TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Topplister

Topp 10 beste TV-er

Ny TV til jul? Her finner du de 10 beste TV-modellene akkurat nå!

forfatter
Oppdatert: 15.12.22 - 12:10 // Først publisert: 03.05.2022
Annonse fra prisguiden.no

Lyd & Bilde tester mange TV-er året rundt, og på listen under finner du de 10 modellene vi rangerer høyest akkurat nå.  Dersom du søker den beste kvaliteten på bilde og lyd, kan du trygt velge en TV fra denne listen.

Listen består av testvinnere og anbefalte TV-er fra slutten av 2021 og frem til dags dato. Den oppdateres fortløpende etter hvert som vi tester nye produkter.

  1. Kjøp riktig størrelse

Det første du bør bestemme er hvor stor skjermen skal være. En typisk feil mange gjør (og senere angrer på) er å kjøpe for liten TV. Hvis målet ditt er optimal underholdning og ”kinofølelse”, bør skjermstørrelsen velges ut fra avstanden mellom TV-en og der du sitter.

  1. Velg rett skjermtype og kvalitet – LCD, OLED og 4K/8K

Hva skal skjermen brukes mest til? Vanlig TV-titting, gaming eller filmkos på kveldstid? Det er lettere å finne rett flatskjerm når du vet dine egne behov. Hvis favorittmenyen består av film og TV-serier bør du vektlegge god bildekvalitet med fokus på kontrast og svartnivå. Sport krever en TV som er god på raske bevegelser, mens spill favoriserer TV-er med lav forsinkelse (input lag). Og jo større bilde du vil ha, desto viktigere blir det med skarphet og skjermoppløsning.

  1. Tenk på plassering og lysforhold

Hvor skal TV-en plasseres? Hvis du ser mye TV i dagslys krever det en lyssterk TV, gjerne med en matt skjermoverflate eller sotet glass. Husk at skjermer med blanke skjermoverflater kan gi sjenerende refleksjoner av omgivelsene.

  1. Ikke glem lydkvaliteten

Flate skjermer har blitt synonymt med flat lyd, men det finnes noen lyspunkter der ute. Dersom du vil at tale, musikk og lydeffekter skal gjengis klart og tydelig er det verdt å legge litt ekstra penger i en TV med bedre lyd. Men resultatet vil bli enda bedre hvis du velger et eksternt lydanlegg eller en lydplanke.

Les også 5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Sony HT-A5000 lydplanke
  1. Tilkoblingsmuligheter (HDMI)

Dersom du skal koble mye eksternt utstyr til TV-en, er det lurt å forsikre seg om at den har nok innganger. 4 HDMI-innganger har blitt nesten standard, men enkelte modeller må nøye seg med 3. Dersom du har planer om å benytte moderne videokilder som Playstation 5 eller Xbox Series X/S, bør TV-en også ha støtte for de seneste HDMI 2.1 finessene for å sikre optimal ”spillbarhet”.

Les også Hvor stor bør TV-en være? Den definitive guiden til skjermstørrelsen.
TV screen size
Les også 5 tips til deg som skal montere TV-en på veggen Lurer du på hvor høyt TV-en bør henge? Sjekk ut vår guide!
Sony 831
Les også 5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Sony HT-A5000 lydplanke
Les også Når kun det beste er godt nok! Er du på jakt etter ny TV, høyttalere, mobil eller hodetelefoner? Her finner du de aller beste produktene vi har testet i år!
NO MAIN
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

TCL QLED860 (55QLED860)

Kjapp, kontrastrik og brukervennlig

TCL QLED860 kommer med det oppdaterte Google TV brukergrensesnittet, og leverer meget lekker bildekvalitet til prisen.

TCL QLED860 gir et meget flott bilde, rikt på kontrast, i tillegg til et fint Google brukergrensesnitt og gode tilkoblingsmuligheter.
TCL har litt smalere innsynsvinkel enn konkurrenten fra Philips, og lyden er litt slankere enn forventet.

Philips OLED807 (65OLED807/12)

Mye lys, mye farger

Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.

Philips OLED807 gir en nydelig bildeopplevelse preget av sterk kontrast og smude bevegelser. Det fargerike Ambilight-lyset bidrar til å heve opplevelsen, samtidig som det er behagelig for øynene.
Philips kjører fortsatt det eldre grensesnittet Android 11, og den store fjernkontrollen kan være litt tungvint å betjene.

Sony A80K (XR-55A80K)

På høyde med de beste

Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!

