Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

BMW iX1 til neste år

Helelektrisk utgave av X1.

Skrevet av / 10.04.21 - 10:00
BMW iX1 til neste år

De kommer som perler på en snor, BMWs elbiler. Den populære i3 har på kort tid fått nye slektninger i to SUV-er, iX3 og den større iX, og vi vet at en firedørs Tesla-rival kommer senere i år i form av i4, og neste år kommer denne.

BMW iX1 blir den elektriske utgaven av den kompakte X1 som allerede finnes som hybrid, og de første bildene av den kamuflerte elektriske utgaven, viser en bil som har de samme proporsjonene, men det stikker ikke noe eksosrør ut av hekken her.

Den elektriske iX1 lanseres som en 2022-modell, og blir BMWs naturlige konkurrent til elbiler som Volvo XC40 Recharge P8, og deler trolig drivlinje med iX3 som vi allerede har kjørt.

Les også Nesten innertier fra BMW iX3 BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.

Det betyr å så fall opptil 286 hk og nærmere 500 km rekkevidde, men så langt er det uklart om den blir tilgjengelig med andre batteripakker, og om den får firehjulsdrift.


Den debuterer trolig med forhjulstrekk, siden den vil dele plattform med den kommende X1, men det ryktes at BMW fremdeles vurderer xDrive-utgaver av iX1.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

Helsort Volvo med en overraskelse

GTI-en er tilbake

0-100 km/t på 2,2 sekunder

Mislykket robottaxi-tyveri i Los Angeles

Smart #3 er en lekkerbisken

Her er Peugeots viktigste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

- Apple Car er skrotet

0
Scroll to Top