TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Yamahas nettverksreceiver

Den tradisjonelle stereoreceiveren er ikke død. Den er bare blitt smartere.

I tilfelle noen lurte: Det finnes fremdeles stereoreceivere, for alle som ikke vil komplisere det hele med surround, men bare trenger god lyd. De smarteste av dem gjør som Yamahas nye R.N500, og legger inn en digitalomvandler som håndterer de mange digitale lydkildene, og som kan kobles til nettverket hjemme (kablet).

Slik at man kan spille musikken man har lagret over anlegget via receiveren. Da kan man også styre musikken via Yamahas app, som da fungerer som fjernkontroll.

Yamaha R-N500 bak

I N500 får man ikke bare 80 w effekt per kanal, og en skikkelig strømforsyning til å sørge for at forsterkeren ikke blir andpusten når du koser deg med musikk, men også fire digitalinnganger på baksiden. Med to optiske og to koaksiale, kan man enkelt og greit koble lyden fra spillkonsollen, tv-en og Blu-ray-spilleren via Yamaha-receiveren.

DAC-en ombord støtter opp til 192 kHz/24 bit lydfiler, også AAC (iTunes), FLAC, WAV og selvsagt MP3.

Som også har en USB-inngang på fronten som man kan koble iPaden til, og spille musikk fra spillestene i Spotify fra.

Bruker man i stedet en PC, kan den strømme musikk via nettverket til modemet, som er koblet til receiveren.

Den har ikke DAB-radio, kun FM, men vTuner i stedet. Som strømmer en mengde radiostasjoner over nett til receiveren. Det er også verdt å merke seg at den har platespillerinngang, subwooferutgang og tlkobling for to sett høyttalere (A/B).

Receiveren er i salg om noen uker, i sort eller sølvgrått, og skal koste 4.290 kr.

Da kommer også den nye Soavo-serien med høyttalere fra Yamaha, som ser slik ut, og levere i blant annet hvitt.

Yamaha Soavo w

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Lyd & Bilde