Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

Sommergadgets 2021

Ingen sommer uten underholdning og nyttige dingser, som gjør selv gråværsdager til glade dager.

Skrevet av / 30.06.21 - 14:00
Sommergadgets 2021

Nyt favorittmusikken med trådløs lyd i hengekøyen, ta bildene som foreviger sommeren med et skikkelig kamera, og se sommerens TV-serier i ekte storformat.

Her finner du også kjøleboksen som holder sommerdrikken kald, hodetelefonene som lades av solen, og alt du trenger for å gjøre ferien 2021 til en minneverdig sommer. Enten du skal være hjemme, ha piknik i parken, dra på sjøen eller gå i fjellet.

Marshall Mode II - trådløse ørepropper

Rocka lyd med fet bass


Øreproppene man skal ha hvis man digger at det vibrerer i ørene.

De mattsorte Marshall-proppene mangler kanskje støydemping, men det tar de igjen med driv, rytme, bassdynamikk, og fet bass. Du finner knapt mer engasjerende lyd til prisen, og med et par Mode II i ørene, kan du selv lage soundtracket til sommeren. De kan fremkalle ukontrollerte hoftebevegelsene og sanseløs vugging med overkroppen, noe som garanterer oppmerksomhet fra omgivelsene.

Fujifilm X-E4 - systemkamera

Det perfekte feriekameraet

Med X-E4 i lommen, er man alltid klar for å forevige sommeren 2021.

Fujifilm X-E4 er det perfekte reisekameraet. Det er lite og lett, og gir deg både bedre bilder og brukervennlighet enn mobilen. Sett på den kompakte 27/2.8 II, og du er klar for å skape blinkskuddene i sommer. Bildene kan du laste opp til mobilen automatisk, og dele på SoMe, eller printe ut og henge på veggen senere. Bildekvaliteten er på nivå med proffkameraer, og bildene fra det lille Fuji-kameraet vil gi deg masse glede i mange år fremover.

Urbanista Los Angeles - hodetelefoner

Solskinn og musikk

Disse hodetelefonene trenger du ikke å lade i sommer.

De kullsorte Urbanista Los Angeles, har et diskré solcellepanel integrert i bøylen, som lader batteriene i sommer. Dermed kan du spille 24/7 uten å plugge hodetelefonene i en lader. Skulle skyer skygge så mye for solen at det ikke engang er 1000 lux med lys, spiller de i 50 timer fra fulladet batteri. Med aktiv støydemping trenger du heller ikke å bekymre deg for at støy skal overskygge musikkopplevelsen.

DJI Mini 2 Fly More Combo - kameradrone

Flyvende 4K-kamera

Med en drone kan du lage dine videoopptak fra luften i sommer.

DJI Mini 2 er såre enkel å fly, bildekvaliteten også på 4K-video er meget god, og den kan gi deg spektakulære bilder og videoopptak du ellers ikke ville fått. Denne kan du fly uten drone-lappen, og velger man Fly More Combo-pakken, får man to ekstra batterier og mye tilbehør, som gir deg ekstra mye flytid i sommer. Her får du mye moro for pengene.

SanDisk Extreme Portable SSD V2

Lynrask lagring på farten

Med denne bærbare SSD-en får du superrask hastighet rett i lomma. Den tåler røft vær og hardt bruk.

Hvis du trenger en harddisk til mobilt bruk, er SanDisk Extreme Portable SSD V2 blant de aller mest praktiske. Den er så liten at den ikke buler i bukselommen, og erstatter egentlig en minnepinne. 

Den er robust og reisevennlig med IP55 vann- og støvtetthet, og du kan overføre dine sommervideoer og -bilder lynraskt med 1050 MB/s lesehastighet og 1000 MB/s skriving.

SanDisk Extreme Portable SSD V2 har kapasitet fra 500 GB til 4 TB.

myFirst Sketch Book

Barnets digitale tegnebrett

Mindre mas på bilferien, når barna har sitt eget tegnebrett i baksetet.

Lei av å åpne printeren for å ta ut tegnepapir til barna? Lurer du på hvor du skal gjøre av alle tegningene som flyter rundt? Lyst på en fredelig biltur?

