TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Satser stort på bærekraft og innovativ teknologi.

Se planenne for BMWs nye elbiler

forfatter
Publisert 25.08.21 - 16:34

De har nevnt det før, at de skal ha elektriske alternativer på alle plattformer, men i en investorpresentasjon nyylig, avslørte BMW også åtte nye elektrifiserte bilmodeller. Det inkluderer også en helt ny elektrisk Mini.

Men først kommer den store premium-SUV-en iX, som ruller ut på veiene i høst. Åtte år etter at i3 debuterte som BMWs første elbil.

Med den, vil BMW har fire helelektriske biler i 2022, for da ruller også den nye i4 ut av samlebåndet til de første kundene.

Den X3-lignende el-SUV-en iX3, er allerede i salg og kommer straks i en lettere oppgradert utgave, og legger vi til Mini Cooper SE, er antallet faktisk fem elektrisk drevne bilmodeller fra BMW-gruppen.

I følge BMWs investorpresentasjon, skal 90 prosent av de segmentene BMW dekker, være elektrifisert innen utgangen av 2023, og i 2022 lanseres elektriske utgaver av den store 7-serien, og den populære X1-suven.

En helektrisk 5-serie dukker opp i 2023, da lanseres også en elektrisk Mini Countryman, som er en femdørs Mini med mulighet for firehjulstrekk. En biltype som allerede er populær som hybrid.

De fire andre elektrifiserte modellen er ikke avslørt ennå, men det er lov å gjette på at elektrisk 3-serie og flere Mini-modeller er iblant dem.

Les også Nesten innertier fra BMW iX3 BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde