Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OpenAI lanserer ChatGPT-4o

Med den nye versjonen av ChatGPT kan du snakke med chatboten som om den var en ekte person. I tillegg får alle brukere gratis tilgang til ChatGPT-4.

Skrevet av / 14.05.24 - 12:57
OpenAI lanserer ChatGPT-4o

OpenAI har lansert en ny versjon av sin populære chatbot. Ifølge Sam Altman, administrerende direktør i OpenAI, er ChatGPT-4o (o står for «omni») «naturlig multimodal», noe som i praksis betyr at chatboten kan veksle sømløst mellom tale-, tekst- og videoanalyse.

OpenAI skriver i et blogginnlegg, at GPT-4o «er mye bedre enn noen eksisterende modell til å forstå og diskutere bildene du deler».

Og om kort tid vil ChatGPT-4o «gi mulighet for mer naturlig stemmesamtale i sanntid og muligheten til å snakke med ChatGPT via video i sanntid.» Betalende brukere har allerede tilgang til den nye funksjonen i skrivende stund.

Les også Slik bruker du ChatGPT Over natten gikk kunstig intelligens fra noe man leste om, til noe håndgripelig som alle kunne bruke. ChatGPT har gjort KI mainstream, men hvordan bruker du det?

Hvordan dette ser ut i praksis, kan du se i videoen nedenfor, der en person snakker med ChatGPT via sin iPhone. Ikke bare foregår samtalen naturlig som mellom to personer, ChatGPT er også i stand til å skifte «personlighet» og, som i eksempelet, svare sarkastisk på alt brukeren sier.

Som en del av oppdateringen vil alle brukere også få gratis tilgang til ChatGPT-4. Tidligere måtte ikke-betalende brukere nøye seg med ChatGPT-3.5, men nå vil alle kunne bruke ChatGPT til å analysere data og bilder og laste opp filer til chatboten.

Gratisbrukere vil imidlertid bare kunne skrive et begrenset antall meldinger til ChatGPT-4. Antallet avhenger av hvor mange som bruker tjenesten til enhver tid. Hvis ChatGPT-4 «går tom for plass», vil brukeren automatisk bli omdirigert til ChatGPT-3.5.

ChatGPT-app til Mac

I tillegg til lanseringen av ChatGPT-4o har OpenAI også presentert en ny desktop-app for Mac-maskiner. Appen er designet for å være sømløst integrert i alt du gjør på datamaskinen. Med en enkel tastatursnarvei (Option + Space) kan du umiddelbart stille ChatGPT et spørsmål. Du kan også ta og diskutere skjermbilder direkte i appen.

De ovennevnte alternativene for å snakke med ChatGPT er også integrert i Mac-appen.

OpenAI planlegger å utvikle en lignende app for Windows-datamaskiner senere i år, skriver selskapet i blogginnlegget.

 

Nedenfor kan du se hele gårsdagens presentasjon, som ble direktestrømmet på YouTube.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Nå kan du snakke med ChatGPT

NASAs robottog på månen

Google Gemini blir mer allmektig

Skjermen gjør alt, bortsett fra å lese tankene dine!

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Scroll to Top