TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

BMW iX1 til neste år

Helelektrisk utgave av X1.

forfatter
Publisert 10.04.21 - 10:00

De kommer som perler på en snor, BMWs elbiler. Den populære i3 har på kort tid fått nye slektninger i to SUV-er, iX3 og den større iX, og vi vet at en firedørs Tesla-rival kommer senere i år i form av i4, og neste år kommer denne.

BMW iX1 blir den elektriske utgaven av den kompakte X1 som allerede finnes som hybrid, og de første bildene av den kamuflerte elektriske utgaven, viser en bil som har de samme proporsjonene, men det stikker ikke noe eksosrør ut av hekken her.

Den elektriske iX1 lanseres som en 2022-modell, og blir BMWs naturlige konkurrent til elbiler som Volvo XC40 Recharge P8, og deler trolig drivlinje med iX3 som vi allerede har kjørt.

Les også Nesten innertier fra BMW iX3 BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.

Det betyr å så fall opptil 286 hk og nærmere 500 km rekkevidde, men så langt er det uklart om den blir tilgjengelig med andre batteripakker, og om den får firehjulsdrift.


Den debuterer trolig med forhjulstrekk, siden den vil dele plattform med den kommende X1, men det ryktes at BMW fremdeles vurderer xDrive-utgaver av iX1.

 

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volkswagen snart klar med ny ID.3 Får etterlengted oppgradering.
Dette landet planlegger forbud mot elbiler Årsaken er den truende energikrisen.
Opel Astra lanseres i to elektriske utgaver Sports Tourer Electric kan bli bilen familien ønsker seg.
Buzz snur på en femøring! Den moderne versjonen av folkevognbussen er et realt blinkskudd og en ekte innertier – bortsett fra ett problem.
Raskere Abarth-utgave av Fiat 500e Kommer snart med mer krefter og falsk gromlyd.
Følg Lyd & Bilde