: Pro-Ject Stream Box DSA

God lyd, vrien å bruke

Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.
Lyd & Bilde mener
Meget vellydende Mange tilkoblinger
Mangelfull app Ingen strømmetjenester
Spesifikasjoner
  • 2 x 60 W forsterker (4 ohm)
  • Wi-Fi/Eternett
  • Internettradio
  • 2 USB-innganger
  • Lydformater: MP3, AAC, WMA, FLAC, ALAC, WAV
  • Støtter 24-bit/192kHz
  • Fjernkontroll-app (iOS og Android)
Annonse
Annonse
forfatter

Pro-Ject Stream Box DSA er en integrert forsterker med innebygd strømming. Den spiller musikken direkte fra nettverks-PC-en, eller plugg en harddisk eller minnepinne til USB-inngangen. I tillegg finnes både analoge og digitale tilkoblinger til annet utstyr. Dessverre finnes verken Spotify eller Wimp i skrivende stund, men dette kan kanskje endres med en fremtidig oppgradering. Er du bruker av en slik tjeneste, må du benytte andre muligheter. iPhone- og iPad-brukere kan koble til en AirPort Express via optisk inngang. Eller koble datamaskinen til forsterkeren. Men her er jo poenget å ha alt i ett produkt, så det må sees på som en svakhet.

Brukervennlighet
Fjernkontrollappen for Apple og Android er i beste fall mangelfull. Du kan ikke styre internettradio med den, da må den medfølgende brukes. Når man skal bla gjennom musikksamlinga over nettverket, er det heller ingen direkte søkefunksjon, og du kan ikke komponere en spilleliste i appen. Spillelisten må derfor forhåndslages på datamaskinen, som blir lite dynamisk. Appen finnes kun i lav oppløsning for smartmobil, ingen egen for nettbrett.

Lydkvalitet
Derimot er lyden en annen historie. Sammenlignet med de rimeligere forsterkerne er det en ganske annen basskontroll med Pro-Ject. Den holder et mer overbevisende tak på høyttalerne. Dynamisk kontrast er større, slik at hvert instrument klinger tydeligere ut, men uten at det blir separert ut fra helheten. Hele lydbildet får bedre fokus, som holdes stødig også under komplekse partier. Og oppløsningen i overtoneområdet er meget god. Ingen aggressivitet her, og lyse kvinnevokaler kommer godt ut uten at sibilantene (s-er, og f-er) blir overfokusert. Forsterkeren kan også spille ganske høyt uten problemer.

Denne appen finnes for både Apple og Android, men ingen egen nettbrettversjon. Den er veldig grunnleggende, og infrastrukturen benytter ikke fordelen av nettbrettets store overflate.
Denne appen finnes for både Apple og Android, men ingen egen nettbrettversjon. Den er veldig grunnleggende, og infrastrukturen benytter ikke fordelen av nettbrettets store overflate.

Det er likevel ikke fullt så mye luft i overtonene som med Naim, som tegner et enda mer vektløst lydbilde. I tillegg har Naim enda mer energi i det dypeste bassområdet, som gir mer nerve og gnist til musikken.

Alt i alt er Pro-Ject Stream Box DSA en meget vellydende nettverksforsterker, med godt med tilkoblingsmuligheter. Dessverre er den ikke brukervennlig nok, og taper dermed kampen mot Naim, om å være den beste forsterkeren i denne testen.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

5 nettverksforsterkere med strømming

Oppsummering

Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

Naim UnitiQute 2

Suveren lydkvalitet

Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

Potent lydkvalitet Effektiv betjening
Mangler musikktjenester

Simple Audio Roomplayer 1

Høyoppløst utfordrer

Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

Sprek lydkvalitet God byggekvalitet
Mangelfull fjernstyring

Bluesound PowerNode

Rimelig hi-fi-alternativ

I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

Flott lyd Støtter høyoppløst lyd Innebygd Wimp HiFi
Mangler litt kraft Manuell delingsfunksjon blir knotete

Sonos Connect:Amp

Multirom-kongen

Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

Suveren brukervennlighet Støtter Spotify og Wimp
Spiller ikke høyoppløste musikkfiler
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Hvis du ikke kan nøye deg med en virkelig god TV til gamingen, har Philips en løsning som er umulig å overse. Dessverre har de selv oversett et par viktige detaljer.
Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Vil du ha en TV som ikke ser ut som en TV? Da kan Samsungs formfine Serif være et friskt alternativ.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.