Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

TAD-C700: Referanse-forforsterker sikter mot perfeksjon

Japansk high-end-produsent TAD Labs utvider sin Reference-serie med forforsterkeren TAD-C700.

Skrevet av / 26.04.24 - 10:29
TAD-C700: Referanse-forforsterker sikter mot perfeksjon

Stikkordet i den skvett nye – og makabert dyre – TAD-C700 er minimalisme. TAD, som frem til 2007 var en underavdeling av Pioneer men siden har vært sitt eget selskap, hevder at minimal bruk av forsterkerelementer gjør C700 trofast til «hver musikalske nyanse», mens en helt egen forsterkerkrets til hver eneste linjeutgang skal forhindre signalforgrening og uønsket interferens fra tilkoblede komponenter.

TAD-Labs-TAD-C700-resized-text-shapes-3840w
Foto: TAD Labs

C700 bruker fullt balanserte kretser gjennom hele designet, noe som sammen med den symmetriske dobbel-mono-konstruksjonen sikter mot å levere identisk forsterkning til venstre og høyre kanal. Dette skal ifølge TAD resultere i «nær perfekt stereogjengivelse».

Den nye forforsterkerens strømforsyning er fysisk adskilt fra hovedenheten, for å forhindre at vibrasjoner og magnetisk fluks påvirker kretsene – og dermed lyden. Videre er C700s terminaler laget av oksygenfri kobber for å eliminere magnetiske forvrengninger, i jakten på en enda renere lydgjengivelse.

TAD-Labs-TAD-C700 rear-resized-text-shapes-3840w
Foto: TAD Labs

TAD-C700: Tilkoblinger

TAD-C700 har fire balanserte og to ubalanserte innganger, samt to balanserte og to ubalanserte utganger, med en dedikert opptaksutgang som omgår velgerkretsen for å sende inngangssignalene direkte ut.

Hovedenheten er en solid kloss på 29 kg, mens den separate strømforsyningen veier inn på intet mindre enn 15 kg. For å forhindre uønskede vibrasjoner er den primære forsterkerkretsen montert på et 33 mm tykt understell i ett stykke aluminium, med mål om å redusere vibrasjoner forårsaket av høyttalerne. Teorien er at vibrasjoner kan forplante seg tilbake inn i forsterkerkretsene og forstyrre disse, noe man vil til livs i en konstruksjon som koster mer enn en Tesla…

Forforsterkerens egenutviklede volumkontrollkrets skal på i tillegg gi ultra-lav forvrengning, for å bevare musikkens klarhet og renhet.

TAD-Labs-TAD-C700 psu rear-resized-text-shapes-3840w
Strømforsyningen alene veier 15 kilo. Foto: TAD Labs

Skulle det være flere enn én …?

Folk som virkelig vil ha musikalsk moro, kan sette opp flere TAD-systemer. Da kan én C700 settes opp som master, og styre flere passive C700-forforsterkere tilkoblet en dedikert master-utgang. Tanken er at flere enheter kan enten brukes til dobbel-mono-konfigurasjon, eller hvorfor ikke flerkanalslyd?

Les også Musikkens ekte sannhet For en halv million kroner får du oppleve et orkester så storslått, og likevel så detaljert gjengitt, at musikkens ”molekylære” oppbygning kan sanses. En høyttaler så komplett at den stenger virkeligheten ute. Nå er det bare musikken det dreier seg om. Musikken og du.

TADs nye high-end-forforsterker har også en gjennomgangsmodus, som sender inngangssignaler fra en pre-out-kontakt uten å endre signalnivået. Kjekt om man har satt opp et flerkanalssystem, men vil drive fronthøyttalerne med perfeksjon med musikk i to kanaler, uten å trenge to separate systemer.

TAD-Labs-TAD-C700-with PSU-resized-text-shapes-3840w
Foto: TAD Labs

Og så var det prisen, da

Det er tydelig at det snart er High-End-messe i München, for det har vært mange dyre hi-fi-nyheter i det siste. TAD-C700 er, som nevnt, intet unntak. Her snakker vi en pris på svimlende 68 500 … dollar! For norsk pris kan du slenge på en null og legge på enda litt til, og deretter gå og finne luktesaltet for ikke å besvime. I dollar er prisøkningen på nesten 65 prosent sammenlignet med den 42 000 dollar dyre forgjengeren C600. I norske kroner er det derimot svimlende mye mer, ettersom dollaren i 2011 kostet 6 kroner – nesten halvert fra i dag! Med andre ord, der forgjengeren kostet ca 250 000 kroner, ligger dagens C700 på 750 000 kroner. Ingen av dem er medregnet norsk mva, som er høyere enn amerikansk VTA.

Vi regner med å få hørt TAD-C700 på messen i München i mai. Utvalgte forhandlere får den i begynnelsen av juni.

Mer info: technicalaudiodevices.com

Les også TAD stereoanlegg Evolution One er ”den billigste” høyttaleren fra TAD. Men billig betyr her verken lavpris eller lav prestasjon – det handler i virkeligheten om det stikk motsatte!
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top