Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2022: Digre TV-nyheter fra TCL

Stort og flott skal det være. Men det behøver ikke koste en formue!

Skrevet av / 03.09.22 - 13:00
IFA 2022: Digre TV-nyheter fra TCL

Kinesiske TCL har en av de større utstillingene på IFA 2022 i Berlin, med alt fra robotstøvsugere og vaskemaskiner til lydplanker og fete TV-er. Noen av de sistnevnte kommer i skikkelig XL-format!

Stort bilde og stor lyd

TCL viser blant annet frem en 136 tommers 4K-kinovegg, en 98-tommers QLED-TV og ikke minst de nyeste lydplankene i RAY•DANZ serien.

DSC 4556
Kan det friste med en 136 tommers TV-vegg? Denne saken er så langt bare en prototype. (Foto: Audun Hage)

TCL fokuserer mye på LCD-TV med Mini LED-teknologi. Ekstra imponerende er flaggskipmodellen C935, som har et baklys med hele 1920 lokale dimmingsoner og et innebygd 2.1.2-kanals lydsystem. Denne vises i skjermstørrelser fra 65 og helt opp til 98 tommer på IFA-messen, men det er uklart om den største tas inn til Norden.

DSC 4534
TCL C935-serien. (Foto: Audun Hage)

En annen interessant nyhet er C835-serien, som også har MiniLED-baklys og støtte for Dolby Atmos surroundlyd. Denne modellserien kommer i en rekke skjermstørrelser fra 55 til 75 tommer. Rett under denne kommer C735, en QLED LCD-TV med opptil 144 Hz oppdateringsfrekvens som henvender seg spesielt til gamerne der ute.

TCL 98C735

En modell som vi for så vidt har stiftet bekjentskap med allerede, er den gedigne 98-tommeren 98C735. Denne modellen er allerede til salgs på det nordiske markedet, med en forholdsvis gunstig pris per tomme.

Ved hjelp av direkte LED-baklys (192 soner) er kontrasten forholdsvis god. Brukergrensesnittet er Google/Android-basert, og skjermen kan blant annet skilte med Dolby Atmos lydprosessering og innebygd lydsystem fra Onkyo, samt støtte for videoformater som Dolby Vision IQ og HDR10+. HDMI 2.1 innganger med støtte for 120 hz og VRR er også på plass. Dermed kan dette også være en interessant storskjerm til gaming og hjemmekino. Ryktene sier også at det skal være et test-eksemplar på vei til oss snart.

DSC 4567
TCL 98C735. (Foto: Audun Hage)
Les også TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.

TCL X937U og C935U lydplanker

I «lydhjørnet» på utstillingen fikk vi en demo av TCLs nye lydplanker, som ble holdt av produsentens egne lydingeniører flydd inn fra Kina. Flaggskipmodellen X937U byr på hele 7.1.4 kanaler og kommer med både trådløs subwoofer og bakhøyttalere inkludert i pakken. Det var så klart vanskelig å bedømme lydkvaliteten skikkelig i en støyende messehall, men det lille vi kunne høre, virket lovende.

DSC 4576 DSC 4580 DSC 4577
<
>
TCL X937U bakhøyttalere. (Foto: Audun Hage)

Subwooferen bruker et 8 tommers basselement, og virket overraskende potent. Og surround-opplevelsen var slettes ikke verst: X937U har såkalte høydekanaler i både lydplanken og bakhøyttalerne som bidrar med tydelig høydeeffekt. Det finnes også en tilsvarende lillebror, C935U, med samme lydplanke og subwoofer, men uten de eksterne bakhøyttalerne. Vi har bestilt disse til test, for å se hvordan de duger mot Samsung HW-Q995B og andre Atmos-lydplanker!

Les også Ny lydplanke fra TCL lover komplett hjemmekinolyd Lover kinoaktige lydopplevelser hjemme i stua.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Glem 85", nå er det 98" som gjelder

Så billig får du ikke 150 tommer

Sjekk LGs 97-tommers OLED!

Lyd & Bilde
Scroll to Top