Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny 9000-serie fra Philips

Philips lanserer ny toppmodell med 4K oppløsning og Ultra Pixel HD oppskalering.

Skrevet av / 08.09.13 - 15:45
Ny 9000-serie fra Philips

5b067d235a_Philips-PFL9708-black-20screen-20side-470-75

Philips sin 9000-serie har i årevis vært regnet som en av de beste LED-LCD TV-ene på markedet, og vi har ventet lenge på arvtageren til populære high-end TV-er som 46PFL9707 og 60PFL9607.

Nå er den nye 9000-serien endelig her, og denne generasjonen får selvfølgelig 4K oppløsning. Philips 65PFL9706 bruker et kant-LED panel med 3840 x 2160 pikslers oppløsning kombinert med Philips sin egen bildebehandling Ultra Pixel HD.

Lyd & Bilde fikk en demo av TVen med Philips-bildeguru Danny Tack. Han kunne fortelle at de har jobbet iherdig for å gjøre oppskaleringsteknikken i TV-en så god som mulig. Grunnen er enkel: Alle som kjøper en 4K TV må være forberedt på å se mye vanlig Full HD materiale i årene som kommer. Derfor er det viktig at TV-en også kan gi en forbedret bildeopplevelse også med vanlig TV-innhold.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For å fikse den biffen har Philips integrert en særdeles kraftig bildeprosessor som ikke bare analyserer bildet og legger til ekstra piksler, men også justerer fargene og konturskarpheten. I tillegg legges det til bilderammer (såkalt interpolering) for å jevne ut bevegelsene.

Philips hevder deres Ultra Pixel HD oppskalering skal få vanlig Full HD materiale til å ligne på fullblods 4K. Store ord selvfølgelig, men etter å ha tatt et nærmere blikk på Philips-skjermen må vi medgi at det ikke er helt tomme ord.

Kant-LED

Den gamle 9000-serien var blant de få TV-ene på markedet som benyttet fullt LED-baklys med grupper av lysdioder bak panelet. De nye 4K-modellene er derimot basert på den noe enklere kant-LED teknikken. Philips har imidlertid implementert sin Micro Dimming Pro teknikk, en styring av kantlyset som gir en viss grad av lokal dimming. I tillegg justeres baklyset aktivt i forhold til lysnivået i rommet, slik at man til enhver tid får så god kontrast, lysstyrke og svartnivå som forholdene tillater.

Philips Micro Dimming Pro teknikk justerer baklyset kontinuerlig for å gi optimal kontrast etter lysforholdene i rommet.

Teknikken ser ut til å fungere bra, og selv om det ikke gir like fremragende kontrast som bak-LED eller plasma, er det et fornuftig kompromiss. Philips 65PFL9708 blir da også av de mest prisgunstige 4K TV-ene hittil, med en veiledende pris på 40.000 kroner.

TV-en er per i dag ikke HDMI 2.0 kompatibel, men Philips lover at det kommer en oppgradering så fort HDMI 2.0 standarden er endelig vedtatt. Dette kan komme i form av en adapterboks på HDMI-inngangen (Sony hevder på sin side at det holder med en firmware oppgradering på deres TV-er).

I tillegg til 65-tommeren, kommer 9000-serien også i større format. 84-tommeren 85PFL9708 får en norsk pris på rundt 100.000 kroner i følge Philips.

Lyd & Bilde kommer til å fortelle mer om Philips 65PFL9708 snart, da vi har et rykende ferskt testeksemplar ventende hjemme på kontoret. Stay tuned!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top