Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Anmeldelse: Spiderhead

Forvirringsmysteriet!

Et fascinerende actionkrimplott vases bort i usammenhengende forvirring, uten mål og mening.

Skrevet av / 17.06.22 - 00:01
Spiderhead
Tor Aavatsmark

Chris Hemsworth har blitt en av verdens største blockbuster-skuespillere etter å ha portrettert tordenguden Thor i 10 (!) Marvel-filmer. Han har også en meget høy status hos mennene-i-dress hos Netflix, etter at han sikret strømmegiganten en av deres største seersuksesser som beinhard actionhelt i Extraction.

Les også Actionfest á la Thor! Chris Hemsworth kan mer enn å kaste en stor hammer. Han er også svært kapabel med store håndvåpen.

Mon tro om han ikke nyder litt for stor tillitt, for sjelden har vi sette mer sløsing av talent enn i Spiderhead.

 

To innsatte i et elitefengsel, Jeff (Miles Teller, The Offer) og Izzy (Jurnee Smollett), får muligheten til å korte ned fengselsstraffen ved å melde seg som medisinske forsøkskaniner. Vi forlytter oss til en særs eksklusiv lab, på en tropisk øy; åpenbart James Bond-inspirert. Den enigmatiske mannen som styrer det hele, Dr. Abnesti (Chris Hemsworth) holder kortene tett til brystet, i det han manipulerer sine subjekter.

Når man ser på det kreative teamet som står bak filmen, så overrasker det forvirrende, til dels usammenhengende, resultatet enda mer. Regissør er Joseph Kosinski, som både har Oblivion, TRON: Legacy og Top Gun: Maverick på CV-en. Paul Wernick og Rhett Reese (som blant annet står bak manuset til Deadpool) har tatt på seg jobben med å transformere George Saunders novelle til film – men forsøkene på smart, bitende satire skusles bort.

Spiderhead 7
Spiderhead (Foto: Netflix)

Ved å fylle sine frivillige fanger/forsøkskaniner med psykotiske stoffer, der dosene elegant styres i en app på Abnestis telefon, er den eksperimentelle psykologen/fangevokteren dommer, bøddel og Gud i sitt elegante laboratorium.

Fangene skifter abrupt humør og sinnelag, fra sint, glad, kåt, trist, underdanig, livredd og eklatant irrasjonell. Det hele kontrollert med et fingersveip fra Hemsworth. Fascinerende nok, men plottet, og dramaturgien, halter av gårde og hopper rundt i en nesten like absurd klipp og retning som Abnestis psykedeliske dop.

For å gjøre forviklingene komplett, fyres det konstant av usammenhengende tilbakeblikk i et forsøk på å forklare hovedpersonene, deres bakgrunn og hvorfor de befinner seg bak lås og slå.

Spiderhead 8 Spiderhead 2 Spiderhead 3 Spiderhead 4 Spiderhead 5 Spiderhead 6 Spiderhead 9
<
>
Spiderhead (Foto: Netflix)

Abnasti er den mest interessante karakteren, med klare sosiopatiske trekk; med dybden og kompleksiteten i personen er noe hverken Kosinski eller Hemsworth lykkes med å formidle. Det virker som om hele temaet bak har tatt alt for lett på oppgaven, og nærmest glemt den krevende etikken i Saunders novelle.

Det mest positiv vi kan trekke frem er en slående setdesign, lekkert foto og habil innsats fra Miles Teller – men alt i alt fortjener ikke dette kaoset mer en 2 stakkarslige stjerner.

Spiderhead har global premiere på Netflix den 17. juni. Vi anbefaler å bruke fredagskvelden på noe helt annet!

Les også Alle nye strømmetitler, juni Disse seriene/filmene kan du strømme i juni - og nå kommer only Murders in the Building 2!
Karakter
Spiderhead

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 17. juni 2022
  • Regi: Joseph Kosinski
  • Med: Chris Hemsworth, Miles Teller, Jurnee Smollett, Charles Parnell, Nathan Jones, Tess Haubrich, Daniel Booko, BeBe Bettencourt
  • Genre: Actionkrim
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 1:46 t.
  • Karakter: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Anmeldelse: Midtsommernatt

Midtsommerfesten fra Helvete?

Anmeldelse: Fallout, sesong 1

Mer enn bare «okidoki»

Anmeldelse: Ripley

G(alt)enialt sjarmerende

TIPS: Påskekrim 2024 – serie- og filmtips

Anbefalt påskekrim

Anmeldelse: Ronja Røverdatter, del I

Klassisk Lindgren!

Anmeldelse: Veronika, sesong 1

Generisk, tretten-på-dusinet krim

Anmeldelse: Damsel

Rambo, tre til side!

Scroll to Top