: Bluesound PowerNode

Rimelig hi-fi-alternativ

I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

Lyd & Bilde mener

Flott lyd Støtter høyoppløst lyd Innebygd Wimp HiFi
Mangler litt kraft Manuell delingsfunksjon blir knotete
 • 2 x 50 W forsterker (målemetode ikke angitt)
 • Wi-Fi/Eternett
 • Internettradio
 • USB-inngang
 • Lydformater: MP3, AAC, WMA, OGG,
 • FLAC, ALAC, WAV, AIFF
 • Støtter 24-bit/192kHz
 • Fjernkontroll-app (iOS og Android)
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5198 kr

I tillegg til å strømme musikk fra datamaskinen har Bluesound PowerNode innebygd strømmetjenesten Wimp, og er kompatibel med deres hi-fi-abonnement i CD-kvalitet.  Internettradio er også på plass, samt USB-inngang som kan spille lydfiler direkte fra minnepinne eller harddisk. Spotify skal komme når tilbyderen har blitt ferdig med å utvikle sin nye innbyggingstjeneste for tredjeparts produktutviklere. PowerNode har verken analoge eller digitale innganger, dermed heller ingen mulighet for tilkobling av eksterne lydkilder. Derimot finnes det utgang til subwoofer, og delefilter kan settes til høyttalerne i oppsettmenyen.

Brukervennlighet
Fjernkontrollapp finnes for både Apple og Android, med en egen versjon for iPad som utnytter nettbrettets større flate. Brukergrensesnittet er meget likt det til Sonos, ingen tvil om hvor inspirasjonen kommer fra. Men der hvor Sonos har en kontrollapp for PC og Mac som dessuten automatisk finner musikken som ligger på den, må du knote mye for å finne musikken manuelt med Bluesound, skulle den ikke finne den delte musikken automatisk. Hvilket vårt eksemplar ikke gjorde. Bortsett fra dette er brukervennligheten god.

Lydkvalitet
Bluesound-forsterkeren har et fokusert og ryddig lydbilde, med god dynamikk. Bluesound får ikke frem like mange og komplekse klangfarger i lydbildet som en reindyrka hi-fi-forsterker, og den når nødvendigvis ikke opp til Naim og Pro-Ject i denne disiplinen. Heller ikke når det kommer til kraft og oppløsning. Men blant de rimeligere alternativene er dette et meget vellydende alternativ, som får frem sangstemmer og instrumenter på en klar og tydelig måte. Litt tilbakelent i overtoneområdet, men til gjengjeld låter det aldri skarpt.

Bluesound-bildetekst
Bluesound er inspirert av Sonos på brukersiden. Spillelisten er hele tiden synlig mens man manøvrerer seg i Wimp.

Bluesound PowerNode låter klart bedre enn Sonos Connect:Amp, og kan i motsetning til denne spille av høyoppløste 24-bit lydfiler. Bluesound har mer kontroll på lyden og bedre oppløsning oppover, hvor Sonos låter litt mer uryddig og noe mer grovkornet i overtoneområdet.

Sammenlignet med Simple Audio Roomplayer 1 låter ikke cymbaler og de lyse strengene på en stålstrengegitar fullt så attakkert med Bluesound. Simple Audio har også en litt fyldigere dypbass. Til gjengjeld mangler Simple Audio strømmetjeneste og er ikke fullt så brukervennlig.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  5 nettverksforsterkere med strømming

  Oppsummering

  Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

  Naim UnitiQute 2

  Suveren lydkvalitet

  Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

  Pro-Ject Stream Box DSA

  God lyd, vrien å bruke

  Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.

  Simple Audio Roomplayer 1

  Høyoppløst utfordrer

  Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

  Sonos Connect:Amp

  Multirom-kongen

  Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.