La barnet få sitt eget digitale tegnebrett, da, vel! myFirst Sketch Book (kjøpes her) har digital penn og internt minne for lagring av alle bildene. Bildene kan overføres på direkten til en mobil eller nettbrett – mens barnet tegner, hvor dessuten grå skisser blir til farger.

Batteriet skal vare i hele to uker før det må lades! 

Volutz Quantum

Sjeldent lekker vegglader

Det holder ikke med en nødlader i ferien, du må også kunne lade fra veggen. Volutz Quantum er den mest snertne 20-watteren vi vet om.

Volutz Quantum er en snerten, liten vegglader i lommeformat. Strømkontakten kan nemlig foldes inn, slik at den ikke buler. 

Volutz Quantum lader mobiler og nettbrett med inntil 20 watt – også de fra Apple. iPhone 12 lades fra 0-50 prosent på 22 minutter, som vil si at Volutz Quantum er en fullgod erstatning til Apples egen 20-watter. 

Quantum er definitivt en lader å ta med seg på ferien.

Sony SRS-XG500

En basskanon under armen

Den bærbare boomblasteren fra Sony er garantert å lage liv i parken.

Sony SRS-XG500 er en bærbar boomblaster som tar opp konkurransen med JBL Boombox 2, med to passive radiatorbasser som skal sørge for rikelig med feststemning i sommer. Skru opp bassen enda mer med Mega Bass-funksjonen, og du kan velge mellom flere ulike lysmønstre. Eller skru de helt av.

Boomblasteren er vann- og støvtett, så du ikke trenger å være redd for å ta den med deg til bassengkanten. Den bør også tåle sjøsprøyt av ganske heftig sort. Også saltvann.

Bowers & Wilkins AM-1

Utehøyttalere til hjemmeferien

Bowers & Wilkins AM-1 er kanskje den aller beste høyttaleren du kan montere utendørs.

Hvis du er typen som er glad i å invitere til grilling og hagefest, eller rett og slett liker å sitte alene i hagen med god musikk og noe leskende i glasset, så kan et par utendørshøyttalere være midt i blinken.

Bowers & Wilkins AM-1 har mer enn rikelig med bass for hagefester, og lyder samtidig meget fokusert og balansert. Dette er høyttaleren du skal ha hvis lydkvaliteten er viktigst. 

Et par av disse på terrassen, og du er kongen av sommeren. NB! Trenger forsterker.

Sonos Roam – bærbar Bluetooth-høyttaler

Sonos-lyd på farten

Med Roam kan du enkelt ta med Sonos ut på tur.

Roam er den absolutt minste Sonos-høyttaleren til nå. Med sine 17×6 cm passer den akkurat i jakkelommen eller vesken. Fronten er dekket av et solid metallgitter, og høyttaleren er vann- og støvtett etter IP67 – noe som betyr at den tåler en dukkert på opptil en halvtime. Den har fire touch-knapper til å styre lydstyrke, avspilling, og mikrofonen til Google Assistant. Til å være en håndholdt trådløs høyttaler låter Roam veldig bra: Lyden er varm og behagelig, og stemmer er klare og lette å forstå. Det er lett å høre at den er i familie med de stasjonære Sonos-ene.

Dometic BordBar TF 14 - termoelektrisk kjøleboks

Kul deg ned!

Med Dometics stilige kjøleboks har du drikkevarene lett tilgjengelig.

Når du skal på biltur eller andre utflukter i stekende varme, er det viktig å holde seg godt hydrert! Med Dometics Bordbar TF 14 får du en snedig og kompakt kjølebag: den får plass i et av bilens passasjerseter, og kan drives med 12 volt via sigarettenneren.  Den champagnefargede kjølebagen rommer 14 liter, og har ståhøyde til tolitersflasker. Kjølekapasiteten er på opptil 25 grader under omgivelsestemperaturen. Med bærerem er den enkel å ta med seg, og har lommer på siden til lagring av mindre ting. 

Samsung UE75AU8005 - 75” 4K LCD-TV

Storskjerm til fotballfesten

Det finnes ikke dårlig vær, så lenge TV-en er svær!

