TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Elektrisk 3-serie

BMWs mest populære blir helelektrisk.

forfatter
Publisert 05.01.21 - 10:26

Den har vært blant BMWs mest solgte bilmodeller i flere tiår siden debuten for E21 i 1975, og i nyere tid har 3-serien også vært tilgjengelig som hybrid.

Men nå nærmer det seg en helt ny elektrifisert 3-serie, basert på karosseriet til dagens 3-serie.

Prototyper har allerede rullet på veiene i flere måneder, og bilen som ventes å komme i salg neste år, vil trolig bli vist uten kamuflasjemønsteret i løpet av 2021.

Polestar 2 og Tesla Model 3 blir to av de nærmeste konkurrentene.

Den elektriske 3-serien vil trolig dele mye av det elektriske med iX3 som vi nylig kjørte, hvilket i så fall betyr en drivlinje med 286 hk, 80 kWt brutto batterikapasitet og en rekkevidde rundt 450 km.

Forvent enda heftigere versjoner, en M-versjon av elektrisk 3-serie er nesten garantert, med langt mer krefter.

Elektrisk 3-serie, legg merke til fraværet av eksosrør.

Men før du kan besiktige og bestille en elektrisk 3-serie, vil BMW være klare til å ta imot ordrer på den nye store, suv-en, iX – som i praksis er den nye elektriske X5-en, og senere i år blir også i4 presentert.

BMW har tidligere sagt at de skal ha 25 elektrifiserte bilmodeller på veiene innen 2025, og det betyr flere helelektriske utgaver, i tillegg til hybrid-modellene.

En kompakt modell vil etter hvert ta over for i3, 1-serien vil få elektriske utgaver og en iX1 er trolig den første modellen ut, mens 5-og 7-serien allerede testes som elektriske utgaver under tung kamuflasje.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
– Derfor kjøpte jeg Tesla Ikke nødvendigvis den beste bilen. Men den er det jeg trenger.
Sjekk de siste bildene - og video - av Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls-en kommer i 2023. Kjørekomforten skal være som et magisk teppe!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend