Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google Genie fantaserer fram spill fra stillbilder

Hvordan ser et spill ut hvis dette er et stillbilde fra det? Genie kan svare på det.

Skrevet av / 10.03.24 - 10:01
Google Genie fantaserer fram spill fra stillbilder

Det nye Genie-prosjektet fra Googles Deepmind tar AI-videoskaping til et nytt nivå ved å forstå hvordan spill fungerer. I forlengelsen av dette kan det akselerere utviklingen av maskinlæring.

Forskerne lurte på om det ville være mulig å få en kunstig intelligens til å forstå forskjellen mellom et interaktivt spill og en video. Den ville forstå at det finnes en hovedperson som er adskilt fra bakgrunnen, og at denne er noe man kan styre med en spillkontroll, slik at den gjør forskjellige ting avhengig av spillerens beslutninger.

For å lære modellen hvordan spill fungerer, startet de med 200 000 timer med videoer fra ulike spill. Dette ble deretter filtrert ned til 30 000 timer fra hundrevis av 2D-spill. Dette ble deretter brutt ned til 200 millioner parametere som algoritmene kunne begynne å analysere.

Expats Order – januar 19, 2024 @ 04:41 PM Expats Macan_Development_Offroad3
<
>
Foto: Porsche

Deretter forsøkte de å lære modellen hva slags knappetrykk fra spilleren som kan ha fått figuren til å bevege seg slik den gjorde i videoen. På denne måten kan Genie se på et skjermbilde fra et spill og gjette hvordan neste bilde vil se ut, og generere en liten video.

Genie skal også kunne lage en liten spillvideo fra enkle tegninger, bilder eller til og med fra en tekstbeskrivelse, som deretter først kjøres gjennom Googles ImageGen2.

Det skal imidlertid sies at prosjektet er på nybegynnernivå. Videoen er generert med ett bilde per sekund, milevis unna bildefrekvensen i et ekte spill. Bildekvaliteten er ikke god, og videoen er svært kort.

Forskerne ser likevel på dette som et stort fremskritt og har gjort det mulig for den kunstige intelligensen å se på filmer av industriroboter og forutsi hvordan videoen fortsetter ved å forstå hva som skjer.

De mener at Genie i fremtiden kan brukes til å generere realistiske videoer for å trene opp andre AI-modeller.

Les mer om Genie her.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top