TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

IFA 2022: Gjennomsiktig OLED-TV fra Metz

En TV med utsikt til omverdenen?

forfatter
Publisert 04.09.22 - 08:00

IFA-messen er som vanlig full av små og store kuriositeter, og en av dem er denne 55″ OLED-skjermen fra Metz. Den tradisjonsrike tyske TV-produsenten viser en rekke ulike modeller myntet på det europeiske markedet, men det var nok først og fremst denne transparente OLED-skjermen fikk de besøkende til å stoppe opp.

Metz lager så vidt vi vet ikke egne OLED-paneler, så det er naturlig å tenke at den gjennomsiktige skjermen er hentet fra for eksempel LG Display. 55-tommeren har Full HD-oppløsning (1920 x 1080) med relativt lav pikseltetthet for å kunne slippe gjennom nok lys. Baksiden av panelet er fjernet, til fordel for en en gjennomsiktig film. Selve bildet har ganske begredelig kontrast, i og med at bildet er vel, gjennomsiktig!

Gjennomsiktige OLED-skjermer er ikke nødvendigvis noe nytt: Både LG, Panasonic og Xiaomi m.fl har vist frem dette ved noen anledninger, uten at teknologien har tatt skikkelig av.

Hva kan en gjennomsiktig OLED-skjerm brukes til? Vel, bruksområdet er nok mest av alt egnet til reklame, skilt og butikkutstillinger. Vi kan også se for oss at gjennomsiktige skjermer kan være praktiske til en del smarte hvitevarer, kjøleskap, komfyrer og lignende. Time will show!

Les også Transparent luksus-TV Kinesiske Xiaomi har laget en OLED-TV du kan se tvers igjennom!
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Smarteste kjøleskapet vi har sett Hva med et kjøleskap som forteller deg at snart må grønnsakene kastes?
Bybil på strøm City Transformer skal bli et billigere alternativ til mobil transport
Radioen som aldri går tom for strøm Solceller og sveiv sørger for strøm til batteriet.
En TV du kan se på - og gjennom En TV med utsikt til omverdenen?
Ørepropper med tapsfri CD-lyd Lover lossless lydkvalitet over Bluetooth - vi har prøvelyttet.
Følg Lyd & Bilde