Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Yamahas nettverksreceiver

Den tradisjonelle stereoreceiveren er ikke død. Den er bare blitt smartere.

I tilfelle noen lurte: Det finnes fremdeles stereoreceivere, for alle som ikke vil komplisere det hele med surround, men bare trenger god lyd. De smarteste av dem gjør som Yamahas nye R.N500, og legger inn en digitalomvandler som håndterer de mange digitale lydkildene, og som kan kobles til nettverket hjemme (kablet).

Slik at man kan spille musikken man har lagret over anlegget via receiveren. Da kan man også styre musikken via Yamahas app, som da fungerer som fjernkontroll.

Yamaha R-N500 bak

I N500 får man ikke bare 80 w effekt per kanal, og en skikkelig strømforsyning til å sørge for at forsterkeren ikke blir andpusten når du koser deg med musikk, men også fire digitalinnganger på baksiden. Med to optiske og to koaksiale, kan man enkelt og greit koble lyden fra spillkonsollen, tv-en og Blu-ray-spilleren via Yamaha-receiveren.

DAC-en ombord støtter opp til 192 kHz/24 bit lydfiler, også AAC (iTunes), FLAC, WAV og selvsagt MP3.

Annonse

Som også har en USB-inngang på fronten som man kan koble iPaden til, og spille musikk fra spillestene i Spotify fra.

Bruker man i stedet en PC, kan den strømme musikk via nettverket til modemet, som er koblet til receiveren.

Annonse

Den har ikke DAB-radio, kun FM, men vTuner i stedet. Som strømmer en mengde radiostasjoner over nett til receiveren. Det er også verdt å merke seg at den har platespillerinngang, subwooferutgang og tlkobling for to sett høyttalere (A/B).

Receiveren er i salg om noen uker, i sort eller sølvgrått, og skal koste 4.290 kr.

Da kommer også den nye Soavo-serien med høyttalere fra Yamaha, som ser slik ut, og levere i blant annet hvitt.

Yamaha Soavo w

 

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.