IFA 2013

Japanske Tascam har en rekke lydopptakere, som alle kan brukes sammen med et systemkamera, og som gir redigerbare lydfiler i 24-bits kvalitet.
Annonse
Annonse
forfatter

Når den innebyggede mikrofonen ikke duger, må man ha en separat mik. Da er utvalget stort, fra ganske billige mikrofoner som man trer i blitsskoen, til store mikrofonrigger som krever plass, og en sterk rygg.

Tascams opptakere legger seg et sted midt i mellom. De fleste av dem har lydutgang og monitoring med tilkoblede hodetelefoner. De kan ta opp på internt lagringsminne, eller direkte på kameraet minnekort.

De minste koster fra en tusenlapp og passer fint for amatørfotografen som vil ha bedre lyd, mens de dyrere fort koster flere tusenlapper.

De håndholdte opptakerne med innebyggede stereomikker, settes på kameraet med en blitsbrakett, og mens de enkleste (DR-05, DR-07 II) støtter MP3 og PCM-filer opp til 320 kbit/s og 24-bit/96 kHz kvalitet, kan de mer påkostede som DR-40 og DR-100 II også lagre lyden i BWF-format (Broadcast Wave Format).

Tascam DR60D

Annonse

Det kan blant andre denne riggen. Firesporsopptakeren DR-60D til 3500 kr, som både kan settes på et kamerastativ, eller skrus fast i stativfestet på kameraet.

DR-60D har også balanserte XLR-innganger for mikrofoner som støtter både 24 og 48 V spenning til kondensatormikrofoner, inngang for fotbryter (start/stopp), mulighet for separat strømforsyning, og utgang for hodetelefoner.

Tascam selges blant annet av procom.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.