SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: Simple Audio Roomplayer 1

Høyoppløst utfordrer

Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

Lyd & Bilde mener

Sprek lydkvalitet God byggekvalitet
Mangelfull fjernstyring
 • 2 x 50 W forsterker (målemetode ikke angitt)
 • Wi-Fi/Eternett
 • Internettradio
 • USB-inngang
 • Lydformater: MP3, AAC, WMA, OGG, FLAC, ALAC, WAV, AIFF
 • Støtter 24-bit/192kHz
 • Fjernkontroll-app (iOS og Android)
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 6500 kr

Simple Audio skiller seg teknisk fra den gemene hop av nettverksspillere ved at den ikke har standard Wi-Fi, men derimot bruker strømnettet for å kommunisere med enheter i andre rom. Vi har testet den tidligere sammen med kompanjongen Roomplayer 1, og det fungerer like godt  med strømadapter som vanlig trådløst, om ikke enda bedre.

Brukervennlighet
Simple Audio kommer med bruksanvisning på norsk, men det er ikke nødvendig å pløye dypt gjennom manualen for å sette den opp. Dersom du bare skal bruke en spiller, må du koble den direkte til en nettverksruter. Simple Audio har derimot sine mangler i selve fjernbetjeningen. App til iPhone er tilgjengelig, men denne mangler blant annet muligheten til å lage sine egne spillelister. Det går imidlertid an å importere spillelister fra f.eks iTunes. Simple Audio byr på internettradio, men mangler populære tjenester som Wimp og Spotify. Det loves imidlertid en ny software-versjon i løpet av sommeren som kan rette opp noen av disse manglene.

Lydkvalitet
Vi håper Simple Audio får betjeningen på stell, for lydmessig er dette meget spreke saker. Roomplayer 2 er definivt blant de mer vellydende forsterkerne i testen! Den har en frisk og åpen spillestil, og greier å male ut enda flere detaljer enn Bluesound. Her kommer stemmen til Heather Nova skikkelig ut og fram, uten at hun blir spiss og hard. Det merkes også at Simple Audio har bra med kraftoverskudd, og kan spille brukbart høyt uten å anstrenge seg. Den har også god kontroll over den groovy bassen til Daft Punk – discorytmene fra ”Get Lucky” gjengis med fastere grep og spiller mer engasjerende.

Roomplayer 2 har også fordelen at den støtter avspilling av høyoppløste musikkfiler. Foret med REMs 24bit/48kHz musikk gjengir den trommer og gitar med realistisk smell og energi. Dette låter skikkelig hi-fi og nærmer seg de litt dyrere alternativene i testen snarere enn de billigere.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  5 nettverksforsterkere med strømming

  Oppsummering

  Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

  Naim UnitiQute 2

  Suveren lydkvalitet

  Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

  Pro-Ject Stream Box DSA

  God lyd, vrien å bruke

  Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.

  Bluesound PowerNode

  Rimelig hi-fi-alternativ

  I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

  Sonos Connect:Amp

  Multirom-kongen

  Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.