Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google Gemini får større kontroll

Googles AI-assistent Gemini når nye høyder med integrasjon mot kjente tjenester. Og til og med på norsk!

Skrevet av / 04.05.24 - 09:00
Google Gemini får større kontroll

Google oppgraderer sin AI-assistent Gemini på betydelige områder. Nå kan Gemini hente ut relevant informasjon fra en rekke av Googles tjenester som Gmail, Disk, Maps, YouTube, samt reisetjenestene Google Flights og Google Hotels.

Dette åpner for store muligheter. La oss si du planlegger en ferie til Hellas. Da kan du be Gemini finne epostutveksling mellom deg og de du planlegger reise med, og oppsummere detaljer som hvilke tidspunkt som passer for reisefølget. Deretter kan du få forslag til flyruter og hoteller for de aktuelle datoene, tips om populære turstier på øya, og til og med YouTube-videoer med høydepunkter og aktiviteter. Alt dette gjennom en naturlig samtale med assistenten. Og du kan gjøre det på norsk.

Google Gemini
Ill: Google

Kapabel personlig assistent

Det er imponerende å se hvor raskt AI-feltet beveger seg om dagen. Gemini har på kort tid gått fra å være en eksperimentell chatbot til å bli en stadig mer kapabel personlig assistent. Integrasjonen mot Googles tjenester gjør den langt mer anvendelig i hverdagen.

Les også ChatGPT er det mest imponerende teknologiske fremskrittet i nyere tid En banebrytende utvikling innen AI-teknologi eller et trusselsscenario?

En allvitende Google Gemini: Vil vi ha det?

Dagens nyheter er selvsagt praktiske, men det åpner også for endel utfordringer. Personvern er en åpenbar bekymring når en AI som Gemini, ChatGPT m.fl. gis tilgang til e-poster, dokumenter og søkehistorikk. Google lover selvsagt at sikkerheten er ivaretatt, men dette er noe brukerne selv må vurdere.

Et annet aspekt er at Gemini gjør det enda enklere for oss å leve i Googles økosystem til enhver tid. Plutselig kan man få unnagjort mye uten å forlate Googles tjenester. Det er selvsagt praktisk, men også konkurransehemmende. Vil Googles dominans øke for mye?

Rent teknisk er oppgraderingen uansett et stort steg fremover for Gemini. Tett integrasjon mot populære tjenester, og attpåtil på norsk, senker terskelen betydelig for å ta AI-assistenten i bruk. Det blir spennende å se hvor raskt nordmenn adopterer teknologien.

Google Gemini
Ill: Google

Mobilapp og nettleserutvidelser

Gemini er tilgjengelig både som mobilapp og nettleserutvidelse, i tillegg til at den nå enkelt kan aktiveres gjennom søkefeltet i Chrome. For de mest ivrige entusiastene er altså veien fra tanke til handling kortere enn noen gang.

Oppdateringen er helt klart et viktig skritt på veien mot Googles ambisjon om å bygge en sann AI-assistent – en som er dialogbasert, multimodal (forstår flere former som tekst, tale, bilder og video) og ikke minst hjelpsom. Gemini er nå nærmere enn noen gang.

Ill: Google

Vi vil vite hva du mener!

Hva mener du? Blir Gemini din nye bestekompis i dine daglige gjøremål? Eller er dette noe vi bør frykte som pesten? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet!

NB: Enn så lenge er det kun Gemini-utvidelsene for Chrome som kommer til Norge, mens vi må vente på appen.

Mer informasjon: gemini.google.com

Les også Slik bruker du ChatGPT Over natten gikk kunstig intelligens fra noe man leste om, til noe håndgripelig som alle kunne bruke. ChatGPT har gjort KI mainstream, men hvordan bruker du det?
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Smartere KI-funksjoner i Googles tjenester

Nå kan du snakke med ChatGPT

NASAs robottog på månen

Google Gemini blir mer allmektig

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Scroll to Top