SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: Sonos Connect:Amp

Multirom-kongen

Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

Lyd & Bilde mener

Suveren brukervennlighet Støtter Spotify og Wimp
Spiller ikke høyoppløste musikkfiler
 • 2 x 55 watt forsterker
 • Wi-Fi/eternett
 • Internettradio
 • Lydformater: MP3, AAC, WMA, OGG, FLAC, ALAC, WAV, AIFF
 • App for iOS og Android
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3798 kr

Amerikanske Sonos har noen års forsprang på de andre streaming-produsentene. De lanserte sin første trådløse forsterker allerede i 2005, og regnes i dag som en ledende produsent av trådløse multirom-systemer.

Brukervennlighet
Sonos skiller seg fra konkurrentene med sitt eget krypterte nettverk mellom spillerne sine. For å sende musikk trådløst til Connect:Amp må du derfor ha en ekstra ”Bridge”-enhet koblet med ledning til ruteren din, og koster 398 kroner ekstra. Fordelen er at spillerne ikke belaster det vanlige Wi-Fi nettverket ditt, og enkelt kan utvides til flere rom.

En annen fordel er svært brukervennlig betjening. Fjernkontroll-appen Sonos Controller finnes til både iOS og Android, og er svært oversiktlig og lett å betjene. Sist men ikke minst har Sonos innebygd støtte for musikktjenestene Spotify og Wimp, slik at du enkelt får tilgang til en hel verden av musikk. Connect:Amp er veldig enkel å sette opp: Du kobler den til nettverket, laster ned Controller-appen til Mac eller PC, et par tastetrykk så finner kontroller og spiller hverandre automatisk over nettverket. Enklere blir det nesten ikke, og Sonos er i tillegg veldig stabil.

Lydkvalitet
Sonos har en teknisk begrensning som nok vil falle mange audiofile tungt for hjertet. Connect:Amp er den eneste testdeltakeren som ikke støtter høyoppløste musikkfiler, men er begrenset til vanlig 16 bits CD-kvalitet. Når det er sagt er lydkvaliteten mer enn god nok til å engasjere selv på vanlig MP3. Forsterkeren yter 55 watt pr. kanal, og leverer en varm, fyldig lyd som har lett for å fenge. Den har rikelig med kraft til å drive små bokhyllehøyttalere så vel som middels store gulvhøyttalere til rikelig med lydnivå. Lydkvaliteten er overraskende bra til prisen, men det høres at oppløsningen ikke er like god som nykommeren fra Bluesound. Heather Novas silkemyke stemme blir ikke like glatt gjengitt av Sonos-forsterkeren, og s-ene blir litt skarpere. Bassen er også litt tammere og mindre definert. Sonos har riktignok vel så mye krefter som Bluesound, men låter ikke spesielt fint på full guffe. Det mangler også litt overskudd når vi vil spille virkelig høyt med Daft Punk låta ”Get Lucky”. Sonos er litt mer overfladisk, og gjengir ikke like mye dybde og detaljer.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  5 nettverksforsterkere med strømming

  Oppsummering

  Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

  Naim UnitiQute 2

  Suveren lydkvalitet

  Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

  Pro-Ject Stream Box DSA

  God lyd, vrien å bruke

  Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.

  Simple Audio Roomplayer 1

  Høyoppløst utfordrer

  Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

  Bluesound PowerNode

  Rimelig hi-fi-alternativ

  I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.