Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Følg nyhetene fra IFA 2013

Tross at markedet har falt er IFA-messen i Berlin stadig viktigere for bransjen. Nå utvider messen med flere tusen kvadratmeter for å huse stadig flere utstillere.

Skrevet av / 02.09.13 - 08:00
Følg nyhetene fra IFA 2013

Internationale Funkausstellung, eller bare IFA som den kalles nå, er en av verdens største messer med forbrukerelektronikk. Den er åpen for publikum i seks dager fra 6. September, og pleier å ha flere nyheter å vise enn de fleste andre messer.

Nå er nye haller under bygging, for å få plass til flere utstillere, og det skjer tross at markedet for forbrukerelektronikk falt i 2012. Totalt tapte elektronikkbransjen 10 milliarder Euro  i Europa i følge den tyske bransjeforeningen GFU, mye grunnet et fall i prisene på forbrukerelektronikk i 2012. Det gjelder alle typer produkter, men det er særlig tv-prisene som faller mest.

Nylig påtroppet sjef for Messe Berlin. Dr. Christian Göke, fortalte i april om byggingen av et nytt konferansesenter som skal være ferdig i 2014. Det skal sammen med hallene i messeområdet gi bedre plass til det stadig økende antallet besøkende, bransjefolk og presse.

IFA 2013

IFA-messen som arrangeres i månedsskiftet august/september, viser trendene i elektronikkbransjen, en mengde nye produkter og ofte interessant ny teknologi som kan havne i butikkhyllene senere. For eksempel viste man frem 4K-tv-er og annonserte priser og tilgjengelighet på messen i 2012. I år er det ventet en rekke 4K-tv-er med ultrahøy oppløsning på 8 Mp, men også visning av 8K-tv, nye nettbrett, trådløse lydanlegg og små systemkameraer.

Lyd & Bilde rapporterer daglig fra IFA 2013 på lydogbilde.no.

IFA-Logo_Date_png

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top