TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Samsung og Huawei vil konkurrere med Apple TV

Små, Android-baserte mediabokser, som går Apple TV i sømmene, er på vei til ditt fjernsyn fra Samsung og Huawei.

forfatter
Publisert 09.09.13 - 09:10

Samsung viste allerede sin mediaboks Home Sync på Mobile World Congress i Barcelona i februar måned, men siden da har det vært tyst som graven om den lille, smarte boksen, som skulle kunne alt det en Apple TV kan – og mer til. Men forsinkelsen skyldes, at brukeropplevelsen skulle forbedres, forteller en koreansk Samsung-representant, som vi får tak i på messegulvet, og nå skulle produktet være klar til lansering i oktober måned. Hvilket Samsungs danske direktør, Claus Holm, senere bekrefter i et rolig øyeblikk, når vi møter ham på en restaurant et annet sted i Berlin.

HOMESYNC_007_Dynamic2_Grey

Samsung Home Sync er tenkt som en sentral for hele familiens digitale liv, som Samsung så flott skrev i pressemeldingen om produktet tilbake i februar måned.

Den kobles til TV-en og kan – i likhet med Apple TV og mange produsenters egne smart TV-løsninger – kjøre diverse apps på tv-skjermen, blant annet strømmetjenester som Netflix og lignende. Man kan også bruke Home Sync som mediesentral for alt innhold som måtte befinne seg lokalt i hjemmet, uansett om det befinner seg på smartmobiler, nettbrett, datamaskiner eller på nettverkstilkoblede medieservere (NAS).

Home Sync-brukergrensesnittet burde virke kjent, hvis man er vant til Android på sin smartmobil eller nettbrett.
Home Sync-brukergrensesnittet burde virke kjent, hvis man er vant til Android på sin smartmobil eller nettbrett.

I motsetning til Apple TV kommer Home Sync også med egen harddisk – på imponerende 1 TB, opplyser Samsung – og dermed kan den også i alene brukes som medieserver, fordi boksen også støtter IPTV, og kan dermed også anvendes som PVT, som kan ta opp kringkastings-TV, som så senere kan vises når det skal være, på alle enheter, som har trådløs tilslutning til medieboksen.

Når Samsung Home Sync kommer i norske butikker, blir det til en veiledende pris på ca 3.000 kroner. Vi lover naturligvis å teste produktet, straks det blir tilgjengelig.

Også kinesiske Huawei vil gjerne ta over familiens fjernsyn, og på IFA lanserte firmaet den lille medieboksen ved navn MediaQ M310, som vi også så første gang i en ganske elementær versjon på Mobile World Congress.

Huawei MediaQ M310 er en Android-basert mediaboks, som kobles til TV-en.
Huawei MediaQ M310 er en Android-basert mediaboks, som kobles til TV-en.

Denne boksen er også basert på Android, men i motsetning til Samsungs Home Sync, skal det en quad-core prosessor til for å drive verket hos Huawei.

Til gjengjeld kommer MediaQ M310 kun med 4 GB lager (som imidlertid kan utvides med microSD-kort), og Huaweis mediaboks er da også i motsetning til Home Sync og mer i likhet med Apple TV tenkt som en enhet som brukes til å bruke strømmetjenester og tilkoblete apps på TV-en.

Har man en MHL-utgang på sin mobiltelefon kan man koble den til MediaQ via boksens HDMI-inngang og dermed spille av innhold fra mobilen på TV-skjermen. Ellers kan man selvfølgelig bare velge å strømme sitt innhold til boksen og videre til TV-en via Wi-Fi og DLNA.

Også kinesiske Huawei vil nå inn i TV-stuen med mediaboksen MediaQ M310.
Også kinesiske Huawei vil nå inn i TV-stuen med mediaboksen MediaQ M310.

Vi ved ennå ikke om Huawei også har planer om at selge MediaQ M310 i Norge, men den veiledende prisen i resten av Europa er 149 euro, og som Samsung Home Sync burde også Huawei MediaQ M310 komme på markedet i løpet av oktober.

Fakta om Samsung Home Sync

 • 1,7 GHz dual-core prosessor
 • 1 TB HDD
 • Android 4.2 Jelly Bean
 • NFC
 • HDMI-utgang
 • Bluetooth 4.0 + Wi-Fi

Fakta om Huawei MediaQ M310

 • Quad-core prosessor
 • 1 GB RAM + 4 GB lagring (+ microSD-kort)
 • Android 4.2 Jelly Bean
 • 1 x HDMI inn + 1 HDMI ut
 • Bluetooth 4.0 + Wi-Fi

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
De gode, gamle dager er tilbake. Selv om alt er nytt og splitter digitalt, trenger du ikke føle deg fremmedgjort over utstyret. Det var masser av nostalgisk utseende utstyr på IFA.
Norge er et radioland, og DAB-radio har hatt god omsetningsvekst. Da gjelder det å være på hugget, som Roger Berg hos Target.
Ønskes ikke ha en massiv TV eller trådløs høyttaler kan man bli hjemme-DJ
Små, Android-baserte mediabokser, som går Apple TV i sømmene, er på vei til ditt fjernsyn fra Samsung og Huawei.
Det meste av den spennende elektronikken som omringer oss hjemme kommer fra Kina, Korea eller Taiwan. Men på IFA-messen kan man se den, lenge før den kommer hit. For eksempel 3D-TV uten briller.
Se meg! Det er kamp om oppmerksomheten på verdens største elektroniske elektronikkmesse.
Følg Lyd & Bilde