Forsterker for stilbevisste

Med strømming og DAC skal Röst ta Hegel inn i livsstilmarkedet.

Norske Hegel har fått mye velfortjent ros for sine forsterkere. Det er ikke bare vi som er begeistret, i øst og vest sanker de priser for vellyd.

Det skaper også oppmerksomhet om det lille norske firmaet, og i Nord-Amerika er det eksotiske selskapets produkter med et tysk navn, i ferd med å få et solid tak på markedet.

Der borte er det også litt mer opptatt av installasjon enn vi er i Skandinavia. Derfor har den nye Hegel Röst fått Control 4-tilkobling over IP, slik at den kan kobles til et kablet multirom-oppsett eller integreres i et styringssystem.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Lasse Svendsen)

Forsterkeren, som forøvrig bare vil finnes i hvitt, er basert på flaggskipet H360. En massiv 250 w integrert forsterker, som har donert den analoge forsterkerkretsen til Röst. De samme utgangstransistorene sitter i denne, men effekten er skalert ned til 75 w. Det samme som den rimelige integrerte H80, men Bent Holter i Hegel, sier at Röst har mye mer muskler og høyere dempingsfaktor. Derfor vil den oppleves som kraftigere og mer dynamisk enn H80.

Innebygget i forsterkeren, sitter en digitalomvandler med tre optiske, en koaksial digital inn og en USB-inngang, i tillegg til analoge innganger for lyd. Den har også strømming via AirPlay over ethernet, og Hegels egen implementering av AirPlay, med forbedret reklokking av signalet slik at du ikke skal få klikk, drop outs og støy.

Röst er ikke i salg før til høsten, og vil koste cirka 25.000 kr.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Den sorte boksen på bildet er faktisk en skvett ny CD-spiller. I følge Hegel, den aller siste hvert fall de kommer til å lage, derav også navnet Hegel Mohican.

Spilleren er basert på en HD30 DAC, med samme digitalkrets og analogdel, men her er er digitalomvandleren optimalisert for 16-bit/44,1 kHz PCM-filer fra CD-er. Med andre ord er signalprosesseringen blottet for støtte for DSD- eller andre lydfiler som ikke er ren 16-bit PCM.

Hegel Mohican er praktisk talt klar for butikkene, til den ikke ubeskjedne prisen av omlag 45.000 kr. Da får du kun en CD-spiller, med analoge- og en 75 ohms digital BNC-utgang.

Ingen digitale innganger, så den kan ikke brukes som en HD30 DAC.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.