MWC 2019: Ny LG-mobil styres ved å gestikulere med fingrene

LG kjemper en god kamp for å overleve på mobilmarkedet. Deres nyeste våpen? Hand ID og Air Motion.

Hele tre flaggskipsmodeller hadde koreanske LG Electronics med til årets store mobilmesse i Barcelona. Men blant de tre nye mobilene, LG V50 ThinQ 5G, LG G8 ThinQ og LG G8s ThinQ, er det kun sistnevnte som muligens kommer på markedet i Skandinavia. LG kunne verken opplyse om pris eller når modellen muligvis kommer i butikkhyllene, men produktsjef David Montanya understrekte at det klart var planen å få LG G8s ThinQ på markedet i Norge, Sverige og Danmark i løpet av 2019.

I hvert fall får kundene en ny mobil, som kommer med Snapdragon 855-prosessor, 6,2″ OLED-skjerm (Full HD+ oppløsning, 2.248 x 1.080 piksler). 6 GB RAM samt 64 GB eller 128 innbygd lagring. Forøvrig tre kameraer på henholdsvis 13 MP, 12 MP og 12 MP samt et batteri på 3550 mAh.

Med Air Motion på LG G8s ThinQ kan man blant annet skifte mellom apper. Avbildet ser man hånden mellom te app-ikonene, her mellom Google Maps og musikkspilleren. (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde)

Hand ID og Air Motion

Det som skiller de nye LG-flaggskipsmodellene, derav LG G8s ThinQ, fra mengden er de nye Hand ID- og Air Motion-funksjonene.

På fronten av mobilen har LG innebygd en «time of flight»-sensor, et såkalt Z-kamera. ToF-sensoren er reelt en LED-sensor, som måler dybde basert på lys som sendes ut fra LED-sensoren og kaster tilbake fra et objekt.

Basert på hvor lang tid lyser bruker på å reise fram og tilbake kan sensoren beregne avstanden til objektet og registere veldig nøyaktig i 3D hva objektet gjør i rommet foran mobilen.

I praksis bruker LG ToF-sensoren for muliggjøre de to tidligere nevnte funksjonene: Hand ID og Air Motion.

… eller som her, hvor Air Motion brukes til å skru opp eller ned på lyden  (Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Bilde)

Hand ID kan med Z-kameraet scanne de små blodårene under huden på håndflaten. Ifølge LG er blodårene i hånden mer unike i henhold til form og omfang fra person til person enn et fingeravtrykk, dermed gir Hand ID den høyeste sikkerheten mulig. Er mobilen låst med Hand ID skal man bare holde hånden over skjermen i et kort sekund for å opp mobilen.

Air Motion bruker ToF-sensoren til å la brukeren styre mobilen ved å gestikulere med fingrene foran skjermen. Har man f.eks. mobilen sittende i en holder mens man kjører bil, så kan man svare eller avslutte samtaler, skifte mellom apper eller skru opp og ned lyden bare ved å gestikulere med fingrene. Og uten å røre mobilen i det hele tatt.

Vi prøvde Hand ID på LG sin stand, og det fungerte ganske bra. Men om det ender opp som en av mange gimmicks som LG har funnet på gjennom årene, eller om brukerne vil omfavne de nye betjeningsmulighetene, må vi la en framtid test avgjøre.

Hvis og når LG G8s ThinQ blir tilgjengelig i butikkene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.