Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple tar i bruk AI-hjelp i iOS 18

Apple forhandler angivelig med Google om å lisensiere Gemini AI.

Skrevet av / 19.03.24 - 14:50
Apple tar i bruk AI-hjelp i iOS 18

Tidligere i år lanserte Samsung sin nye Galaxy S24, der den ble markedsført som en «AI-mobil». Mye av teknologien under panseret kommer fra Googles Gemini AI, alt fra Gemini Pro i skyen for mer avanserte funksjoner til Gemini Nano som kan kjøres lokalt på mobiltelefonen.

Nå ser det ut til at Apple også er interessert i et samarbeid. Ifølge Bloombergs Mark Gurman er Apple også i forhandlinger med Google om å bruke Geminis AI-motor til å legge til AI-funksjoner i neste versjon av iOS. De har tidligere hatt diskusjoner med Open AI, utvikleren av ChatGPT og DALL-E.

Les også Disse AI-funksjonene kommer til de nye Samsung Galaxy S24-mobilene Med kunstig intelligens kan Samsungs nye Galaxy-smarttelefoner gjøre ting de aldri har kunnet gjøre før. Få oversikten her.

Apple har vært trege med å hoppe på AI-toget, men nå rapporteres det at selskapet har skrinlagt planene om å utvikle en selvkjørende bil for heller å fokusere på å ta igjen konkurrentene. Dette til tross for at selskapet skal ha begynt å bygge sin egen språkmodell allerede i 2022. Det ser ut til at de må hente inn hjelp for å ha noe fungerende å vise frem med iOS 18 på WWDC-konferansen i juni.

In terms of generative AI… we’ve got some things that we are incredibly excited about that we’ll be talking about later this year. Let me just say that I think there’s a huge opportunity for Apple with generative AI and with AI, without getting into many more details or getting out ahead of myself, sa Apples administrerende direktør Tim Cook

Apple forventes å integrere kunstig intelligens i sin assistent Siri, som har ligget etter både Google Assistant og Amazon Alexa. Den skal også brukes til å forbedre søkefunksjonene og automatisere alt fra musikkanbefalinger til treningsfunksjoner. De jobber angivelig med en språkmodell som er så effektiv at den kan kjøres lokalt på mobiltelefonen uten å være avhengig av skykapasitet.

Kilde: Bloomberg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top