IFA 2013

Japanske Tascam har en rekke lydopptakere, som alle kan brukes sammen med et systemkamera, og som gir redigerbare lydfiler i 24-bits kvalitet.
Annonse
Annonse
forfatter

Når den innebyggede mikrofonen ikke duger, må man ha en separat mik. Da er utvalget stort, fra ganske billige mikrofoner som man trer i blitsskoen, til store mikrofonrigger som krever plass, og en sterk rygg.

Tascams opptakere legger seg et sted midt i mellom. De fleste av dem har lydutgang og monitoring med tilkoblede hodetelefoner. De kan ta opp på internt lagringsminne, eller direkte på kameraet minnekort.

De minste koster fra en tusenlapp og passer fint for amatørfotografen som vil ha bedre lyd, mens de dyrere fort koster flere tusenlapper.

De håndholdte opptakerne med innebyggede stereomikker, settes på kameraet med en blitsbrakett, og mens de enkleste (DR-05, DR-07 II) støtter MP3 og PCM-filer opp til 320 kbit/s og 24-bit/96 kHz kvalitet, kan de mer påkostede som DR-40 og DR-100 II også lagre lyden i BWF-format (Broadcast Wave Format).

Tascam DR60D

Det kan blant andre denne riggen. Firesporsopptakeren DR-60D til 3500 kr, som både kan settes på et kamerastativ, eller skrus fast i stativfestet på kameraet.

DR-60D har også balanserte XLR-innganger for mikrofoner som støtter både 24 og 48 V spenning til kondensatormikrofoner, inngang for fotbryter (start/stopp), mulighet for separat strømforsyning, og utgang for hodetelefoner.

Tascam selges blant annet av procom.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.