BMW iX får surroundanlegg fra Bowers & Wilkins

Med hele 30 høyttalere rund baut, kan nok BMW iX by på en heftig lydopplevelse.
Annonse
Annonse
forfatter

BMW har nylig avslørt nye detaljer rundt sin kommende helelektriske SUV, BMW iX. Og det skorter ikke på futuristiske detaljer i den nye firehjulstrekkeren, som skal utfordre populære konkurrenter som Audi e-tron og Mercedes EQC.

BMW iX bygger på en helt ny designplattform, basert på konseptbilen BMW iNEXT, med fokus på bærekraft, kjøreglede, allsidighet og luksus. Den får blant annet et splitter nytt infotainment- og operativsystem (iDrive 8), og kan utstyres med kraftige lydanlegg fra velkjente leverandører som Harman/Kardon og Bowers & Wilkins.

Ny generasjon BMW iDrive

BMW iX er den første BMW-modellen som er klargjort for 5G: Det åpner for rask kommunikasjon og trådløse oppdateringer, og nok datakraft for autonome (selvkjørende) egenskaper. Apple CarPlay og Android Auto vil være standard, og BMW vil også tilby en Wi-Fi-hotspot via 5G-mobilforbindelsen.

Med iX introduserer BMW også et designkonsept de kaller Shy Tech, der de fokuserer på å redusere antall betjeningsknapper og skjermer til fordel for berøringsfelt. Alt for å gi et mer stilrent interiør med mindre visuell støy. Skjønt, helt minimalistisk er den ikke: Dashbordet domineres av den nye og ekstra brede skjermen «BMW Curved Display», som er satt sammen av en 12,3″ informasjonsskjerm og en 14,9″ kontrollskjerm i en sømløs, buet flate. Det velkjente iDrive-hjulet til infotainmentsystemet finner man fortsatt på midtkonsollen, mens navigasjonssystemet er skybasert, for sømløs og smidig bruk og oppdatering. Baksetepassasjerene kan nyte godt av integrerte fester for nettbrett, samt selvfølgelig USB ladeporter.

Annonse
BMW IX front interior BMW iDrive 8 BMW iDrive 8 BMW iX door BMW iX seats
<
>
(Foto: BMW)

Surroundanlegg fra B&W

Som standard kommer iX med et lydanlegg med 12 høyttalerenheter og 205 watt. Dette kan imidlertid oppgraderes til et Harman Kardon surround-lydoppsett med 665 watt og 18 høyttalere (inkludert fire innebygd i nakkestøttene) og et par subwoofere montert under baksetene, som tilvalg.

De virkelige audiofile sjåførene anbefales imidlertid å velge Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, som etter sigende tar lydopplevelsen til en ny dimensjon: B&W systemet byr på totalt 30 høyttalere, hvorav åtte av dem er integrert i hodestøttene foran og bak. I tillegg skal det ha en egen 4D audio-funksjon med som bidrar med fysiske vibrasjoner i forsetene. Dermed bør ikke konsertopplevelsen være langt unna i en BMW iX: Vi har tidligere stiftet bekjentskap med et lignende system i BMW X5 som låter riktig saftig!

Les også
Brutal BMW med Bowers & Wilkins Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.

Modeller
Innstegsmodellen i BMW iX-familien blir BMW iX xDrive40. Med en rekkevidde på over 400 kilometer vil det dekke det daglige rekkeviddebehovet for de fleste.

BMW iX xDrive50 får både mer effekt og lengre rekkevidde, med sine mer enn 500 hk og over 600 km rekkevidde. Begge modellene har en motor på hver aksel og firehjulsdrift som standard. BMW iX xDrive 50 har også adaptiv luftfjæring som standard. Maksimal tilhengerkapasitet estimeres til 2 500 kg og det er mulig å montere takboks.

Pris og tilgjengelighet

Produksjonen av BMW iX starter til sommeren, og det forventes at de første bilene blir tilgjengelig til høsten. BMW Group Norge åpner imidlertid for å bestille og spesifisere sin bil allerede nå. Den norske importøren har forhåndspesifisert en “Fully Charged” modell med mye populært utstyr – men derimot bare standard anlegg: Vil du ha Harman- eller B&W-lydanlegget må du betale ekstra.

Annonse
Modell: BMW iX xDrive40 BMW iX xDrive50
Startpris: Kr. 659.000 Kr. 799.000
«Fully Charged edition» Kr. 795.000 Kr. 935.000

Priser Harman Kardon / Bowers & Wilkins (tilvalg)

Harman Kardon Surround Sound system
18 høyttalere / 655 W effekt, Logic 7 surround sound og hodestøttehøyttalere
5 900 kr
B&W Diamond Surround Sound System
30 høyttalere / 1.615 W effekt, Diamond diskant, 4D Exciter shakers og 3D høyttalere
40 000 kr

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.