er veldig grunnleggende, og infrastrukturen benytter ikke fordelen av nettbrettets store overflate.

Det er likevel ikke fullt så mye luft i overtonene som med Naim, som tegner et enda mer vektløst lydbilde. I tillegg har Naim enda mer energi i det dypeste bassområdet, som gir mer nerve og gnist til musikken.

Alt i alt er Pro-Ject Stream Box DSA en meget vellydende nettverksforsterker, med godt med tilkoblingsmuligheter. Dessverre er den ikke brukervennlig nok, og taper dermed kampen mot Naim, om å være den beste forsterkeren i denne testen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  5 nettverksforsterkere med strømming

  Oppsummering

  Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

  Naim UnitiQute 2

  Suveren lydkvalitet

  Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

  Simple Audio Roomplayer 1

  Høyoppløst utfordrer

  Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

  Bluesound PowerNode

  Rimelig hi-fi-alternativ

  I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

  Sonos Connect:Amp

  Multirom-kongen

  Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.