Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bang & Olufsen relanserer CD-anlegg fra 1996

Beosystem 9000C produseres kun i 200 eksemplarer.

Skrevet av / 24.04.24 - 11:38
Bang & Olufsen relanserer CD-anlegg fra 1996

Bang & Olufsen har nettopp presentert det nytt musikksystemet Beosystem 9000c. Men i kjernen finner man 28 år gammel, renovert elektronikk.

Det nye systemet er en fullt restaurert og nytenkt utgave av den klassiske Beosound 9000 CD-spilleren fra 1996, som er kombinert med Bang & Olufsens Beolab 28-høyttalere fra 2021. Hver eneste komponent i den 28 år gamle CD-spilleren har blitt testet og renset for å så bli installert i spilleren.

Systemet ble presentert på en ekslusiv snikpremiere i København tirsdag kveld, hvor vi var til stede.

Beosound 9000 CD-spilleren fra 1996 er kombinert med Bang & Olufsens Beolab 28-høyttalere fra 2021 (Foto: Bang & Olufsen)

Det er andre gang Bang & Olufsen lanserer en restaurert versjon av et klassisk produkt. Den første var platespilleren Beogram 4000c, som etter flere års vinylrenessanse fikk en revitalisering i 2020. Og nå har tiden kommet for å gi CD-mediet nytt liv.

Les også Limited Edition platespiller fra Bang & Olufsen Har du sett en kulere platespiller? Ikke vi heller.

«Vi ønsker å vise at et second hand-produkt kan være like attraktivt som et nytt produkt, og at et lydanlegg av høy kvalitet som Beosound 9000 ikke trenger å ha en utløpsdato«, sier Mads Kogsgaard Hansen, Head of Product
Circularity & Portfolio Planning hos Bang & Olufsen.

«Det handler om å holde mulighetene levende», sier Mads Kogsgaard Hansen, Recycling Manager, Bang & Olufsen (Foto: John Alex Hvidlykke)

Han vil ikke gå så langt som til å love at CD-en står overfor en renessanse som kan måle seg med vinylrevolusjonen. Det handler bare om muligheter.

«I tillegg til å vise at vi er opptatt av at produktene skal ha lang levetid, ønsket vi også å feire oppblomstringen av fysiske lydmedier som har funnet sted de siste årene. Vinyl og CD-er har blitt noe helt spesielt igjen, og folk investerer tid og energi i å være mer knyttet til musikken og artistene de elsker. Det handler om å holde lyttemulighetene i live.»

200 eksemplarer

Bang & Olufsen har skaffet 200 eksemplarer av den originale Beosound 9000 CD-spilleren og sendt dem tilbake til selskapets fabrikk i Struer. Her blir CD-spillerne demontert og grundig inspisert av et team av serviceteknikere, hvorav flere var med på å bygge den originale Beosound 9000 på 1990-tallet. Spilleren får et nytt utseende med en dyp svart finish som B&O kaller Cosmic Black.

I stedet for å høyttalere fra den gang og pusse dem opp, har de i stedet valgt å kombinere spilleren med aktive høyttalere fra dagens sortiment. Valget falt på Beolab 28, som for anledningen er laget i samme svartfargen som CD-spilleren. Høyttalerne er som kjent aktive og har moderne strømmealternativer. Du får altså frihet til å velge mellom alle slags signalkilder, og alt kan styres fra høyttalerne.

Beosystem-9000c-0010-miljoe Beosystem-9000c-0006-miljoe Beosystem-9000c-0005-miljoe Beosystem-9000c-0004-miljoe Beosystem-9000c-0014-miljoe
<
>
De gamle Beosound 9000 CD-spillerne har blitt pusset opp komponent for komponent på fabrikken i Struer. Dette gjøres av flere av de samme folkene som bygget dem på 90-tallet (Foto: Bang & Olufsen)

Spilleliste fra 1996

I dag er det en selvfølge å kunne sette sammen personlige spillelister, håndplukket fra et uendelig antall musikkspor. Slik var det ikke i 1996. Beosound 9000 var blant de første som ga oss noe av den samme fleksibiliteten, med lyd som raskt veksler mellom spor på seks CD-er.

Den automatiserte glassdøren på Beosound 9000 åpnes og lukkes i samme jevne bevegelse enten den ligger ned, står oppreist eller henger på veggen. To optiske sensorer og en digital timer overvåker hele tiden døren, som åpnes og lukkes innenfor den innstilte tidsgrensen på 3,5 – 4,0 sekunder.

Pris og (u)tilgjengelighet

Beosystem 9000c Recreated Classic i Cosmic Black / Natural Aluminium vil være tilgjengelig i et begrenset antall på 200 eksemplarer globalt. Prisen er 545.000 norske kroner.

Les også Bang & Olufsen for designbevisste musikkelskere Bang & Olufsen Beolab 28 ser ikke ut som et råskinn, men overrasker med uvanlig potent og balansert lydbilde.

Et par Beolab-høyttalere 28 koster fra 192.000 kroner, så hvis du spør deg selv om det betyr at Bang & Olufsen forlanger over 300.000 kroner for en brukt CD-spiller, så er svaret ja. Men så er den også rekonstruert for hånd, komponent for komponent.

Snikpremieren på Beosystem 9000c brakte en fullsatt sal. Her kunne publikum nyte flott musikk fra 1990-tallet (Foto: John Alex Hvidlykke)

Video fra Bang & Olufsens produktside:

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top