Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Satser stort på bærekraft og innovativ teknologi.

Se planenne for BMWs nye elbiler

Skrevet av / 25.08.21 - 16:34
Satser stort på bærekraft og innovativ teknologi.

De har nevnt det før, at de skal ha elektriske alternativer på alle plattformer, men i en investorpresentasjon nyylig, avslørte BMW også åtte nye elektrifiserte bilmodeller. Det inkluderer også en helt ny elektrisk Mini.

Men først kommer den store premium-SUV-en iX, som ruller ut på veiene i høst. Åtte år etter at i3 debuterte som BMWs første elbil.

Med den, vil BMW har fire helelektriske biler i 2022, for da ruller også den nye i4 ut av samlebåndet til de første kundene.

Den X3-lignende el-SUV-en iX3, er allerede i salg og kommer straks i en lettere oppgradert utgave, og legger vi til Mini Cooper SE, er antallet faktisk fem elektrisk drevne bilmodeller fra BMW-gruppen.

I følge BMWs investorpresentasjon, skal 90 prosent av de segmentene BMW dekker, være elektrifisert innen utgangen av 2023, og i 2022 lanseres elektriske utgaver av den store 7-serien, og den populære X1-suven.

En helektrisk 5-serie dukker opp i 2023, da lanseres også en elektrisk Mini Countryman, som er en femdørs Mini med mulighet for firehjulstrekk. En biltype som allerede er populær som hybrid.

De fire andre elektrifiserte modellen er ikke avslørt ennå, men det er lov å gjette på at elektrisk 3-serie og flere Mini-modeller er iblant dem.

Les også Nesten innertier fra BMW iX3 BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Scroll to Top