IFA 2013

Ønskes ikke ha en massiv TV eller trådløs høyttaler kan man bli hjemme-DJ
forfatter

Philips innledet sin presskonferanse med å annonsere at de satser stort på digitalt. Det høres litt merkelig ut for oss fra hjemmeelektronikksiden, for der er vel allerede alt digitalt? Det viste seg at man snakket om kjøkkenapparater, der det nå kommer kaffemaskiner og smarte ovner som man kan styre med en app.

Philips-9000-series-460x258

På TV-siden var den store nyheten Philips 9000-serien med Ultra HD-oppløsning (2160P) og Ambilight-belysning. Den kommer som 65-tommer for 5.000 euro samt i 84 tommer.

Philips-SB2000B-The-Dot

Man viste til og med et antall Bluetooth-høyttalere. Blant annet den lilla batteridrevne og sprutsikre The Dot, som leveres i september for 79 euro.

Philips-SHOQBOX-XL-wireless-portable-speaker-SB8600

ShoqBox XL er en skikkelig partyhøyttaler med 3-tommers element, NFC for enkel sammenkobling og ”utendørs” eller ”innendørs” funksjon. Kommer i november til 200 euro.

I sin Urban høyttalerlinje viste de også S5X (100 W, 250 euro) og S3X (30 W, 200 euro) med fire lydkilder: Bluetooth med apt-X og AAC, digital og koaksial digitalinngang og vanlig stereoinngang.

hilips-Fidelio-Sound-Towers-DTM9030-

Philips viste også sina Fidelio Sound Towers, stereohøyttalere som klarer seg uten en forsterker. I det ene tårnet fins en dokkingkontakt for både Apple Lightning og den gamle kontakten, eller så bruker man Bluetooth (Apt-X og AAC). Det finnes også CD-spiller, USB-port og FM-radio. DMT9030 kommer i oktober til 800 euro.

soundsphere

De lekre designhøyttalerne SoundSphere som vi tidligere har skrevet om kunne man også se nærmere på i virkeligheten.

philips-e-series

E-serien er smarte høyttalere som normalt er stereohøyttalere, men man kan løsne høyttaleren på toppen for å gjøre dem om til surroundhøyttalere. Enten tilkobler man lydkilden med HDMI eller Bluetooth (Apt-X og AAC). E5-modellen har også trådløs subwoofer. CSS7235Y slippes i oktober til 700 euro.

philips-M1X-DJ-

Den kuleste nyheten var likevel hjemme-DJ-stasjonen M1X-DJ som er utviklet i samarbeid med DJ-stjernen Armin van Buuren. Den er bærbar og fungerer på lignende vis som proffutrustningen. Og Armin lovte at den spiller *høyt*. Den slippes i november til 400 euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.