TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Topplister

Topp 10 beste TV-er

Her finner du de 10 beste TV-modellene akkurat nå!

forfatter
Oppdatert: 03.05.22 - 14:00 // Først publisert: 03.05.2022

Lyd & Bilde tester mange TV-er året rundt, og på listen under finner du de 10 modellene vi rangerer høyest akkurat nå. Dette er premium og high-end modeller der ytelsen står i fokus! Dersom du søker den beste kvaliteten på bilde og lyd, kan du trygt velge en TV fra denne listen.

Listen består av testvinnere og anbefalte TV-er fra 2021 og frem til dags dato. Den oppdateres fortløpende etter hvert som vi tester nye produkter.

Obs! Husk at nye årsmodeller typisk starter med noe høyere veiledende pris. Samtidig er det er ikke uvanlig at fjorårsmodellene selges ut med betydelige rabatter, frem til lageret er tømt. Så dersom du ikke er nødt til å ha siste skrik, kan det være mulig å gjøre et aldri så lite TV-kupp!

Les også Hvor stor bør TV-en være? Den definitive guiden til skjermstørrelsen.
TV screen size
Les også 5 tips til deg som skal montere TV-en på veggen Lurer du på hvor høyt TV-en bør henge? Sjekk ut vår guide!
Sony 831

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Sony Bravia XR A90J (XR-83A90J)

OLED-TV i kinoformat!

Vi har allerede latt oss imponere av bildekvaliteten fra Sonys beste OLED-TV, A90J. Men bildeopplevelsen blir enda bedre når den blåses opp i stort format!

83” OLED TV-en fra Sony leverer en rålekker, kontrastrik bildekvalitet i stort format. Lydgjengivelsen er også imponerende, med klar, sterk og fyldig lyd fra de innebygde (usynlige) høyttalerne.
Sony-skjermen er teknisk sett fortsatt en 2021-modell, hvor kun to av de fire HDMI inngangene er HDMI 2.1 kompatible. OLED-skjermen har et relativt blankt frontglass.

Philips OLED+986 (65OLED986/12)

I en klasse for seg

Philips OLED+986 leverer både utsøkt bilde og knallbra lyd.

Philips OLED+986 leverer en kontrastrik bildeopplevelse full av farger og liv, og akkompagnerer det hele med en førsteklasses lydgjengivelse.
Philips OLED+986 kommer kun i 65” skjermstørrelse: Vi savner flere skjerm-muligheter, gjerne noe i 77” eller større!

Philips OLED+936 (65OLED936/12)

Hat-trick fra Philips

Med superlekker bildekvalitet, fargesprakende Ambilight-lys og saftig lyd fra Bowers & Wilkins, byr Philips OLED936 på en TV-opplevelse utenom det vanlige. Men klart, det koster!

Philips OLED936 serverer en førsteklasses bildeopplevelse, godt hjulpet av Ambilight-lyset på baksiden. Lydgjengivelsen er også blant de aller beste i sin klasse.
Philips burde tilby denne modellen i noe større enn 65”! Prisen er relativt høy, men da får du også med et komplett, integrert lydsystem. OLED+936 støtter kun VRR opp til 4K/60Hz.

LG OLED G2 (OLED65G2)

OLED-TV for de ekstra kresne

LGs stilfulle OLED-TV med galleridesign er tilbake i ny 2022-årgang. OLED G2 gir gnistrende god bildekvalitet!

LG OLED G2 er en meget gjennomført TV med flott design og flust av smarte finesser. Bildekvaliteten bugner av kontrast og bedre lysstyrke enn mange andre OLED TV-er.
Skjermglasset er ganske blankt, og G2 koster mer enn andre OLED-modeller. Og mens veggfeste følger med i esken, må du betale ekstra for sokkel til bordmontering.

LG OLED C2 (OLED65C2)

Solid comeback fra LG

LGs populære OLED-TV i C-serien har fått en kraftig overhaling i år. Det har bidratt til å gjøre en god TV enda bedre!

OLED-skjermen fra LG utmerker seg med flott design, god brukervennlighet og bred formatstøtte. Bildekvaliteten er også glimrende, med høyere lysstyrke enn forrige generasjon.
Skjermglasset er relativt blankt, og gjør at man må tåle litt refleksjoner fra omgivelsene.

Panasonic JZ2000 (TX-65JZ2000E)

Kremen av bildekvalitet

Panasonics OLED-flaggskip JZ2000 gjør at film og TV-serier blir en ren nytelse å se på.

Panasonic JZ2000 gjengir film og serier slik de var ment å sees, med svært presis fargegjengivelse og suveren kontrast.
Panasonics brukergrensesnitt mangler en del populære apper. JZ2000 er kun tilgjengelig i 55” og 65” skjermstørrelse: Fortsatt ingen 77-tommer.

Samsung QN95B (QE65QN95B)

Kontrastkanon fra Samsung

Oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er har nettopp gjestet testbenken! Samsung QN95B har fått en rekke forbedringer – men et par ting ergrer oss litt.

Samsung QN95B gir et særdeles lyssterkt bilde med glimrende kontrast og gnistrende fargegjengivelse. Denne MiniLED-skjermen bevarer også et bra svartnivå og lyskontroll. En meget god allround-TV.
Samsung viser fortsatt ingen tegn til å støtte det populære Dolby Vision HDR-formatet. Det nye Tizen-brukergrensesnittet kan kreve litt tilvenning for eksisterende Samsung-brukere.

Sony Bravia XR A95K (XR-55A95K)

Et fyrverkeri av en TV!

Sonys nye toppmodell A95K er blant de første TV-ene med den nye QD-OLED teknologien. Og en bildekvalitet vi knapt har sett maken til!

Sony A95K byr på en storslagen bildeopplevelse med råsterk kontrast og en virkelig fenomenal fargegjengivelse. I tillegg får du glimrende lyd – rett ut av skjermen.
Sony A95K er foreløpig bare tilgjengelig i 55” og 65” utgave – ingen storskjermer! Kun to av fire HDMI-innganger er fullt ut 2.1 kompatible. QD-OLED bildepanelet har en spesiell pikselstruktur, som kan gi noen sjenerende effekter på nært hold.

Samsung S95B (QE65S95B)

QD-OLED: Det beste av to verdener?

Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.

Samsung S95B serverer et sylskarpt og kontrastrikt bilde med imponerende fargegjengivelse. Denne OLED-skjermen har også glimrende svartnivå og bred innsynsvinkel.
S95B mangler støtte for HDR-formatet Dolby Vision, som hindrer optimal visning av en del filmer, serier og spill. Brukergrensesnittet har fått noen endringer som kan sjenere tidligere Samsung-eiere. 65” er maks skjermstørrelse.

Sony A80K (XR-55A80K)

På høyde med de beste

Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!

Sony A80K serverer et sylskarpt bilde med knallsterk kontrast. Google-grensesnittet er enkelt å bruke, og TV-en leverer også god lyd fra de innebygde høyttalerne.
Sony-skjermen savner litt lysstyrke sammenlignet med de aller råeste toppmodellene.
Sony Bravia XR A90J (XR-83A90J) Philips OLED+986 (65OLED986/12) Philips OLED+936 (65OLED936/12) LG OLED G2 (OLED65G2) LG OLED C2 (OLED65C2) Panasonic JZ2000 (TX-65JZ2000E) Samsung QN95B (QE65QN95B) Sony Bravia XR A95K (XR-55A95K) Samsung S95B (QE65S95B) Sony A80K (XR-55A80K)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde