TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Simple Audio Roomplayer 1

Høyoppløst utfordrer

Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

forfatter
Publisert 16.09.13 - 16:12
L&B mener
Sprek lydkvalitet God byggekvalitet
Mangelfull fjernstyring
Spesifikasjoner
 • 2 x 50 W forsterker (målemetode ikke angitt)
 • Wi-Fi/Eternett
 • Internettradio
 • USB-inngang
 • Lydformater: MP3, AAC, WMA, OGG, FLAC, ALAC, WAV, AIFF
 • Støtter 24-bit/192kHz
 • Fjernkontroll-app (iOS og Android)
Veil. pris 6500Pr. 16.09.13 Produktside

Simple Audio skiller seg teknisk fra den gemene hop av nettverksspillere ved at den ikke har standard Wi-Fi, men derimot bruker strømnettet for å kommunisere med enheter i andre rom. Vi har testet den tidligere sammen med kompanjongen Roomplayer 1, og det fungerer like godt  med strømadapter som vanlig trådløst, om ikke enda bedre.

Brukervennlighet
Simple Audio kommer med bruksanvisning på norsk, men det er ikke nødvendig å pløye dypt gjennom manualen for å sette den opp. Dersom du bare skal bruke en spiller, må du koble den direkte til en nettverksruter. Simple Audio har derimot sine mangler i selve fjernbetjeningen. App til iPhone er tilgjengelig, men denne mangler blant annet muligheten til å lage sine egne spillelister. Det går imidlertid an å importere spillelister fra f.eks iTunes. Simple Audio byr på internettradio, men mangler populære tjenester som Wimp og Spotify. Det loves imidlertid en ny software-versjon i løpet av sommeren som kan rette opp noen av disse manglene.

Lydkvalitet
Vi håper Simple Audio får betjeningen på stell, for lydmessig er dette meget spreke saker. Roomplayer 2 er definivt blant de mer vellydende forsterkerne i testen! Den har en frisk og åpen spillestil, og greier å male ut enda flere detaljer enn Bluesound. Her kommer stemmen til Heather Nova skikkelig ut og fram, uten at hun blir spiss og hard. Det merkes også at Simple Audio har bra med kraftoverskudd, og kan spille brukbart høyt uten å anstrenge seg. Den har også god kontroll over den groovy bassen til Daft Punk – discorytmene fra ”Get Lucky” gjengis med fastere grep og spiller mer engasjerende.

Roomplayer 2 har også fordelen at den støtter avspilling av høyoppløste musikkfiler. Foret med REMs 24bit/48kHz musikk gjengir den trommer og gitar med realistisk smell og energi. Dette låter skikkelig hi-fi og nærmer seg de litt dyrere alternativene i testen snarere enn de billigere.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

5 nettverksforsterkere med strømming

Oppsummering

Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

Naim UnitiQute 2

Suveren lydkvalitet

Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

Potent lydkvalitet Effektiv betjening
Mangler musikktjenester

Pro-Ject Stream Box DSA

God lyd, vrien å bruke

Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.

Meget vellydende Mange tilkoblinger
Mangelfull app Ingen strømmetjenester

Bluesound PowerNode

Rimelig hi-fi-alternativ

I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

Flott lyd Støtter høyoppløst lyd Innebygd Wimp HiFi
Mangler litt kraft Manuell delingsfunksjon blir knotete

Sonos Connect:Amp

Multirom-kongen

Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

Suveren brukervennlighet Støtter Spotify og Wimp
Spiller ikke høyoppløste musikkfiler
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde