Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iTunes Movie Store lansert

Ventetiden har vært lang, i går skrev vi om at leie- og kjøpe av film endelig var tilgjengelig på iTunes Store. Også i Norge. i dag er det offisielt.

Skrevet av / 29.09.11 - 09:43
iTunes Movie Store lansert

Alle med en iTunes-konto kan leie eller kjøpe film og bøker i Tunes.

Utvalget er ganske stort allerede, og flere at filmtitlene er sluppet i år. Man kan kjøpe mange av filmene enten i SD (DVD) kvalitet, eller i HD, og de fleste kan også leies. Men slik det ser ut nå, er ikke leiefilmer i HD-kvalitet.

Ennå i allefall. For det vil komme, utvilsomt. Apple tilbyr leiefilm i HD i andre markeder, og vi tror det er snakk om et tidsspørsmål før vi har det her også.

TV-serier er heller ikke tilgjengelig, slik de er det blant annet i iTunes Store i USA, og vi vet ikke noe ennå om når det kan bli tilgjengelig.

Norsk tekst

Enn så lenge er det bare en film tilgjengelig med norsk tekst – Black Swan – men også her vil utvalget av tekstede filmer øke.

Kjøper man filmer kan man velge vanlig DVD-kvalitet, priset fra 79 til 139 kroner. Enkelte helt ned i 19 kroner avhengig av tittel og utgivelsesår, mens kjøpefilm i HD-kvalitet stort sett koster 169 kroner så langt vi kan se.

Ikke leie i HD – ennå

Leiefilm koster 29 eller 39 kroner, da har man 30 dager å starte avspillingen på, og 48 timer på å se den ferdig fra avspillingen har startet.

Filmene kan man leie og kjøpe for nedlasting til iPod touch, iPhone, iPad, iMac, MacB0ok og alle andre Apple-maskiner med iTunes-tilgang (og videostøtte).

Se film hvor du vil

Og det er mulig å overføre filmer på tvers av dem, slik at man kan fortsette å se en film man så på en Mac Mini koblet til tv-en hjemme, på en iPad på vei til jobben.

Filmene er sortert i kategorier, og antallet titler er ganske bra, og voksende. Man kan også sortere filmene som er tilgjengelig på slippdato, bestselgende osv, og i skrivende stund ligger det 44 Disney-titler tilgjengelig på iTunes Store. For leie eller kjøp.

Apple har også sluppet bøker -iBooks – på iTunes, men der er antallet norske titler foreløpig begrenset.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Nå kan du snakke med ChatGPT

NASAs robottog på månen

Google Gemini blir mer allmektig

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Scroll to Top