Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CXA81 Mk II: Cambridge oppgraderer forsterkeren

Den nye CXA81 Mk II fra Cambridge Audio erstatter både CXA81 og dens lillebror CXA61. Vi loves bedre ytelser i alle aspekter.

Skrevet av / 16.04.24 - 10:16
CXA81 Mk II: Cambridge oppgraderer forsterkeren

Selv om den nye forsterkeren beholder samme dimensjoner og minimalistiske design som forgjengeren, har Cambridge Audio fokusert på å oppgradere de interne komponentene og kretsløpene. Hjertet i oppgraderingen er en ny DAC-brikke, en ESS ES9018K2M SABRE32, som håndterer opptil 32-bit/384kHz og DSD256-filer. Denne skal levere «enestående lydmessig oppløsning» fra digitale kilder.

I tillegg har Cambridge Audio benyttet nye premium-komponenter i forsterkerkretsene, slik at deres ingeniører kunne «finjustere og raffinere» lyden. Målet har vært å forbedre dybde, følsomhet og stereoperspektiv, ved å bruke komponenter av høyere kvalitet i signalveien.

Cambridge Audio CXA81 MkII angle
Foto: Cambridge Audio

Cambridge Audio lover «enda større klarhet og musikalitet» i den oppdaterte forsterkeren. Vi rakk dessverre aldri å teste forgjengerne, selv om CXA81 opprinnelig var tenkt å være med i en gruppetest av strømmeforsterkere for to år siden. Vi landet på å ta den ut, da den hadde Bluetooth som eneste strømmemetode, hvor de andre hadde WiFi og/eller Ethernet, og dermed kunne strømme musikk ukomprimert.

Vi har derimot likt det aller meste av produkter som kommer fra Cambridge Audio, inkludert den dyrere strømmeforsterkeren Evo 150.

Cambridge Audio CXA81 MkII rear
Foto: Cambridge Audio

Samme funksjoner

Heller ikke Mk II-versjonen får annen strømming enn Bluetooth, for CXA81 MK II har nøyaktig samme funksjonalitet som sin forgjenger. Heldigvis betyr det at det er plenty med digitale tilkoblinger, inkludert en asynkron USB-B DAC-inngang, som håndterer de høyeste filoppløsningene.

Av analoge innganger finnes både ubalanserte RCA i tillegg til et par balanserte XLR. Med doble høyttalerterminaler kan forsterkeren drive to par høyttalere, for de som ønsker det.

Les også Den beste trådløse platespilleren En vellydende platespiller trenger ikke være komplisert å bruke. Møt en trådløs platespiller alle kan bruke.

2 x 80 watt

Som tidligere leverer CXA81 Mk II 2 x 80 watt i 8 ohm fra sin klasse A/B-forsterker. Bluetooth-tilkoblingen støtter aptX HD-kodek for bedre lyd, og forsterkeren har både forforsterker- og subwoofer-utganger. En 3,5 mm hodetelefonkontakt pryder frontpanelet, rett ved siden av et identisk display/kontrollpanel som på den forrige modellen.

Mangelen på betydelige visuelle eller eksterne oppdateringer kan skuffe noen, men den ser da lekker nok ut fra før. Den virkelige forskjellen skal altså ligge i lydkvaliteten.

Cambridge Audio CXA81 MkII SPREAD
Foto: Cambridge Audio

Cambridge Audio CX81 Mk II: Pris og tilgjengelighet

CXA81 Mk II kommer på markedet i mai, med en pris på 1199 euro.

Norsk importør er Mono.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top