Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2022: Samsung viser høstens produktnyheter

En kompakt skjerm til gaming, eller en kolossal MicroLED-TV til hjemmekino? Samsungs utstilling under IFA-messen byr på det meste.

Skrevet av / 01.09.22 - 18:57
IFA 2022: Samsung viser høstens produktnyheter

Endelig er vi tilbake i Berlin! Samsungs utstilling er blant de større trekkplastrene ved årets IFA-messe, som har et litt mindre format enn årene før korona. Samsungs pressekonferanse ble tradisjonen tro holdt i den gedigne messehallen CityCube. Her fikk vi servert den sørkoreanske produsentens visjoner for nær og fjern fremtid, pluss noen utvalgte produktnyheter.

Samsung satser tungt på økosystemet SmartThings, som kan styre og utveksle informasjon mellom nær sagt alle smarthjem-produkter. Innen 2023 vil alt av vaskemaskiner, kjøleskap, aircondition og andre hvitevarer fra Samsung være Wi-Fi tilkoblet for å kunne styres via SmartThings. Derimot ble ikke den nye smart-standarden Matter nevnt på Samsungs pressekonferanse…

Miljøaspektet blir stadig viktigere, og Samsung er nøye med å poengtere at deres produkter er laget for å være energieffektive, og bruker resirkulerbare materialer der det er mulig. Andre eksempler som trekkes frem er den solcelledrevne TV-fjernkontrollen som flere av Samsungs modeller nå leveres med.

Samtidig knives det selvfølgelig om å vise frem de råeste produktene på IFA-messen.  Det største blikkfanget (bokstavelig talt) er de nye MicroLED-skjermene som Samsung stiller ut. MicroLED bruker bittesmå lysdioder som avgir både lys og farger, og kan oppnå fantastisk lysstyrke og kontrast. Dette er fortsatt en eksotisk og ekstremt dyr (!) teknologi, som fortsatt ligger et stykke unna massemarkedet. Men nå er Samsung i alle fall i stand til å levere, og tar imot bestilling på MicroLED i flere skjermstørrelser (76, 89, 101, 114 tommer). Bare vær forberedt på at prisen kan bli syvsifret!

DSC 4381
Audun ved siden av Samsungs 101″ MicroLED. (Foto: Lyd & Bilde)

En annen skjerm som må kunne kalles ekstrem er den buede 55 tommers gaming-skjermen Odyssey Ark. Tidligere lansert på CES-messen tidligere år, og nå tilgjengelig for bestilling for den som har lyst og råd.

DSC 4447
Samsung Odyssey Ark (Foto: Lyd & Bilde)

Vi fikk også et glimt av den splitter nye QD OLED PC-skjermen Odyssey Neo G8. Den 34 tommer store skjermen har 3440×1440 oppløsning og kan lokke med 0.1 ms responstid og opptil 175 Hz skjermfrekvens. Den bruker et buet (1800R) QD-OLED panel fra Samsung Display – i likhet med Alienware AW3423DW som Lyd & Bilde tidligere har testet. Den støtter også flere strømmetjenester for spill, deriblant Google Stadia ,Xbox og GeForce Now.

DSC 4435
Samsung Odyssey Neo G8 QD-OLED. (Foto: Lyd & Bilde)

Heldigvis finnes det en rekke habile TV-skjermer for «Hvermannsen» også. Samsung viser blant annet ut de nyeste 2022 TV-modellene av The Frame, Serif, S9B OLED ikke minst Neo QLED-modellseriene. QLED-modellen QN90B leveres i skjermstørrelser fra 43 og helt opp til 98 tommer, hvor sistnevnte modell (QE98QN90B) får en prislapp på cirka 150.000 kroner. Denne frister det definitivt å teste!

DSC 4416
Samsungs 98-tommer fra QN90B-serien. (Foto: Lyd & Bilde)

Saken oppdateres!

Lyd & Bilde er på IFA-messen hele uken. Har du noe du er ekstra nysgjerrig på? Hyl ut i kommentarfeltet så huker vi tak i produsentene.

Ikke glem å følge Lyd & Bildes kontoer på Facebook, Instagram og Snapchat. Her deler vi flere inntrykk fra messen.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hold styr på helsa

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Glem 85", nå er det 98" som gjelder

Så billig får du ikke 150 tommer

Sjekk LGs 97-tommers OLED!

IFA-nyheter fra Samsung

Hva kan vi vente oss på årets IFA-messe?

Men high-end hi-fi var slett ikke dødt.

Lyd & Bilde
Scroll to Top