TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST LG OLED C2 (OLED65C2)

Solid comeback fra LG

LGs populære OLED-TV i C-serien har fått en kraftig overhaling i år. Det har bidratt til å gjøre en god TV enda bedre!

forfatter
Publisert 22.04.22 - 09:00
Karakter
LG OLED C2 (OLED65C2)
L&B mener
OLED-skjermen fra LG utmerker seg med flott design, god brukervennlighet og bred formatstøtte. Bildekvaliteten er også glimrende, med høyere lysstyrke enn forrige generasjon.
Skjermglasset er relativt blankt, og gjør at man må tåle litt refleksjoner fra omgivelsene.
Spesifikasjoner
 • Størrelse/type: 65” 4K OLED Evo
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: LG WebOS 22
 • Innganger: 4 HDMI (2.1), 3 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang, HDMI eARC
 • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG
 • Skjermstørrelser: 42”, 48”, 55”, 65”, 77”, 83”
 • Annet: A9 gen 5 videoprosessor, AMD FreeSync, Nvidia G-Sync
Veil. pris 26.990Pr. 22.04.22 Produktside

Årets nye C2 OLED fra LG har mye den skal leve opp til: Den tar over stafettpinnen etter den populære C1-serien fra 2021, som har solgt i bøttevis til TV-entusiaster og gamere verden over. C2-serien har fått en rekke oppdateringer både på innsiden og utsiden, med både ny design, nytt bildepanel og flere nye brukervennlige finesser ombord. Dette er med andre ord en TV det knyttes høye forventninger til. Om LG innfrir? La oss teste!

02 2022 65 OLEDC2 A
LG OLED65C2. (Foto: LG)

LG OLED C2 – design

For oss som har vært vant til det samme utseendet gjennom flere generasjoner med C-serien, er det forfriskende å se at LG har valgt en ny designvri i år. C2-serien er ny fra bunnen av, med en slankere og mer moderne design. OLED-panelet er nå omgitt av en enda tynnere innramming, slik at bildet går nesten helt ut i kantene.

LG har angivelig også tatt i bruk mer miljøvennlige materialer i konstruksjonen: Bakplaten og sokkelen er nå laget i en blanding av plast og aluminium, men TV-en føles ikke ”billig” av den grunn. Byggekvaliteten er utmerket, og den midtmonterte sokkelen er dessuten mindre plasskrevende enn den brede sokkelen på forgjengeren.

Samtidig merkes det at TV-en har blitt betydelig lettere enn før! LG-skjermen føles lett som en fjær når vi pakker den opp. En ferdig montert 65” OLED C2 veier bare 18 kilo, sammenlignet med forgjengeren som veide drøye 32 kilo. Det gjør skjermen betydelig enklere å håndtere, og ikke minst veggmontere, dersom det er planen.

LG har også tenkt nytt når det gjelder tilkoblingene: På denne generasjonen er det ingen bakovervendte kontakter. Alle HDMI-inngangene er nå sidemonterte, slik at de kan være lettere tilgjengelig ved veggmontering. Strømledningen er også flyttet til midten.

Når vi monterer LG-skjermen på medfølgende sokkel, legger vi merke til en annen designendring på C2-generasjonen: nemlig at skjermen heller noen grader bakover. Den minner litt om Sonys A1 OLED-TV for noen generasjoner siden. Eller kanskje den er inspirert av Samsungs tidligere toppmodell, Q950TS? Om man liker den tilbakelente stilen eller ikke, vil være litt smak og behag – men den tar seg aller best ut på et lavt TV-bord.

LG OLED C2 side tilt 1 LG OLED C2 rear 2 LG OLED C2 frame
<
>
LG OLED C2 har fått en heloverhaling på designfronten i år, der skjermen lener litt bakover. Den er også hevet litt, slik at man lettere får plass til en lydplanke på undersiden. (Foto: Audun Hage)

Brukervennlighet og finesser

C2-modellen er selvfølgelig også utstyrt med LGs nyeste operativsystem – nå kalt WebOS 22. Den bruker den velkjente pekefjernkontrollen – Magic Remote – til å navigere seg rundt i menyene. Men her har det også skjedd en rekke forandringer fra tidligere generasjoner: Blant annet er det nå mulig å tilpasse hovedmenyen til ulike brukere.

Du kan lagre din egen brukerprofil, og tilpasse menylisten med de appene og tjenestene du bruker mest – pluss en egen skreddersydd profil til samboeren eller barna. Hvis du laster ned LGs sin ThinQ app til mobilen, kan du enkelt bytte brukerprofil ved å ”tæppe” mobilen mot NFC-ikonet på fjernkontrollen.

OLED C2 har også fått den nye standby-funksjonen Always Ready. Med denne kan du bruke TV-en til å vise grafikk, bilder, tiden, været og lignende, eller spille musikk når den ellers er skrudd av. TV-en starter da lynraskt igjen med et trykk på fjernkontrollen.

Vi synes det nye WebOS-systemet virker intuitivt, og ikke minst veldig raskt. Det merkes at TV-en reagerer hurtigere på kommando, og laster inn appene kvikkere enn før.

LGs WebOS byr også på et bredt utvalg av apper og tjenester. Stort sett alle populære strømmetjenester er lett tilgjengelig for nedlasting – forutsatt at du har abonnement, da, selvfølgelig.

Formatstøtten er også upåklagelig: Her finnes støtte for videoformater som Dolby Vision og IMAX Enhanced, som sikrer at mye videoinnhold kan vises optimalt. Derimot er det ingen støtte for det litt mindre utbredte HDR10+ formatet.

LG OLED C2 WebOS 22 Home Screen LG OLED C2 remote
<
>
 I tillegg til de mest aktuelle strømmetjenestene og videokildene, kan start-skjermen vise bl.a. været og nyhetsoppdateringer. (Foto: Audun Hage)

Gode tilkoblingsmuligheter

Forgjengeren OLED C1 fra 2021 utmerket seg med svært gode tilkoblingsmuligheter, og C2-modellen følger i samme sporet. Alle de fire HDMI-inngangene støtter 4K/120Hz signaler, og er dermed klar for å pares med moderne spillkonsoller og gaming PC-er.

Her er også støtte for variabel bildefrekvens, Nvidia G-Sync og AMD Freesync, som sikrer jevn gjengivelse av spillgrafikken. LG har også videreutviklet sin Game Optimizer spillmeny, som samler de relevante innstillingene på et sted. Da kan også bildebehandlingen tilpasses ulike spillsjangre, slik som skytespill og sport. Gamerne er veldig godt ivaretatt her! Her passer det også å nevne at vi målte forsinkelsen – input lag – til rett under 10 millisekunder.

Om du verken har spillkonsoll eller PC tilgjengelig, finnes det også mulighet til å spille direkte via TV-en med spillstrømmetjenester som Geforce Now og Google Stadia. Alt du behøver er en kompatibel spillkontroll.

LG OLED C2 connections
LG OLED C2 har gode tilkoblingsmuligheter, med bl.a. 4 x HDMI 2.1 innganger. (Foto: Audun Hage)

Bildekvalitet

Når alt kommer til alt er det bildekvaliteten som avgjør hvor god TV-en egentlig er! Her stiller LG C2 godt utrustet til start, med den nyeste generasjonen OLED-panel og tilhørende bildebehandling, som LG kaller OLED Evo. Det lover blant annet opptil 20 % høyere lysstyrke enn tidligere modeller med konvensjonelt panel, gjennom en teknikk LG kaller Brightness Booster.

Vi merker allerede i det vi skrur på OLED C2 at bildepanelet har mer ”krutt” tilgjengelig enn forrige generasjon. Lysstyrken har lenge vært en akilleshæl for OLED-skjermene, men har gradvis blitt bedre, og på OLED C2 føles ikke dette som noen begrensning lengre.

Det finnes MiniLED-skjermer der ute med enda høyere lysstyrke, men OLED-skjermen er i praksis sterk nok for de fleste. Den fungerer fint også til vanlig opplyste rom. Og selv videoinnhold med mye hvitt i seg, slik som vintersport, gjengis nå uten at bildet føles grått og trist.

Den gode lysstyrken gir også flere fordeler, ved at fargegjengivelsen blir enda mer intens og får klarere nyanseforskjeller. LG-skjermen har en saftig punch i fargene, som vekker engasjement når vi tråler gjennom testscenene.

LG C2 byr ellers på de vante fordelene med OLED: Skjermen har veldig jevn lysfordeling, uten sjenerende skyggeeffekter. Innsynsvinkelen er dessuten utmerket, hvor man kan betrakte TV-en fra siden uten at fargegjengivelsen endrer seg mye. Med perfekt svartnivå, uten lysblødning fra baklyset slik man ofte må tåle med LCD, blir også kontrasten veldig god fra topp til bunn.

Samtidig er det verdt å merke seg at OLED C2, i likhet med tidligere generasjoner, har et relativt blankt skjermglass. Dette kan medføre at andre lyskilder i rommet slik som vinduer og lamper vil reflekteres. Siden skjermen nå lener litt tilbake, kan den også lett speile taklamper. Dette er noe man bør ta hensyn til ved plassering av TV-en.

LG OLED C2 Snabba Cash S1 2 1 LG OLED C2 picture quality Snabba Cash LG OLED C2 Netflix Snabba Cash S1 LG OLED C2 Snabba Cash S1 1 1
<
>
LG OLED C2 gir en sylskarp bildeopplevelse. Her fra Netflix-serien Snabba Cash. (Foto: Audun Hage)

Glimrende bildebehandling

OLED C2 bruker også en ny versjon av LGs avanserte videoprosessor (A9 gen 5). LG-prosessoren følger samme trend som andre produsenter, og tar i bruk kunstig intelligens og maskinlæring når den analyserer og optimaliserer bildet.

LG-skjermen byr på flere gode bildemoduser, hvor vi umiddelbart foretrakk Kino Hjem-modusen som en av favorittene. Da oppnår man en svært nøytral fargegjengivelse, samtidig som LGs TruMotion interpolering bidrar til å jevne ut bevegelsene. Er man allergisk mot såpeopera-effekten, kan man også velge den supernøytrale Filmmaker Mode.

Hvis vi skal trekke frem noe særskilt fra bildeinntrykkene, må det likevel være skarpheten. LG OLED C2 har en særegen kombinasjon av god kontrast, lite støy og presise detaljer, som til sammen skaper en formidabel dybdefølelse. Vi testet blant annet med spenningsserien Snabba Cash på Netflix, som ga en forbløffende skarphet og realisme. Nesten som et vindu mot virkeligheten!

Kalibrering

LG OLED C2 støtter kalibreringsprogrammet Calman Autocal, som lar oss måle og finjustere farger og gråskala ved hjelp av PC og måleprobe. Testeksemplaret som LG har sendt oss ga meget gode måleresultater rett opp av esken, med et gjennomsnittlig delta-avvik (dE) på henholdsvis 1,8 og 1,2 for gråskala og farger (bildemodus Kino Hjem). Etter kalibrering oppnådde vi enda mer nøyaktige målinger på 0,6 og 1,3. Hvilket forteller oss at LG-skjermen har en svært, svært presis fargegjengivelse og gråskala.

Lysstyrken er også utmerket: OLED C2 klarte vedvarende 800 nits (880 på det meste) ved 10% skjermareal, og 168 nits med 100% skjermareal (fullskjerm hvit).

Konkurrenter?

LG deler som kjent OLED-teknologien sin med flere andre TV-konkurrenter – deriblant Sony, Panasonic og Philips. I tillegg skal vi ikke glemme de splitter nye QD-OLED modellene fra Sony og Samsung, som vi også gleder oss til å sammenligne med. Når det er sagt, tror vi konkurrentene kan få en nøtt å knekke i år, for bildebehandlingen på OLED C2 er virkelig imponerende god!

Lydkvalitet

Mens tidligere generasjoner med LG OLED har hatt flott bildekvalitet, har ikke lyden vært like mye å skryte av. Her har det faktisk skjedd ting på den nye generasjonen: Vi merker med en gang at lyden har blitt vesentlig klarere og fyldigere i karakteren. Stemmegjengivelsen er tydeligere, samtidig med at musikk og lydeffekter har fått betydelig mer trøkk i gjengivelsen. Det er ingen match for Philips OLED986 eller OLED936 med sine innebygde lydplanker, men likevel betydelig bedre enn forventet.

Når det er sagt, er det ingen tvil om at LG OLED C2 fortjener å pares med en lydplanke eller lydsystem, dersom du vil ha en lydgjengivelse som står i stil med den flotte bildekvaliteten!

Les også Den beste TV-lyden vi har hørt – noensinne! Philips OLED+986 leverer både utsøkt bilde og knallbra lyd.
OLED986 MIP1

Konklusjon

Den nye C2-serien fra LG har fått en rekke viktige oppdateringer i år, der både design, brukervennlighet, bilde og lyd har fått en solid overhaling. Dette har bidratt til å gjøre en av de beste TV-ene enda bedre!

I tillegg til et kontrastrikt og fargepresist bilde, får du her glimrende brukervennlighet og (til TV å være) overraskende fyldig lyd. Her er også støtte for et bredt spekter av gaming-relevante finesser, som gjør dette til en glimrende totalpakke.

Siden LG OLED C2 er blant de første 2022-modellene vi har hatt på testbenken, er det for tidlig å si nøyaktig hvordan den vil plassere seg i forhold til de kommende konkurrentene. Men inntil videre er lista lagt!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde