TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

BMW iX1 til neste år

Helelektrisk utgave av X1.

forfatter
Publisert 10.04.21 - 10:00

De kommer som perler på en snor, BMWs elbiler. Den populære i3 har på kort tid fått nye slektninger i to SUV-er, iX3 og den større iX, og vi vet at en firedørs Tesla-rival kommer senere i år i form av i4, og neste år kommer denne.

BMW iX1 blir den elektriske utgaven av den kompakte X1 som allerede finnes som hybrid, og de første bildene av den kamuflerte elektriske utgaven, viser en bil som har de samme proporsjonene, men det stikker ikke noe eksosrør ut av hekken her.

Den elektriske iX1 lanseres som en 2022-modell, og blir BMWs naturlige konkurrent til elbiler som Volvo XC40 Recharge P8, og deler trolig drivlinje med iX3 som vi allerede har kjørt.

Les også Nesten innertier fra BMW iX3 BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.

Det betyr å så fall opptil 286 hk og nærmere 500 km rekkevidde, men så langt er det uklart om den blir tilgjengelig med andre batteripakker, og om den får firehjulsdrift.


Den debuterer trolig med forhjulstrekk, siden den vil dele plattform med den kommende X1, men det ryktes at BMW fremdeles vurderer xDrive-utgaver av iX1.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sjekk bilder og data på nye Hyundai Ioniq 6 Ekstremt lav luftmotstand gir lengre rekkevidde.
Mest plass, og likevel god komfort Mercedes-Benz EQV er vanen for deg som trenger plass til hele familien og masse bagasje! Her er grunnen til at vi ikke helt tar bølgen.
Verdens raskeste budbil? Tar netthandel-pakkene dine fra 0-100 på 2 sekunder.
Den beste elektriske SUVen BMW iX xDrive40 er et nydelig sted å være både på lange og korte turer.
Sjekk hvor mye bagasje du får plass til i elbilen Noen elbiler kan ikke trekke henger, andre kan ikke ta taklast. Se hvilke som kan her.
Kompakt komfort for stilbevisste Litt luksus har aldri skadet noen, mener franske DS Automobiles. De har helt rett.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend