Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

WiiM Ultra streamer med pekeskjerm og premium DAC

WiiM er kjent for sine rimelige musikkstreamere, og flaggskipet WiiM Ultra med pekeskjerm er intet unntak.

Skrevet av / 30.04.24 - 11:57
WiiM Ultra streamer med pekeskjerm og premium DAC

WiiM har annonsert i sitt eget forum at de skal lansere den nye toppmodellen blant musikkstreamere, WiiM Ultra, på High End-messen i München den 9. mai.

Men der hvor brorparten av lydproduktene der er meget kostbare saker, vil WiiM vise at man kan få glimrende lyd ut av produkter som ikke koster stort mer enn en dagslønn.

I et innlegg på selskapets forum beskrives Ultra som «et sentralt digitalt nav for ditt lydøkosystem», noe som tyder på at den nye modellen vil bygge videre på suksessen til den kritikerroste WiiM Pro Plus, men med ny design, oppgradert DAC og et bredt utvalg av tilkoblingsmuligheter. Og det lover bra, all den tid Pro Plus stakk av med Lyd & Bildes pris for «Årets beste lydkilde» i Basic-klassen.

Les også Den beste budsjettstrømmeren blir bedre Fjernkontroll og litt bedre lyd har gjort Wiim-streameren til det beste budsjettkjøpet.

Streamer med pekeskjerm

På bilder av WiiM Ultra ser vi at den har samme form og dimensjoner som streamerforsterkeren WiiM Amp, med en volumkontroll på frontpanelet. Ultra har derimot ikke innebygd forsterker, og dermed heller ingen høyttalerutganger. Dette er en ren streamer med innebygd DAC og forforsterker.

Ultra skiller seg fra sine søsken med den nye 3,5-tommers pekeskjermen i fullfarge på fronten, og WiiM opplyser at enheten har et kabinett laget av aluminium.

WiiM Ultra rear
Digitale og analoge tilkoblinger – og en platespillerinngang. Foto: WiiM

Rikelig med tilkoblinger

Når det gjelder tilkoblinger, skryter WiiM Ultra av et allsidig utvalg som betyr at den kan kobles til de fleste analoge og digitale kilder. En HDMI ARC-inngang kan kobles til TV-en, optisk inn er på plass, og foruten en analog RCA-inngang på baksiden ser vi også en merket «Phono», ved siden av et jordingspunkt. Dermed er det nesten helt sikkert at man kan koble til en platespiller med MM-pickup, uten noen RIAA-forsterker imellom.

Av utganger ser vi både analog RCA, koaksial og optisk digital ut, og dessuten en egen subwooferutgang. Slettes ikke verst! Det er også en 3,5 mm hodetelefonkontakt på frontpanelet.

Ultra kobles til nettverk med Wi-Fi eller kablet Ethernet, men det er foreløpig ingen informasjon om Bluetooth-spesifikasjonen.

Les også Musikkstreameren knuser alle fordommer Eversolo DMP-A6 Master Edition låter fabelaktig, og er mer brukervennlig enn det meste annet. Herlig!

Høyoppløst

WiiM sier at Ultra vil støtte høyoppløst strømming og ha en «forbedret premium DAC». Nærmere spesifikasjoner har vi ikke ennå, men siden Pro Plus håndterer filoppløsninger opptil 32-bit/384kHz og DSD512, vil det forundre oss om ikke Ultra også støtter tilsvarende.

Romkorreksjon

Selskapet lover «audiofile komponenter», smarthjem-funksjoner med AirPlay 2 og Chromecast, og dessuten avansert romkorreksjon. Denne vil – i hvert fall til å begynne med – bare fungere i samlag med iPhone-appen. WiiM har tydeligvis tatt et blad ut av Sonos-boken, ved å forvandle mikrofonen i iPhone til en målemikrofon. Android-støtte i så måte er langt mer resurskrevende, da man må lage en profil for mikrofonen i hver eneste telefonmodell.

Strømmetjenester

Det er ingen detaljer publisert ennå om hvilke strømmetjenester eller andre trådløse metoder Ultra støtter, men vi kan trygt forvente AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect, Tidal Connect, internettradio og mer – ettersom de er tilgjengelige på Pro Plus gjennom WiiM Home-appen. Og siden WiiM Pro er Roon Ready, forventer vi intet mindre her.

Les også Gi høyttalerne nytt liv med en av disse Ta dine favoritthøyttalere inn i den moderne tidsalder, med en av disse strømmeforsterkerne.

WiiM Ultra – tilgjengelighet og pris

WiiM Ultra vil som nevnt lanseres på High End-messen den 9. mai. Hva prisen blir er noe usikker, men WiiM har spurt sine forummedlemmer om hva de mener prisen bør være. Alternativene der er fra 349 til 449 dollar, så noe stort innhugg på bankkontoen bør den ikke gjøre.

Mer info: wiimhome.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top