Når sommerværet svikter er en god TV gull verdt – enda bedre hvis den har DIGERT BILDE! TV-skjermene pleier å gjøre et solid prishopp jo større de blir, men det finnes noen hyggelige unntak: Samsung AU8005 er tilgjengelig i et bredt spekter av størrelser, fra 43” og helt opp til 85” uten at den koster helt hinsides. Denne LCD-skjermen er basert på såkalt kant-LED teknologi – derfor vil den mangle litt kontrast og svartnivå sammenlignet med de dyrere high-end modellene. Den er likevel utstyrt med Samsungs Tizen operativsystem som gir adgang til en rekke populære strømmetjenester. En prisgunstig TV til både sport og spill! 

Xbox Wireless Headset – trådløst gaming-headset

En ny dimensjon til dine Xbox-spill

Microsoft Xbox Wireless Headset gir 3D-lyd til en overkommelig pris.

For mange betyr ferietiden først og fremst mer tid til gaming! Et komfortabelt trådløst hodesett er et must til lange spilløkter, og nå er Microsoft ute med sine originale hodetelefoner til Xbox Series S og X. Det støtter 3D-lydformatene Dolby Atmos og DTS Headphone:X, slik at du kan oppleve en lyd som virkelig omringer deg. De godt polstrede øreklokkene har roterende hjul som lar deg finjustere balansen mellom stemmer og lydeffekter. Mikrofonen har støydemping, slik at stemmen din isoleres for renest mulig samtalekvalitet. Game on!

CAT S62 Pro - Smartphone

Artig mobil som tåler alt

Med denne telefonen risikerer du aldri vannskade eller en knust skjerm!

Friluftsfolk og fomlefingre vil elske CAT S62 Pro. Den er nemlig så godt som umulig å slå ihjel, da den tåler å bli mistet på steiner, trampet på og dyppet i vann. Under det harde skallet gjemmer det seg en smartmobil som kan se i mørket. Det varmefølsomme FLIR-kameraet kan ikke bare ta infrarøde bilder, men også måle temperaturen på avstand. Ideelt til en gåtur på vulkankanten.

Jabra Elite 85t - Ørepropper

Fred og ro i skjortelommen

Jabras beste propper er like gode som fullvoksne ANC-hodetelefoner.

Hvis bagasjen skal veies på en gullvekt, men kravene er uendret høye, er Jabras Elite 85t en perfekt måte å få musikk i ørene på turen. At det har lyktes for Jabra å få støyreduksjonen med i prisen, gjør prisen riktig attraktiv. Og Jabras styrings-app er et skoleeksempel på nyttige funksjoner. Ladeetuiet, som legger 20 timer til brukstiden, kan selv lades trådløst med Qi.

Ledvance belysning – Smarte-hjem

Smart stemningsbelysning

Få den rette stemningen på terrassen – og hold ubudne gjester på avstand.

Glem hagefakler og gammeldagse lyslenker. Med smartbelysning kan du sette stemningen til hagefesten og terrasse-hyggen fra en app. Ledvances smartpærer koster fra ca. 100 kroner, og kan kobles direkte til Wifi (det er også varianter til ZigBee og Bluetooth). De smarte pærene kan også programmeres til å få huset til å virke bebodd når du selv er på ferie – og dermed beskytte hjemmet mot innbruddstyver.

Ledlenser P7R - Gadget

Lys på den nerdete måten

Lomme-lyskanon med 1000 lumen og en rekkevidde på over 200 meter.

Tyske Zweibrüder Stahlwarenkontor (nå LedLenser) var de første til å utnytte lysdioder i lommelykter, og med 20 års erfaring er de fortsatt de beste. LedLenser P7R er den nyeste utgaven av en av deres mest populære lykter. Det nye er at batteriet er oppladbart. Den lille fyren har en lysstyrke på 1000 lumen, og den justerbare lyskjeglen kan nå 210 meter. Det gjør den perfekt til alt utendørsliv.

Apple AirTag - Smart brikke

Let, og du skal finne

Nå kan Apple-brukere finne nøklene sine.

