IFA 2013

Ønskes ikke ha en massiv TV eller trådløs høyttaler kan man bli hjemme-DJ
Annonse
Annonse
forfatter

Philips innledet sin presskonferanse med å annonsere at de satser stort på digitalt. Det høres litt merkelig ut for oss fra hjemmeelektronikksiden, for der er vel allerede alt digitalt? Det viste seg at man snakket om kjøkkenapparater, der det nå kommer kaffemaskiner og smarte ovner som man kan styre med en app.

Philips-9000-series-460x258

På TV-siden var den store nyheten Philips 9000-serien med Ultra HD-oppløsning (2160P) og Ambilight-belysning. Den kommer som 65-tommer for 5.000 euro samt i 84 tommer.

Philips-SB2000B-The-Dot

Man viste til og med et antall Bluetooth-høyttalere. Blant annet den lilla batteridrevne og sprutsikre The Dot, som leveres i september for 79 euro.

Annonse

Philips-SHOQBOX-XL-wireless-portable-speaker-SB8600

ShoqBox XL er en skikkelig partyhøyttaler med 3-tommers element, NFC for enkel sammenkobling og ”utendørs” eller ”innendørs” funksjon. Kommer i november til 200 euro.

I sin Urban høyttalerlinje viste de også S5X (100 W, 250 euro) og S3X (30 W, 200 euro) med fire lydkilder: Bluetooth med apt-X og AAC, digital og koaksial digitalinngang og vanlig stereoinngang.

hilips-Fidelio-Sound-Towers-DTM9030-

Philips viste også sina Fidelio Sound Towers, stereohøyttalere som klarer seg uten en forsterker. I det ene tårnet fins en dokkingkontakt for både Apple Lightning og den gamle kontakten, eller så bruker man Bluetooth (Apt-X og AAC). Det finnes også CD-spiller, USB-port og FM-radio. DMT9030 kommer i oktober til 800 euro.

Annonse

soundsphere

De lekre designhøyttalerne SoundSphere som vi tidligere har skrevet om kunne man også se nærmere på i virkeligheten.

philips-e-series

E-serien er smarte høyttalere som normalt er stereohøyttalere, men man kan løsne høyttaleren på toppen for å gjøre dem om til surroundhøyttalere. Enten tilkobler man lydkilden med HDMI eller Bluetooth (Apt-X og AAC). E5-modellen har også trådløs subwoofer. CSS7235Y slippes i oktober til 700 euro.

philips-M1X-DJ-

Annonse

Den kuleste nyheten var likevel hjemme-DJ-stasjonen M1X-DJ som er utviklet i samarbeid med DJ-stjernen Armin van Buuren. Den er bærbar og fungerer på lignende vis som proffutrustningen. Og Armin lovte at den spiller *høyt*. Den slippes i november til 400 euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.
Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!