NYHET

MWC 2019: Ny LG-mobil styres ved å gestikulere med fingrene

LG kjemper en god kamp for å overleve på mobilmarkedet. Deres nyeste våpen? Hand ID og Air Motion.

Skrevet av / 25.02.19 - 16:33
MWC 2019: Ny LG-mobil styres ved å gestikulere med fingrene

Hele tre flaggskipsmodeller hadde koreanske LG Electronics med til årets store mobilmesse i Barcelona. Men blant de tre nye mobilene, LG V50 ThinQ 5G, LG G8 ThinQ og LG G8s ThinQ, er det kun sistnevnte som muligens kommer på markedet i Skandinavia. LG kunne verken opplyse om pris eller når modellen muligvis kommer i butikkhyllene, men produktsjef David Montanya understrekte at det klart var planen å få LG G8s ThinQ på markedet i Norge, Sverige og Danmark i løpet av 2019.

I hvert fall får kundene en ny mobil, som kommer med Snapdragon 855-prosessor, 6,2″ OLED-skjerm (Full HD+ oppløsning, 2.248 x 1.080 piksler). 6 GB RAM samt 64 GB eller 128 innbygd lagring. Forøvrig tre kameraer på henholdsvis 13 MP, 12 MP og 12 MP samt et batteri på 3550 mAh.

Med Air Motion på LG G8s ThinQ kan man blant annet skifte mellom apper. Avbildet ser man hånden mellom te app-ikonene, her mellom Google Maps og musikkspilleren. (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde)

Hand ID og Air Motion

Det som skiller de nye LG-flaggskipsmodellene, derav LG G8s ThinQ, fra mengden er de nye Hand ID- og Air Motion-funksjonene.

På fronten av mobilen har LG innebygd en «time of flight»-sensor, et såkalt Z-kamera. ToF-sensoren er reelt en LED-sensor, som måler dybde basert på lys som sendes ut fra LED-sensoren og kaster tilbake fra et objekt.

Basert på hvor lang tid lyser bruker på å reise fram og tilbake kan sensoren beregne avstanden til objektet og registere veldig nøyaktig i 3D hva objektet gjør i rommet foran mobilen.

I praksis bruker LG ToF-sensoren for muliggjøre de to tidligere nevnte funksjonene: Hand ID og Air Motion.

… eller som her, hvor Air Motion brukes til å skru opp eller ned på lyden  (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde)

Hand ID kan med Z-kameraet scanne de små blodårene under huden på håndflaten. Ifølge LG er blodårene i hånden mer unike i henhold til form og omfang fra person til person enn et fingeravtrykk, dermed gir Hand ID den høyeste sikkerheten mulig. Er mobilen låst med Hand ID skal man bare holde hånden over skjermen i et kort sekund for å opp mobilen.

Air Motion bruker ToF-sensoren til å la brukeren styre mobilen ved å gestikulere med fingrene foran skjermen. Har man f.eks. mobilen sittende i en holder mens man kjører bil, så kan man svare eller avslutte samtaler, skifte mellom apper eller skru opp og ned lyden bare ved å gestikulere med fingrene. Og uten å røre mobilen i det hele tatt.

Vi prøvde Hand ID på LG sin stand, og det fungerte ganske bra. Men om det ender opp som en av mange gimmicks som LG har funnet på gjennom årene, eller om brukerne vil omfavne de nye betjeningsmulighetene, må vi la en framtid test avgjøre.

Hvis og når LG G8s ThinQ blir tilgjengelig i butikkene.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hold styr på helsa

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Scroll to Top