Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2022: LG viser 97″ OLED-TV og mye mer

LG viser flere spennende skjermer på IFA-messen, deriblant en gedigen 97-tommers OLED-TV!

Skrevet av / 02.09.22 - 11:00
IFA 2022: LG viser 97″ OLED-TV og mye mer

LG er sammen med Samsung og TCL en av de få TV-produsentene som kjører en fullskala utstilling på årets IFA-messe. Den sørkoreanske produsenten er lokalisert i Hall 18 hvor de viser frem store deler av sortimentet – alt fra smarte hvitevarer til rålekre TV- og gaming PC-skjermer.

Det første man legger merke til ved inngangen er den 97 tommer store OLED TV-en fra G2-serien (OLED97G2). Dette er en modell vi tidligere har testet i 65 tommers utgave, men her snakker vi altså om en skjerm som er vesentlig større. Med 122 prosent større bildeareal enn en 65-tommer, kan dette være en interessant modell for de som ønsker å skifte ut projektor og lerret med en lyssterk TV-skjerm. Bare vær forberedt på en stiv pris – rundt 25.000 euro, eller nærmere 250.000 kroner.

Les også Blant de beste OLED TV-ene vi har testet LGs stilfulle OLED-TV med galleridesign er tilbake i ny 2022-årgang. OLED G2 gir gnistrende god bildekvalitet!

LG viser også frem den 88 tommer store toppmodellen i Z2-serien, 88Z2. Dette er LGs flaggskipmodell med 8K-oppløsning, som ser virkelig sylskarp ut. Prislappen ligger også her nærmere en kvart million kroner, så det blir nok med drømmen for de aller fleste.

DSC 4729
LG OLED88Z2 er LGs råeste OLED-TV med sylskarp 8K-oppløsning. (Foto: Audun Hage)

Som om det ikke var nok, viser LG også frem en 136 (!) tommers Micro LED TV. Den er riktignok bare en prototype og er nok mest av alt tenkt som et blikkfang på messen, men teknologien ser i alle fall lovende ut, med blendende sterk lysstyrke og kontrast. TV-skjermen er modulær, dvs. den er delt opp i flere skjermmoduler – så det kan nok hende det kommer mindre versjoner etter hvert.

DSC 4734
LG viste også en 136 tommers Micro-LED TV-vegg. Her flankert av Bang & Olufsens flaggskiphøyttalere Beolab 90. (Foto: Audun Hage)

En annen eksotisk og råkul (!) skjerm som vises frem er den nylig lanserte gaming-skjermen LG OLED Flex. LG har faktisk innredet en hel arkadehall full av OLED-skjermer som publikum kan prøve med ulike spillkonsoller og gaming PC-er. Så det er tydelig at dette er en modell, og et konsept de har stor tro på.

DSC 4603
LG OLED Flex er justerbar med 20 forskjellige bøyingsgrader, og er fullspekket av gamingfunksjoner og innstillinger. (Foto: Audun Hage)
Les også LG lanserer bøyelig OLED-skjerm LGs elleville OLED-skjerm kan veksle mellom buet og flat med et knappetrykk. Men prisen blir relativt saftig!

Vi fikk også et glimt av den buede 45″ gaming-skjermen 45GR95QE, som kan skilte med 21:9 bildeformat og WQHD (3440 x 1440) oppløsning. Med opptil 240 hz oppdateringshastighet og lynrask responstid (0.1 ms GTG) er dette en modell som henvender seg til hardcore gamere.

DSC 4717
LG UltraGear OLED Gaming Monitor (45GR95QE)

 

I en annen, mer fasjonabel del av TV-utstillingen fikk vi også et glimt av LGs designmodeller, deriblant OLED-skjermen Posé på gulvstativ.

DSC 4723
LG Posé
Les også LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top