Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

Sommergadgets 2022: Med disse dingsene blir du sommerklar!

Her er dingsene som kan gjøre selv gråværsdager til glade dager.

Skrevet av / 03.07.22 - 14:00
Sommergadgets 2022: Med disse dingsene blir du sommerklar!

Sommeren er høytid for fest og moro. Finn den rette høyttaleren som setter stemningen for sommerpartyet, eller kanskje du alltid har ønsket en TV på terrassen.

Med en elsykkel kommer du deg raskere til neste fest, eller ta med et kamera som kan printe bildene som foreviger sommerstemningen.

Uansett hva du skal gjøre i sommer, kan det hende du finner akkurat den ene dingsen som du ikke visste du behøvde, blant duppedittene på listen under!

Marshall Willen - Bluetooth-høyttaler

Marshall-lyd i lomma

Bitteliten høyttaler med fet lyd.

Den er så liten at den går i lommen, eller på sykkelstyret. Marshall Willen lover ekte Marshall-lyd i 15 timer før den må lades. Høyttaleren tåler vann så det gjør ikke noe om det regner litt, og en rask opplading på 20 minutter, gir deg tre ekstra timer med musikk. Du kan koble den sammen trådløst med kompisens Marshall-høyttaler, når dere ønsker enda mer lyd.

Fujifilm Instax mini Evo - Instantkamera

Digitalkamera med printer

Fuji-kameraet kan printe sommerminnene på sekunder.

Fujifilm Instax mini Evo er mer enn et digitalkamera. Bildene du lagrer på minnekortet, kan printes ut som små bilder. Kameraet er superenkelt å bruke, og lekende lett å få kule bilder med. Her kan du også legge på ‘insta’-effekter før du printer. Kameraet kan også printe rett fra mobilen via en app, og fungere som en printer for alle mobiler.

JBL PartyBox 710 - Trådløs Høyttaler

Konsertlyd på hjul

Den store JBL-høyttaleren kickstarter sommerfesten.

Den er så stor at den har hjul du kan trille den med, og det er det en grunn til. JBL Partybox 710 er langt fra bærbar, og den har heller ikke batteridrift. Men den er til gjengjeld kraftigere enn det meste du kan trille ut i hagen, og spiller så høyt at naboene ikke får sove. Det beste med JBL-høyttaleren er at den også spiller forbasket bra, med høy og klar lyd, og et bassnivå du knapt har hørt maken til.

GP Batteries ReCyko Charge 10 - Ladbare batterier

Lynrask lading

Mer strøm på 10 minutter.

Batteridrevne leker, høyttalere eller andre gadgets er ubrukelige uten strøm. Med denne laderen har du strøm på 10 minutter. GP-laderen med fire 1700 mAh-Charge 10-batterier i AA-størrelse (eller AAA), fyller batteriene til cirka 90 prosent kapasitet på 10 minutter. Da får man mer tid til lek og moro, og det er tross alt litt av det sommeren handler om.

Sennheiser Momentum True Wireless 3 - Ørepropper

Sennheisers beste trådløse

Sennheisers nye Momentum True Wireless 3 er som skapt for å ta med seg ut i sommervarmen.

De er værtette, og Momentum-proppene sitter enda bedre fast i ørene enn sine forgjengere. Så slipper du å miste dem når du jogger på stranden eller sitter og lesker deg med en kald en i sommervarmen, mens du hører på favorittmusikken din.

Momentum True Wireless 3 kan lades trådløst, de har støykansellering og en god batteritid på 7 timer i selve proppene og ytterligere 28 timer fra ladeetuiet. Men det viktigste: De er antakelig de mest vellydende trådløse øreproppene du får kjøpt til denne prislappen.

Samsung SSD T7 Shield – Bærbar SSD

Samsung T7 Shield Blue

Lynrask bærbar harddisk på reisen

Den bærbare harddisken fra Samsung gir lynrask overføring, og den tåler alt slags vær.

Selv om du har det meste av ditt arbeid i nettskyen, vil det dukke opp situasjoner der du skulle ønske du hadde lagringsplassen fysisk med deg. Ikke minst dersom du bruker mye av sommerferien til fotografering eller videofilming.

Samsung SSD T7 Shield er en bærbar og værtett (IP65) SSD, bekledt i gummi for å tåle en god støyt. Den er i ekte lommeformat, til og med litt kortere og smalere enn den svært kompakte SanDisk Extreme Portable V2.

SSD T7 Shield skriver med en hastighet på inntil 1050 MB/s og leser med inntil 1000 MB/s. Den kommer i både 1TB og 2TB utgave, oppgitt pris er for 1TB.

Thermacell E55 – Myggjager

Thermacell E55

Denne holder myggen unna

Den batteridrevne og bærbare Thermacell E55 holder de plagsomme blodsugerne unna mens du reiser.

Lite ødelegger sommerkosen som en sverm med blodtørstige myggkrek. Men nå kan du holde dem borte!

Thermacell E55 er en bærbar og oppladbar myggjager, som holder myggen unna i 5,5 timer i strekk, før batteriet må lades opp.

