Forsterker for stilbevisste

Med strømming og DAC skal Röst ta Hegel inn i livsstilmarkedet.
Annonse
Annonse
forfatter

Norske Hegel har fått mye velfortjent ros for sine forsterkere. Det er ikke bare vi som er begeistret, i øst og vest sanker de priser for vellyd.

Det skaper også oppmerksomhet om det lille norske firmaet, og i Nord-Amerika er det eksotiske selskapets produkter med et tysk navn, i ferd med å få et solid tak på markedet.

Der borte er det også litt mer opptatt av installasjon enn vi er i Skandinavia. Derfor har den nye Hegel Röst fått Control 4-tilkobling over IP, slik at den kan kobles til et kablet multirom-oppsett eller integreres i et styringssystem.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Lasse Svendsen)

Forsterkeren, som forøvrig bare vil finnes i hvitt, er basert på flaggskipet H360. En massiv 250 w integrert forsterker, som har donert den analoge forsterkerkretsen til Röst. De samme utgangstransistorene sitter i denne, men effekten er skalert ned til 75 w. Det samme som den rimelige integrerte H80, men Bent Holter i Hegel, sier at Röst har mye mer muskler og høyere dempingsfaktor. Derfor vil den oppleves som kraftigere og mer dynamisk enn H80.

Innebygget i forsterkeren, sitter en digitalomvandler med tre optiske, en koaksial digital inn og en USB-inngang, i tillegg til analoge innganger for lyd. Den har også strømming via AirPlay over ethernet, og Hegels egen implementering av AirPlay, med forbedret reklokking av signalet slik at du ikke skal få klikk, drop outs og støy.

Annonse

Röst er ikke i salg før til høsten, og vil koste cirka 25.000 kr.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Den sorte boksen på bildet er faktisk en skvett ny CD-spiller. I følge Hegel, den aller siste hvert fall de kommer til å lage, derav også navnet Hegel Mohican.

Spilleren er basert på en HD30 DAC, med samme digitalkrets og analogdel, men her er er digitalomvandleren optimalisert for 16-bit/44,1 kHz PCM-filer fra CD-er. Med andre ord er signalprosesseringen blottet for støtte for DSD- eller andre lydfiler som ikke er ren 16-bit PCM.

Hegel Mohican er praktisk talt klar for butikkene, til den ikke ubeskjedne prisen av omlag 45.000 kr. Da får du kun en CD-spiller, med analoge- og en 75 ohms digital BNC-utgang.

Ingen digitale innganger, så den kan ikke brukes som en HD30 DAC.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Kompakt strømmenanlegg med radio og CD-spiller.
High-end nettverksspiller får Organik DAC
Flere produkter støtter Roon.
Rega platespillere kan lyde bedre med en ny rem.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design