SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: 5 nettverksforsterkere med strømming

Oppsummering

Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

Med en integrert forsterker står man fri til å velge de høyttalerne man ønsker. Og når forsterkeren i tillegg har innebygd strømming, er det bare å pælme CD-spilleren og la CD-samlinga gå samme vei. For digitale filformater betyr ikke dårlig lyd. Tvert imot kan de gi bedre lyd enn CD.

Testens fem forsterkere er alle kompakte, med nok effekt til å drive høyttalere av moderat størrelse med overbevisning. Men prisene varierer, så også både lydkvaliteten og brukervennligheten.

Sonos Connect:Amp er kanskje den enkleste forsterkeren i bruk. Automatisk oppsett, og et kryptert nettverk gjør det enkelt å sette opp musikkspillere i flere rom. Betjeningen er svært brukervennlig og med integrert støtte for Spotify og Wimp. Det er i det hele tatt mye som taler for Sonos i denne sammenhengen. Ulempen er mangel på støtte for høyoppløst musikk, men heldigvis fungerer den utmerket til normal musikklytting opp til 16 bit / CD-kvalitet. Den har bare ikke like klippefast lydbilde og spenstig lyd som Bluesound.

Hvilket bringer oss til Bluesound PowerNode. Temmelig identisk brukergrensesnitt som Sonos. Det den mangler er Sonos sin desktop-app for Mac og PC, som gjør det enda enklere å synkronisere mot musikksamlingen. Til gjengjeld støtter Bluesound høyoppløste musikkfiler, og den har en mer kontrollert og dynamisk gjengivelse av musikken enn Sonos. Bassen er mer kontrollert, og lydbildet er varmere. Den har ikke Spotify i skrivende stund, men til gjengjeld støtter den Wimp sitt nye hi-fi-abonnement med tapsfritt FLAC-format. Alt i alt synes vi Bluesound er testens beste kjøp.

Litt dyrere enn Blusound er Simple Audio Roomplayer 1. Akkurat som navnet antyder, er dette en veldig enkel spiller å få til å virke. Betjeningsmessig har den noen mangler, men ryktene sier at en kraftig oppdatering av styringssystemet er på vei i løpet av sommeren. Lydmessig er dette et seriøst alternativ for deg som bryr deg mer om muligheten til å spille høyoppløst musikk fra harddisk snarere enn komprimert musikk (Wimp og Spotify) rett fra nettet.

Et steg opp i pris finner vi to forsterkere. En av dem er Pro-Ject Stream Box DSA. Her finnes både digitale og analoge innganger så vel som internettradio og strømming av mange musikkformater – også høyoppløste. Men ingen Spotify eller Wimp her. Lydmessig forsvarer forsterkeren prislappen ved å gjengi et varmt og fyldig lydbilde med god basskontroll og en langt bedre oppløsning enn de rimeligere forsterkerne. Brukervennligheten er en litt annen sak. Fjernkontroll-appen er forhistorisk, uten søkefunksjon eller mulighet for å komponere spilleliste.

Naim UnitiQute 2 er lydmessig enda et hakk opp fra Pro-Ject, altså testens klart mest vellydende forsterker. Denne har også analoge og digitale innganger, og støtter høyoppløste musikkfiler. Heller ikke Naim har innebygd strømming fra Spotify eller Wimp. Men den har en langt mer brukervennlig fjernkontroll-app, spesielt den til iPad. Vi skulle ønske at artistsøk ikke bare ga informasjon og diskografi om artisten men også ga snarveier til det lokale musikkbiblioteket. Men brukervennligheten er faktisk god og oversiktlig, og med den lydkvaliteten man her nyter, er det ingen tvil. Best i test!

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Naim UnitiQute 2

  Suveren lydkvalitet

  Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

  Pro-Ject Stream Box DSA

  God lyd, vrien å bruke

  Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.

  Simple Audio Roomplayer 1

  Høyoppløst utfordrer

  Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

  Bluesound PowerNode

  Rimelig hi-fi-alternativ

  I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

  Sonos Connect:Amp

  Multirom-kongen

  Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.