Search
Generic filters

MWC 2019: Ny LG-mobil styres ved å gestikulere med fingrene

LG kjemper en god kamp for å overleve på mobilmarkedet. Deres nyeste våpen? Hand ID og Air Motion.

Hele tre flaggskipsmodeller hadde koreanske LG Electronics med til årets store mobilmesse i Barcelona. Men blant de tre nye mobilene, LG V50 ThinQ 5G, LG G8 ThinQ og LG G8s ThinQ, er det kun sistnevnte som muligens kommer på markedet i Skandinavia. LG kunne verken opplyse om pris eller når modellen muligvis kommer i butikkhyllene, men produktsjef David Montanya understrekte at det klart var planen å få LG G8s ThinQ på markedet i Norge, Sverige og Danmark i løpet av 2019.

I hvert fall får kundene en ny mobil, som kommer med Snapdragon 855-prosessor, 6,2″ OLED-skjerm (Full HD+ oppløsning, 2.248 x 1.080 piksler). 6 GB RAM samt 64 GB eller 128 innbygd lagring. Forøvrig tre kameraer på henholdsvis 13 MP, 12 MP og 12 MP samt et batteri på 3550 mAh.

Med Air Motion på LG G8s ThinQ kan man blant annet skifte mellom apper. Avbildet ser man hånden mellom te app-ikonene, her mellom Google Maps og musikkspilleren. (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde)

Hand ID og Air Motion

Det som skiller de nye LG-flaggskipsmodellene, derav LG G8s ThinQ, fra mengden er de nye Hand ID- og Air Motion-funksjonene.

På fronten av mobilen har LG innebygd en «time of flight»-sensor, et såkalt Z-kamera. ToF-sensoren er reelt en LED-sensor, som måler dybde basert på lys som sendes ut fra LED-sensoren og kaster tilbake fra et objekt.

Basert på hvor lang tid lyser bruker på å reise fram og tilbake kan sensoren beregne avstanden til objektet og registere veldig nøyaktig i 3D hva objektet gjør i rommet foran mobilen.

I praksis bruker LG ToF-sensoren for muliggjøre de to tidligere nevnte funksjonene: Hand ID og Air Motion.

… eller som her, hvor Air Motion brukes til å skru opp eller ned på lyden  (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde)

Hand ID kan med Z-kameraet scanne de små blodårene under huden på håndflaten. Ifølge LG er blodårene i hånden mer unike i henhold til form og omfang fra person til person enn et fingeravtrykk, dermed gir Hand ID den høyeste sikkerheten mulig. Er mobilen låst med Hand ID skal man bare holde hånden over skjermen i et kort sekund for å opp mobilen.

Air Motion bruker ToF-sensoren til å la brukeren styre mobilen ved å gestikulere med fingrene foran skjermen. Har man f.eks. mobilen sittende i en holder mens man kjører bil, så kan man svare eller avslutte samtaler, skifte mellom apper eller skru opp og ned lyden bare ved å gestikulere med fingrene. Og uten å røre mobilen i det hele tatt.

Vi prøvde Hand ID på LG sin stand, og det fungerte ganske bra. Men om det ender opp som en av mange gimmicks som LG har funnet på gjennom årene, eller om brukerne vil omfavne de nye betjeningsmulighetene, må vi la en framtid test avgjøre.

Hvis og når LG G8s ThinQ blir tilgjengelig i butikkene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker