Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Goldmund sikter mot himmelen med forsterkeren Telos 690

Sveitsisk high-end-produsent Goldmund har nok en gang tatt sikte på å sjokkere og forbløffe verdens hi-fi-entusiaster, med den integrerte Telos 690.

Skrevet av / 09.04.24 - 10:24
Goldmund sikter mot himmelen med forsterkeren Telos 690

Vi tør gjette på at du vil oppleve to ting med denne forsterkeren: At den leverer en lydopplevelse av ypperste klasse. Og dessuten at den gjør et kraftig hugg i bankkontoen. Med mindre du har vunnet i Eurolotto. Men, det er klart, ser man den opp mot mono-effektforsterkeren Telos 8800, så er ikke Telos 690 så stivt priset likevel. Storebror koster nemlig tett opp mot 4 millioner kroner – pr. stykk!

Det er likevel rimelig å anta at prislappen på Telos 690 vil få selv «den fiffeste fiffen» til å svelge tungt. Til prisen bedyrer Goldmund at Telos 690 «setter en ny standard innen high-end lydopplevelser». En slik påstand setter selvsagt himmelhøye forventninger.

Foto: Goldmund

Heftig ytelse

Under panseret finner vi en dobbel 350 VA strømforsyning og en kondensatorbank av bibelske proporsjoner – eller 46 000 µF for den som vil tallfeste det. Goldmund lover at en dynamikk og klarhet av en annen verden. Og med en utgangseffekt som kan vekke de døde, burde Telos 690 være i stand til å få selv de mest krevende høyttalerne til å yte sitt absolutt ypperste.

Goldmund Telos-690 rear
Foto: Goldmund
Les også Hvis du ikke har råd til de store Goldmund Sveitsiske Goldmund er ikke akkurat kjent for å lage billige produkter, men kompakthøyttaleren Melos er bittelitt rimeligere enn de andre.

Digitale tilkoblinger

Telos 690 er dessuten spekket med tilkoblingsmuligheter. USB Audio Class 2.0, optisk Toslink, digital koaksial er alle på plass. Og med støtte for høyoppløste lydformater helt opp til 32-bit/384kHz og DSD128, vil selv de mest teknofile finne lite å klage på. Ok, da, så går den ikke til 768 kHz, men hvem bryr seg.

Goldmund beskriver Telos 690 som et mesterverk av ingeniørkunst. Med et chassis kraftig nok til å tåle en liten eksplosjon og et paneldesign som lover å dempe selv den minste antydning til uønsket resonans, skal denne forsterkeren levere en lydgjengivelse så ren at gåsehud bare er fornavnet.

Foto: Goldmund

Goldmund Telos 690: Pris og tilgjengelighet

Så var det prisen, da. For selv om du kan få råd til nesten ti 690-forsterkere for prisen av en av 8800 monoforsterkerne, så skal du se at bankkontoen krymper med over 400 000 kroner, om du skulle finne på å faktisk kjøpe den. Det er i hvert fall hva vi har regnet oss frem til, basert på de 36 250 euroene som oppgis.

Les også Goldmund-forsterker er verdens villeste Om ikke annet er det helt sikkert verdens dyreste.

For de utvalgte få som har både midlene og ønsket om å eie det ypperste dette vakre beistet, kan Telos 690 være deres endelige destinasjon på veien mot audiofil nirvana. Vi skal da bare glemme at også Telos 8800 og forforsterkeren Mimesis Signature eksisterer…

Mer info: goldmund.com

Goldmund Telos-690 Goldmund Telos-690 det Goldmund Telos-690 feet
<
>
Foto: Goldmund
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top