TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse Spiderhead

Forvirringsmysteriet!

Et fascinerende actionkrimplott vases bort i usammenhengende forvirring, uten mål og mening.

forfatter
Publisert 17.06.22 - 00:01
Karakter
Action
Spiderhead

Chris Hemsworth har blitt en av verdens største blockbuster-skuespillere etter å ha portrettert tordenguden Thor i 10 (!) Marvel-filmer. Han har også en meget høy status hos mennene-i-dress hos Netflix, etter at han sikret strømmegiganten en av deres største seersuksesser som beinhard actionhelt i Extraction.

Les også Actionfest á la Thor! Chris Hemsworth kan mer enn å kaste en stor hammer. Han er også svært kapabel med store håndvåpen.

Mon tro om han ikke nyder litt for stor tillitt, for sjelden har vi sette mer sløsing av talent enn i Spiderhead.

 

To innsatte i et elitefengsel, Jeff (Miles Teller, The Offer) og Izzy (Jurnee Smollett), får muligheten til å korte ned fengselsstraffen ved å melde seg som medisinske forsøkskaniner. Vi forlytter oss til en særs eksklusiv lab, på en tropisk øy; åpenbart James Bond-inspirert. Den enigmatiske mannen som styrer det hele, Dr. Abnesti (Chris Hemsworth) holder kortene tett til brystet, i det han manipulerer sine subjekter.

Når man ser på det kreative teamet som står bak filmen, så overrasker det forvirrende, til dels usammenhengende, resultatet enda mer. Regissør er Joseph Kosinski, som både har Oblivion, TRON: Legacy og Top Gun: Maverick på CV-en. Paul Wernick og Rhett Reese (som blant annet står bak manuset til Deadpool) har tatt på seg jobben med å transformere George Saunders novelle til film – men forsøkene på smart, bitende satire skusles bort.

Spiderhead 7
Spiderhead (Foto: Netflix)

Ved å fylle sine frivillige fanger/forsøkskaniner med psykotiske stoffer, der dosene elegant styres i en app på Abnestis telefon, er den eksperimentelle psykologen/fangevokteren dommer, bøddel og Gud i sitt elegante laboratorium.

Fangene skifter abrupt humør og sinnelag, fra sint, glad, kåt, trist, underdanig, livredd og eklatant irrasjonell. Det hele kontrollert med et fingersveip fra Hemsworth. Fascinerende nok, men plottet, og dramaturgien, halter av gårde og hopper rundt i en nesten like absurd klipp og retning som Abnestis psykedeliske dop.

For å gjøre forviklingene komplett, fyres det konstant av usammenhengende tilbakeblikk i et forsøk på å forklare hovedpersonene, deres bakgrunn og hvorfor de befinner seg bak lås og slå.

Spiderhead 8 Spiderhead 2 Spiderhead 3 Spiderhead 4 Spiderhead 5 Spiderhead 6 Spiderhead 9
<
>
Spiderhead (Foto: Netflix)

Abnasti er den mest interessante karakteren, med klare sosiopatiske trekk; med dybden og kompleksiteten i personen er noe hverken Kosinski eller Hemsworth lykkes med å formidle. Det virker som om hele temaet bak har tatt alt for lett på oppgaven, og nærmest glemt den krevende etikken i Saunders novelle.

Det mest positiv vi kan trekke frem er en slående setdesign, lekkert foto og habil innsats fra Miles Teller – men alt i alt fortjener ikke dette kaoset mer en 2 stakkarslige stjerner.

Spiderhead har global premiere på Netflix den 17. juni. Vi anbefaler å bruke fredagskvelden på noe helt annet!

Les også Alle nye strømmetitler, juni Disse seriene/filmene kan du strømme i juni - og nå kommer only Murders in the Building 2!
Only Murders in The Building sesong 2 1
Fakta
  • Netflix
  • Release: 17. juni 2022
  • Regi: Joseph Kosinski
  • Med: Chris Hemsworth, Miles Teller, Jurnee Smollett, Charles Parnell, Nathan Jones, Tess Haubrich, Daniel Booko, BeBe Bettencourt
  • Genre: Actionkrim
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 1:46 t.
  • Karakter: 2
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Kokainsnorterne er tilbake! Hedonistene på Aker Brygge har mer heroin, og viagra, i safen!
Klart for sesong 2! Sopp-zombie-serien har virkelig slått an hos både publikum og kritikere - nå gir HBO Max grønt lys for sesong 2.
Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer oss beinhard sosialrealisme, og gangsterhelvete – på inn- og utsiden av murene.
Den Sorte Panteren kommer til Disney+! Nå kan du snart se den Oscar-nominerte Marvel-filmen på Disney+.
Februar-høydepunkter Reese Witherspoon og David Harbour topper Netflix-nyhetene i februar.
Følg Lyd & Bilde