AirTag er en liten Bluetooth-brikke som kan festes på kofferten, på hundens halsbånd eller på nøkkelringen. Brikkens fysiske plassering kan da spores ved hjelp av Find-appen. Hver AirTag inneholder dessuten en liten Apple U1-chip, som sender et såkalt Ultra Wideband-signal. Dermed kan iPhone 11- og iPhone 12-brukere få glede av den såkalte Precision Finding-funksjonen, som mer nøyaktig kan bestemme avstanden til en mistet AirTag.

Xiaomi Mi Smart Band 6 - Aktivitetsarmbånd

Sommertrening med artig armbånd

Mi Smart Band 6 finnes i hele seks forskjellige farger.

Mi Smart Band 6 er et treningsarmbånd med innebygd aktivitetsmåler, som inkluderer i alt 30 forskjellige treningstyper. Mulighetene omfatter innendørs trening som stretching og HIIT, samt gymnastikk, Zomba og street dance. Armbåndet tilbyr også automatisk detektering av seks alminnelige treningsaktiviteter.

Mi Smart Band 6 kommer med 1,56″ berøringsfølsom AMOLED-skjerm. Den ovale skjermen har en oppløsning på 326 ppi og støtter også tilpassede urskiver med over 60 temaer som brukeren kan variere og tilpasse.

Arlo Essential Indoor Camera - Overvåkningskamera

Overvåkningskamera til innendørs bruk

Beskytter hjemmet ditt 24 timer i døgnet.

Essential Indoor Camera er beregnet til innendørs bruk. Kameraet tar opp video i 1080p FHD og kommer med et svært følsomt nattesyn, så man kan få tydelige bilder og opptak av hva som skjer i hjemmet både dag og natt. Oppfatter kameraet en bevegelse, får brukeren en advarsel direkte på sin mobiltelefon. Da kan du velge å aktivere den innebygde alarmen eller å bruke kameraets mikrofon og høyttaler til å snakke med den personen som har forstyrret husfreden.

Ring Alarm, 2. generation - Alarmsystem

Reis trygt på ferie

Praktisk og fleksibelt hjemme-sikkerhetssystem man selv kan installere.

Alarmsystem som passer inn i alle typer hjem. Ring Alarm kommer bl.a. med tastatur som byr på hurtigvalgknapper så brukeren for eksempel kan utløse alarmen eller aktivere assistert overvåkning med et enkelt trykk på en knapp.

Ring Alarm kommer også med sensorer som er kompakte og lette å montere, så de kan plasseres på steder uten så mye plass. Som tilbehør kan man kjøpe Ring Alarm Outdoor Siren, som plasseres utvendig så alle kan høre det hvis alarmen går.

Fitbit Ace 3 - aktivitetsklokke

Få barna dine til å bevege seg

Sommer og sol – aktiver deg sammen med barna

Etter vinterens og vårens stillesitting er det nå på tide for hele familien å få i gang kroppen. Fitbit Ace 3 skal oppmuntre barn (fra seks år) og voksne til å aktivere seg sammen. Alle som har Fitbit kan ta i bruk Ace 3-eventyret sammen med sine barn og skape familiekonkurranser og utfordringer som oppmuntrer til bevegelse. 

Roxcore Pins Free v2 - ørepropper

Prøve True Wireless i sommer?

Superbillige og trådløse ørepropper.

Alle har dem, men ikke du! Kanskje har du ikke skaffet deg True Wireless hodetelefoner, ettersom du har en tendens til å miste ting – som kan blir dyrt. Men Roxcore Pins Free v2 innstegs-hodetelefoner har faktisk de fleste råd til å prøve. Lytt på en avslappende lydbok på ferien – her finnes funksjoner som knapper for å spille eller pause lydboken, men også svare på samtaler eller aktivere stemmeassistenten i mobilen. Finns i flere farger.

Redaksjonen
Lyd & Bildes og L&B Homes journalister velger ut og foretar grundige tester av ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste som går på strøm – det være seg TV-er, mobiltelefoner, høyttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmekino, ultrabooks, smartklokker, nettbrett, m.m.

Electrocompaniet 2 channel Audio Power Amplifier - klassikeren vi ikke glemmer

5 tips til bedre lydplanke-lyd

Tips til bedre feriebilder

Scroll to Top