I pakken følger en beholder som gir 12 timers bruk. Du kan deretter kjøpe refills, som holder i 40 timer hver. Beholderne har ikke gass under trykk, og kan tas med på fly.

Det aktive virkestoffet i Thermacell E55 er metoflutrin, som kan holde inntil 97% av myggen unna ute i det fri. Det skal ikke være skadelig for mennesker.

iSmartgate Lite - Smart garasjeportåpner

iSmartgate Lite

Gjør garasjeporten smart

Fjernåpne garasjen med app, smartklokke eller -høyttaler.

Det er flere grunner til at det er kjekt å åpne garasjeporten med app eller stemmen. Enten om du skal inn eller ut med bilen, eller du vil slippe inn postbudet med pakken, mens du selv er bortreist.

Enheten passer de fleste garasjeåpnere på markedet. Du kan styre porten opp og ned med mobilapp, eller bruke stemmen via Siri eller Google-assistenten.

Har du flere enn én port du vil fjernstyre, finnes iSmartgate Pro, som styrer inntil tre porter.

Sonos Roam SL – Bærbar Bluetooth-høyttaler

Sonos-lyd på farten

Med Roam SL kan du enkelt ta med Sonos ut på tur.

Roam er den minste bærbare høyttaleren fra Sonos, og velger du SL-versjonen uten innebygd mikrofon, kan du også spare noen kroner. Med sine 17×6 cm passer den akkurat i jakkelommen eller vesken. Høyttaleren er vann- og støvtett (IP68), og har touch-knapper til å styre lydstyrke og musikkavspillingen med. Til å være en håndholdt trådløs høyttaler låter Roam veldig bra, og det er lett å høre at den er i familie med de stasjonære Sonos-ene.

LG OLED42C2 – OLED-TV

LG OLED42C2

TV til regnfulle dager

Når sommerværet svikter, er en god TV gull verdt!

Frister det ikke å gå ut? Hvorfor ikke å bruke noe av fritiden til å få med seg de nyeste seriene, eller inviter kompisene på en real gaming-session! Da kommer LGs nye OLED-TV i C2-serien akkurat som bestilt: Denne 2022-modellen er fullspekket med moderne finesser som får både film, serier og gaming-grafikk til å se riktig lekkert ut, med glitrende kontrastrik bildekvalitet. Skjermstørrelsene starter fra 42 tommer og går helt opp til 83”!

Samsung The Terrace – 55” utendørs-TV

Se TV under åpen himmel

En ekstra hardfør TV til utendørs bruk!

Samsung er kjent for å levere TV-er i alle slags størrelser og fasonger: The Terrace er en ekstra lyssterk og værbestandig skjerm, som gjør det mulig å nyte TV-underholdningen ute på terrassen. Til og med fjernkontrollen er vanntett! Brukervennligheten og bildekvaliteten er fullt på høyde med en god innendørs-TV, slik vi kjenner det fra Samsungs vanlige modeller. The Terrace er utstyrt med innebygde stereohøyttalere – men kan også oppgraderes med lydplanke, i samme solide utførelse.

Samsung The Freestyle – Bærbar mini-projektor

Ta med deg bildet hvor som helst

En bærbar projektor er kjekk når du trenger et bilde i stort format.

Hva gjør du når du vil ta med videounderholdningen ut på reise, eller ønsker et bilde som kan flyttes raskt? Til det formålet finnes nå bærbare projektorer som Samsungs The Freestyle! En kompakt og brukervennlig projektor som er lett å ta med seg. Ved hjelp av finesser som Auto Keystone og Auto Fokus er den rask å sette opp. Dersom du har planer om å ta med projektoren ut på farten, tilbys også matchende bæreveske og batteripakke som tilbehør.

Segway-Ninebot KickScooter F40D - Elektrisk sparkesykkel

Nå er Segway en elektrisk sparkesykkel

Et glimrende transportmiddel til korte avstander i byen.

Segway-Ninebot KickScooter F40D har mange kvaliteter som gjør den bedre enn mange av de andre elektriske sparkesyklene på markedet. Sparkesykkelen bruker 10″ store dekk som absorberer støt, og kommer med slangeløse pneumatiske dekk med et ekstra gelélag på innsiden, som reduserer risikoen for punkteringer betydelig.

Både den elektroniske bremsen (forhjul) og skivebremsen (bakhjul) kontrolleres via et bremsehåndtak på styret, mens batteriet er plassert i fotstøtten. Det lave tyngdepunktet skal bidra ytterligere til forbedret kjørestabilitet.

Motorola Edge 30 - Mobil

Verdens tynneste 5G-mobil?

Både tynn og lett med sine 6,79 mm og 155 gram.

Motorola Edge 30 kommer med en AMOLED-skjerm på 6,5″ og FHD+-oppløsning, og skjermen har 144 Hz oppdateringsfrekvens og HDR10+.

Det sitter også et nytt kamera i Edge 30, som i all vesentlighet er identisk med kameraet i årets toppmodell, Edge 30 Pro. Det vil si at Edge 30 kommer med tre kameralinser på henholdsvis 50 megapiksler (vidvinkel med såkalt Quad Pixel-teknologi samt OIS), 50 megapiksler (ultravidvinkel og makro) og 2 megapiksler dybdesensor. Frontkameraet er på 32 megapiksler.

Batteriet er bare på 4020 mAh, men kan hurtiglades med opptil 30 W.

Apple iPad mini 6 (2021) - Nettbrett

Barnas beste venn

Det beste nettbrettkjøpet du kan gjøre.

Det perfekte nettbrettet til små barnefingre kan skape ro på lange bilturer gjennom sommerlandet. Den nyeste versjonen av iPad mini har fått ny design og en større skjerm som nå måler 8,3″. Med Apples True Tone-teknologi passes det på ungenes øyne mens de spiller eller ser video på det lille nettbrettet. De innebygde stereohøyttalerne sørger for at også lyden er god.

Takket være Apples A15 Bionic-prosessor yter iPad mini som et atomkraftverk, og nettbrettet kommer dessuten med 5G.

Vanmoof S5 & A5 - Elsykler

423859 2022 S5A5 Master 16x9 Packshot Clean 01 e956e0 original 1649149136

Elsyklenes svar på Tesla

To splitter nye modeller klar til sommeren.

To helt nye el-sykler med nye funksjoner, for eksempel et LED-basert grensesnitt integrert i sykkelstyret. I tillegg kommer forbedret tyverisikring og en ny mobilholder med USB-kontakt, som forvandler mobilen til et instrumentbrett som blant annet gjør det lett å navigere.

Begge syklene er utstyrt med Vanmoofs nye Gen 5 forhjulsmotor med 250 W og en akselerasjonskraft på 68 Nm.

Vanmoof A5 (24″ dekk og en vekt på 22 kg) har en maksimal rekkevidde på 140 km, mens S5 (27,5″ dekk og 23 kg) har en rekkevidde på 150 km.

vanmoof.com

Argon Audio Fenris A4 - Høyttalere

Stereoanlegg til hytta

Slapp av med god musikk på ferien.

Bærbare Bluetooth-høyttalere kan være fine til camping eller kofferten. Men hvis ferien tilbringes på hytta, må man ha et skikkelig stereoanlegg. Argon Audio Fenris A4 er trådløse, aktive høyttalere, små nok til at de får plass i det minste kolonihagehuset. Men fortsatt så bra at de kan utfordre anlegget hjemme. Du kan strømme musikk fra mobilen, men også koble dem til TV-en med HDMI-kabel.

Philips Hue Outdoor Lily – Utendørs smartlys

Sett hagefesten i scene

Når været blir varmt, trekker også smartlyset utendørs.

Sommerferien er også hyggestunder på terrassen. Men når solen har gått ned, kan hyggen forlenges med smarte hagelamper fra Philips Hue. Outdoor Lily er hageprojektører som kan lyse i alle tenkelige farger, samt i hele spekteret av hvitt lys (ja, du kan få utendørslamper som etterligner sollyset utenfor!). Alt kan styres med Hue-appen fra mobilen. Det er tre lamper i et startsett. Dessuten må man ha en Philips Hue Bridge.

Husqvarna Automower 415X – Smarte hjem

automower 415X

Kom hjem til en nyklipt plen

Få en velstelt hage uten å røre en finger.

Nyt sommeren i hagen. I stedet for å bruke tiden på å slå gresset. Husqvarna Automower 415X er en robotgressklipper med et par ekstra triks i ermet. Den kan klippe gressplener på opptil 1500 kvadratmeter og forserer opptil 40 graders helling. Automower-en kan mer enn bare å klippe gresset tett. Med et “intelligent kart” over hagen kan gresset klippes i forskjellige høyder, og slås sjeldnere i de “ville” hjørnene og krokene.

Arlo Go 2 - Overvåkningskamera

Arlo Go 2 Camping1

Overvåkning to-go

Ta med sikkerhetskameraet – også der hvor nettverket ikke rekker.

Du drar trygt av sted på ferie siden overvåkningskameraet holder øye med huset der hjemme. Men hvem vokter teltet eller campingvognen mens dere er på stranden? Hvis overvåkning av eiendelene dine bekymrer deg, har Arlo et kamera som dekker der nettverket ikke rekker. Arlo Go 2 har innebygd 3G/4G SIM-kort til å supplere Wi-Fi-en. Kameraet er naturligvis helt vanntett, trådløst og batteridrevet. Og hvis noen skulle være så frekke å stjele kameraet, lagres opptaket av det på nettet i 60 dager.

Redaksjonen
Lyd & Bildes og L&B Homes journalister velger ut og foretar grundige tester av ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste som går på strøm – det være seg TV-er, mobiltelefoner, høyttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmekino, ultrabooks, smartklokker, nettbrett, m.m.

Electrocompaniet 2 channel Audio Power Amplifier - klassikeren vi ikke glemmer

5 tips til bedre lydplanke-lyd

Tips til bedre feriebilder

Scroll to Top