Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2022: Gjennomsiktig OLED-TV fra Metz

En TV med utsikt til omverdenen?

Skrevet av / 04.09.22 - 08:00
IFA 2022: Gjennomsiktig OLED-TV fra Metz

IFA-messen er som vanlig full av små og store kuriositeter, og en av dem er denne 55″ OLED-skjermen fra Metz. Den tradisjonsrike tyske TV-produsenten viser en rekke ulike modeller myntet på det europeiske markedet, men det var nok først og fremst denne transparente OLED-skjermen fikk de besøkende til å stoppe opp.

Metz lager så vidt vi vet ikke egne OLED-paneler, så det er naturlig å tenke at den gjennomsiktige skjermen er hentet fra for eksempel LG Display. 55-tommeren har Full HD-oppløsning (1920 x 1080) med relativt lav pikseltetthet for å kunne slippe gjennom nok lys. Baksiden av panelet er fjernet, til fordel for en en gjennomsiktig film. Selve bildet har ganske begredelig kontrast, i og med at bildet er vel, gjennomsiktig!

Gjennomsiktige OLED-skjermer er ikke nødvendigvis noe nytt: Både LG, Panasonic og Xiaomi m.fl har vist frem dette ved noen anledninger, uten at teknologien har tatt skikkelig av.

Hva kan en gjennomsiktig OLED-skjerm brukes til? Vel, bruksområdet er nok mest av alt egnet til reklame, skilt og butikkutstillinger. Vi kan også se for oss at gjennomsiktige skjermer kan være praktiske til en del smarte hvitevarer, kjøleskap, komfyrer og lignende. Time will show!

Les også Transparent luksus-TV Kinesiske Xiaomi har laget en OLED-TV du kan se tvers igjennom!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top