Sony A80K serverer et sylskarpt bilde med knallsterk kontrast. Google-grensesnittet er enkelt å bruke, og TV-en leverer også god lyd fra de innebygde høyttalerne.
Sony-skjermen savner litt lysstyrke sammenlignet med de aller råeste toppmodellene.

Samsung QN95B (QE65QN95B)

Kontrastkanon fra Samsung

Oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er har nettopp gjestet testbenken! Samsung QN95B har fått en rekke forbedringer – men et par ting ergrer oss litt.

Samsung QN95B gir et særdeles lyssterkt bilde med glimrende kontrast og gnistrende fargegjengivelse. Denne MiniLED-skjermen bevarer også et bra svartnivå og lyskontroll. En meget god allround-TV.
Samsung viser fortsatt ingen tegn til å støtte det populære Dolby Vision HDR-formatet. Det nye Tizen-brukergrensesnittet kan kreve litt tilvenning for eksisterende Samsung-brukere.

LG OLED C2 (OLED65C2)

Solid comeback fra LG

LGs populære OLED-TV i C-serien har fått en kraftig overhaling i år. Det har bidratt til å gjøre en god TV enda bedre!

OLED-skjermen fra LG utmerker seg med flott design, god brukervennlighet og bred formatstøtte. Bildekvaliteten er også glimrende, med høyere lysstyrke enn forrige generasjon.
Skjermglasset er relativt blankt, og gjør at man må tåle litt refleksjoner fra omgivelsene.

Samsung S95B (QE65S95B)

QD-OLED: Det beste av to verdener?

Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.

Samsung S95B serverer et sylskarpt og kontrastrikt bilde med imponerende fargegjengivelse. Denne OLED-skjermen har også glimrende svartnivå og bred innsynsvinkel.
S95B mangler støtte for HDR-formatet Dolby Vision, som hindrer optimal visning av en del filmer, serier og spill. Brukergrensesnittet har fått noen endringer som kan sjenere tidligere Samsung-eiere. 65” er maks skjermstørrelse.

Sony Bravia XR A95K (XR-55A95K)

Et fyrverkeri av en TV!

Sonys nye toppmodell A95K er blant de første TV-ene med den nye QD-OLED teknologien. Og en bildekvalitet vi knapt har sett maken til!

Sony A95K byr på en storslagen bildeopplevelse med råsterk kontrast og en virkelig fenomenal fargegjengivelse. I tillegg får du glimrende lyd – rett ut av skjermen.
Sony A95K er foreløpig bare tilgjengelig i 55” og 65” utgave – ingen storskjermer! Kun to av fire HDMI-innganger er fullt ut 2.1 kompatible. QD-OLED bildepanelet har en spesiell pikselstruktur, som kan gi noen sjenerende effekter på nært hold.

LG OLED G2 (OLED65G2)

OLED-TV for de ekstra kresne

LGs stilfulle OLED-TV med galleridesign er tilbake i ny 2022-årgang. OLED G2 gir gnistrende god bildekvalitet!

LG OLED G2 er en meget gjennomført TV med flott design og flust av smarte finesser. Bildekvaliteten bugner av kontrast og bedre lysstyrke enn mange andre OLED TV-er.
Skjermglasset er ganske blankt, og G2 koster mer enn andre OLED-modeller. Og mens veggfeste følger med i esken, må du betale ekstra for sokkel til bordmontering.

Panasonic LZ2000E (TX-77LZ2000E)

En drømme-TV for filmentusiaster

Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.

Panasonic LZ2000 formidler film og serier med en suveren skarphet og fargepresisjon. I tillegg leverer den glimrende lyd fra de innebygde høyttalerne.
Panasonics brukergrensesnitt mangler en del populære apper.

LG OLED Z2 (OLED77Z29LA)

Skremmende realistisk!

Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!

LG-skjermen kombinerer den velkjente OLED-kontrasten med en knivskarp oppløsning som bare må oppleves. Pluss for lekker byggekvalitet og luksuriøs fjernkontroll.
Prisen er fortsatt i det stivere laget, og koster mer enn det dobbelte av en tilsvarende 4K OLED! Dermed blir dette en TV for de spesielt interesserte og velbemidlede.
TCL QLED860 (55QLED860) Philips OLED807 (65OLED807/12) Sony A80K (XR-55A80K) Samsung QN95B (QE65QN95B) LG OLED C2 (OLED65C2) Samsung S95B (QE65S95B) Sony Bravia XR A95K (XR-55A95K) LG OLED G2 (OLED65G2) Panasonic LZ2000E (TX-77LZ2000E) LG OLED Z2 (OLED77Z29LA)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
lbpluss
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde