Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

RELEASELISTE: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay – juni 2022

Disse seriene/filmene kan du strømme i juni - og nå kommer only Murders in the Building 2!

Skrevet av / 03.06.22 - 00:01
RELEASELISTE: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay – juni 2022

Endelig er sommeren her!

Men, tradisjonen tro, må vi nordboere være forberedt på “skandinavisk sommer”, noe som innebærer en selsom miks av semivarme sommerdager etterfulgt av regntunge dager med 12-15 grader. Men, når det kommer en forblåst, regnfull kveld, så er det godt å trekke seg tilbake til godstolen innendørs, og nyde en gode serie eller film.

Sommersesongen er tradisjonelt lavsesong for TV-titting, men den heftige konkurransen mellom de store strømmetjenestene medfører at de ikke senker lanseringstempoet nevneverdig i sommerhalvåret.

Les også Sommerferien er reddet! Her er dingsene som kan gjøre selv gråværsdager til glade dager.

PS! Ikke glem Ukrainas kamp mot krigsforbryterske Russland. Her kan du donere penger til det livsviktige hjelpearbeidet for Ukraina!

Netflix

Den største av strømmetjenestene åpner måneden med en norsk krim-dokudrama: Mr. Good.

Dokumentarserien tar for seg saken til den korrupsjonsdømte norske politimannen Eirik Jensen. Netflix lover en fascinerende dokumentarserie om den kjente norske politimannen som er anklaget for narkotikasmugling. Er han en god tjenestemann eller en storkriminell? Truecrime-serien har premiere i dag.

 

Samme dag kan du også strømme den nye (franske) thrillerserien Den perfekte mamma (Une mère parfaite).

En hengiven mor er overbevist om datterens uskyld i en drapssak. Men så kommer hun over foruroligende fakta som visker ut grensene mellom offer og gjerningsperson.

 

En annen nordisk serie, dog i en helt annen genre enn Mr. Good, er den danske komedien Baby Fever.

Den romantiske komedien handler om livet til fertilitetslegen Nana (Josephine Park), og menneskene hun møter og behandler.

Når Nana i beruset tilstand inseminerer seg selv med en spesiell dose sæd – nemlig ekskjæresten sin – starter hun en kjedereaksjon av små og store katastrofer. Den spontane handlingen fører til graviditet, og Nana må nå finne ut hvordan hun skal forklare sin nye tilstand (som ikke kan skjules for alltid) – og vinne tilbake ekskjæresten. Problemet er bare at han ikke virker spesielt interessert i å bli sammen med Nana igjen.

Den hemmelige graviditeten gir Nana muligheten til å se pasientene sine i et nytt lys, men etter hvert som løgnene vokser seg større, blir det vanskeligere og vanskeligere å navigere i dem. For første gang i livet må Nana fortelle sannheten – og kanskje avsløre en hemmelighet som til slutt kan koste henne alt. Premiere den 8. juni.

 

Adam Sandler blir å se i den nye komediedrama-filmen Hustle. Premiere 8. juni.

Virker som en ganske formulær sportsdrama som får en utrolig slutt…

 

 

Da ser vi adskillig mer frem til den 10. juni, og premieren på sesong 6 av Peeky Blinders.

Gå ikke glipp av den medrivende avslutningssesongen, med Cillian Murphy i storform!

 

Den 16. juni er det duket for mer svensk anarkistisk kjærlighet: Kjærlighet & anarki, sesong 2.

Sofie (Engvoll) er fremadstormende karrierekvinne med alt på stell. Stor, flott leilighet i Stockholm sentrum, fremtiden staket ut, mann og to barn. Hun livnærer seg som «Digitaliseringskonsulent», dvs. at hun kommer inn som «reddende engel» i trauste bedrifter som trenger å komme seg på det digitale revolusjonstoget.

Hennes nye kunde er et nedstøvet forlagshus som definitivt ikke har hatt innovasjon, teknologisk forsprang og digitalisering på forretningsplanen de siste 15 årene. Sofie kommer inn som en hvirvelvind og vil snu opp ned på det meste; til, forventet, motstand blant de ansatte.

Som stressavkobling tar Sofie seg et par ganger om dagens en kjappis, i ensomhet, med pornofilm på mobilen og øreproppene plugget inn. Uheldigvis blir hun fersket av forlagets unge IT-tekniker – noe som setter i gang en serie med uventede, og uforutsette, hendelser.

 

Fra handlingsreferatet for sesong 2 kan vi lese:

Sofie er nyskilt og prøver å skape et nytt liv som inkluderer Max. Men uforutsigbare hendelser gjør at hun plutselig er midt i en livskrise, som også får store konsekvenser for Max – og ingenting blir som de har sett for seg. Samtidig sliter det lille forlaget Lund & Lagerstedt fortsatt med den tradisjonelle litteraturens verden på den ene siden og alle de nye mulighetene som nåtiden byr på på den andre.

Det er ikke lenge før konfliktene hagler mellom gammelt og nytt, mellom stor litteratur og økonomiske realiteter. Hva er rett og galt, normalt og unormalt, hva er egentlig ekte – og spiller det noen rolle? Midt i denne tumulten står karakterene med bankende hjerter og prøver å forstå både livet og seg selv.

Chris Hemsworth og Miles Teller (The Offer) kan du se i actionkrim-filmen Spiderhead den 17. juni.

To innsatte i et elitefengsel (Miles Teller og Jurnee Smollett) får muligheten til å korte ned fengselsstraffen ved å melde seg som medisinske forsøkskaniner.

 

Månedens høydepunkter fra Netflix avsluttes med sesong 3 av The Umbrella Academy.

Premier den 22. juni – så er det sommerferie 🙂

 

Se mer fra Netflix’ juni-premierer her:

 

Disney+

Mikke Mus & Co tar heller ikke helt sommerferie, men varter opp med sesong 2 av det populære komidramaet Only Murders in the Bulding – inspirert av true crime-bølgen.

Only Murders In the Building er en leken krimparodi av true crime-podkaster, der de to distingverte herremenn Steve Martin og Martin Short er hellig overbevist om at det tilsynelatende selvmordet til naboen (Tim) er et drap.

De komiske forviklingene tiltar i det de eldre herrer får selskap av Selena Gomez.

I sesong 2 av serien følger vi sjokkbølgene etter det overraskende dødsfallet til samfunnspilaren Bunny Folger (Jayne Houdyshell). En mistenkelig død som gir Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) og Mabel (Selena Gomez) nok en morbid drapsgåte midt i fanget – og en morder å avsløre.

På toppen av det hele kompliseres plottet ved at trioen offentlig blir implisert i drapet, de får en konkurrerende podkast og de må forholde seg til en rekke mistenkelige naboer som er overbevist om at nettopp de tre står bak drapet! Sesong 2 får global premiere på Disney+ den 28. juni.

 

Innen den tid kan du se Emily Watson i den psykologiske miniserien Too Close. Premiere 1. juni.

 

Disney byr på nok en (!) ny Marvel-serie. Den 8. juni får Ms. Marvel premiere.

Ms. Marvel er en ny serie som handler om Kamala Khan – en 16 år gammel pakistanskamerikansk jente som vokser opp i Jersey City. Hun er en flink elev, gamer og fan-fictionskribent med interesse for superhelter, spesielt Captain Marvel. Men Kamala sliter med å passe inn både hjemme og på skolen – helt til hun får krefter som superheltene hun alltid har sett opp til. Livet er enklere med superkrefter, eller…?

 

Sesong 3 av ungdomsserien Love, Victor slippes den 15. juni, samme dag kan du strømme 101 Dalmatinere; mens den 29. juni får tredje sesong av dramakomedien Atlanta premiere.

 

PS! Gå heller ikke glipp av episode 3-6 av den nye Star Wars-serien Obi-Wan Kenobi!

Les også Obi-Wan Kenobi: Vi har intervjuet stjernene! Den 27. mai vil Star Wars-fans over hele verden spikre seg foran TV-en. Da har nemlig "Obi-Wan Kenobi" premiere. Vi har intervjuet alle stjernene!

Les Lyd & Bildes eksklusive intervju med Ewan McGregor og Hayden Christensen i forbindelse med Obi-Wan Kenobi-premieren.

 

Og sist, men ikke minst, fra 29. juni kan du igjen strømme alle Marvels Defenders-seriene (som tidligere ble vist eksklusivt på Netflix):

Les også Marvel-heltene kommer hjem Alle de originale Marvel-seriene, opprinnelig produsert av Netflix, er nå forsvunnet fra strømmetjenesten.

 

HBO Max

Også HBO Max byr på nordisk innslag i juni, med selveste Alicia Vikander i hovedrollen.

Vikander har spilt i store internasjonale toppfilmer som blant annet Ex Machina, The Man From U.N.C.L.E., Den danske piken (som hun, vel fortjent, vant Oscar for!), Jason Bourne, The Light Between Oceans (hvor hun traff sin nåværende kjæreste, Michael Fassbender), Tulip Fever, Tomb Raider og The Green Knight.

I den nye dramaserien Irma Vep får vi se Vikander i hovedrollen som Mira. Serien er skapt, skrevet og regissert av Emmy-nominerte Olivier Assayas (Carlos); og baserer seg på franskmannens egen film fra 1996. Serien får premiere den 7. juni.

 

Den 15. juni kan du se drama-thrilleren Beneath the Surface.

Fire uatskillelige venner skaper det perfekte livet sammen på en idyllisk øy. Barna deres blir som søsken og lever bekymringsfrie og beskyttede liv i et miljø basert på tillit og vennskap. Men så rammer ulykken, og plutselig er ingenting som det ser ut til. Drama-thrilleren i åtte deler er filmet i Tyskland og Danmark og har Thure Lindhardt, Lene Marie Christensen, Jan Josef Liefers, Jakob Cedergren og Katharina Schüttler i hovedrollene.

 

Andy Garcia har en av hovedrollene i den nye filmen Father of the Bride.

Billy (Andy Garcia) og Ingrid (Gloria Estefan) blir overrasket når deres eldste datter Sofia (Adria Arjona) kommer hjem til Miami på besøk og forteller om sin nye kjæreste, Adan (Diego Boneta). Paret er forlovet og planlegger bryllup og et nytt liv sammen i Mexico. Familiens bånd utfordres når bryllupsplanleggingen raser i rykende fart mot alteret. Den moderne romantiske komedien er basert på en tidløs klassiker og handler om hvordan hjertet kan klare å tilpasse seg i kjærlighetens navn. Gary Alazraki har regissert filmen etter et manus av Matt Lopez. Premiere den 16. juni.

Sikker lett sommerunderholdning, men vi ser vel ikke akkurat konturene av en ny klassiker her…

 

Prime Video

Den absolutt største nyheten på Prime Video i årets første sommermåned er sesong 3 av den lettere ironiske superheltserien The Boys.

Det har vært et rolig år. Homelander er svekket. Butcher jobber for regjeringen, overvåket av Hughie av alle mennesker. Men begge mennene klør etter å snu freden og roen til noe mer blodig. Så når The Boys får vite om anti-«supe»-våpen støter de på The Seven, starter en krig og jakter på legenden: Soldier Boy.

The Boys er et morsomt og respektløst inntrykk av hva som skjer når superhelter – som er like populære som kjendiser, like innflytelsesrike som politikere og like beæret som guder – misbruker superkreftene sine i stedet for å bruke dem til det gode. Med intensjon om å stoppe de korrupte superheltene, fortsetter The Boys sin heroiske søken etter å avsløre sannheten om The Seven og Vought – multimilliardkonglomeratet som styrer superheltene og skjuler deres skitne hemmeligheter. Det er de tilsynelatende maktesløse mot de supermektige. Premiere allerede i aften.

 

Du kan strømme sesong 7 av krimklassikeren Bosch (som tidligere var tilgjengelig på HBO Nordic) fra den 17. juni.

En av de beste sesongene!

Les også En av de beste sesongene Den dedikerte LA-politietterforskeren takker av med en bunnsolid avslutningssesong.

 

The Summer I Turned Pretty er et generasjonsdrama som dreier seg om en kjærlighetstrekant mellom en jente og to brødre, det stadig utviklende forholdet mellom mødre og deres barn og den evige kraften til sterke kvinnelige vennskap. Det er en historie om første kjærlighet, første hjertesorg og magien til den ene perfekte sommeren.

Serien har Lola Tung, Jackie Chung, Rachel Blanchard, Christopher Briney, Gavin Casalegno, Sean Kaufman, Alfredo Narciso, Minnie Mills, Colin Ferguson og Tom Everett Scott i hovedrollene.

Sesong 1 er ute nå.

 

Apple TV+

Rose Byrne (som vi alle husker fra hysterisk morsomme Bridesmaids) har fått hovedrollen i komiserien Physical.

Serien tar deg tilbake til det idylliske strandparadiset i solfylte San Diego på 1980-tallet, og er en mørk komedie som følger Sheila Rubin, en stille torturert, tilsynelatende pliktoppfyllende husmor som støtter sin smarte, men kontroversielle manns vei inn i politikken. Men bak lukkede dører har Sheila et mørkt og morsomt syn på livet som hun sjelden lar verden se. Hun kjemper også mot et komplekst sett med personlige demoner knyttet til selvbildet hennes… det vil si helt til hun finner utløsning gjennom den usannsynlige kilden: aerobics-verdenen.

Sesong 2 har premiere i kveld.

 

Da ser vi adskillig mer frem til sesong 3 av den kontrafaktiske dramaserien For All Mankind.

Hvordan ville verden sett ut om Sovjetunionen van romkappløpet? Sesong to starter i 1983. Det er høydepunktet av den kalde krigen og spenningene mellom USA og USSR er på topp. Ronald Reagan er president, og de større ambisjonene innen vitenskap og romforskning er i fare for å bli sløst bort ettersom USA og sovjeterne går mot hverandre for å kontrollere områder rike på ressurser på månen.

Premiere den 10. juni.

 

Dakota (Fifty Shades of Grey) Johnson ser du i Cha Cha Real Smooth.

Fersk ut av college og uten en klar retning for livet fremover, sitter 22 år gamle Andrew fast hjemme hos familien i New Jersey. Men hvis det er én ting som hører hjemme på den ikke-eksisterende CV-en hans, er det hvordan han får i gang en fest, som gir ham den perfekte jobben med motiverende dans i baren og bar mitzvah for sin yngre brors klassekamerater. Når Andrew blir venn med en lokal mor, Domino, og datteren hennes, Lola, oppdager han endelig en fremtid han ønsker seg – selv om det kanskje ikke er hans egen. Premiere den 17. juni.

 

Paramount+

Nykommeren Paramount+ har en særs mager junimeny. Bortsett fra Beavis and Butt-Head (24/6) og mer fra South Park (2/6), så er det eneste vi finner å fremheve den nye originalserien Players.

Dokumentarserien følger et fiktivt e-sportprofflag i «League of Legends» mens de forfølger sitt første mesterskap etter år med nederlag og hjertesorg. For å vinne alt er de avhengige av at vidunderbarnet deres, en 17 år gammel rookie, og deres 27 år gamle veteran legger egoene til side og jobber sammen.

I serien møter vi Misha Brooks som Creamcheese, Da’Jour Jones som Organizm og Ely Henry som deres trener Kyle Braxton. Holly Chou, Stephen Schneider, Peter Thurnwald, Youngbin Chung, Moses Storm, Alexa Mansour, Noh “Arrow” Dong-Hyeon, Michael “Miko” Ahn, Luke Tennie og Dan Perrault er også med i serien, som får premiere den 17. juni.

Veldig nisje…

 

Viaplay

Vår hjemlige strømmetjeneste byr på klassisk western som sin største juninyhet!

Billy the Kid er en Viaplay Original basert på den sanne historien om den beryktede banditten Billy the Kid – fra hans ydmyke irske røtter i New York til hans dager som cowboy og våpenmann i det ville vesten. Billy the Kid var verken en kaldblodig morder eller en farlig raner. Selv om livet hans var kort, overlevde Billys legende og vokste lenge etter hans død.

En berømt fredløs i en alder av bare 15 år. Billy vokste opp i en lovløs og voldelig verden, men han kunne lese og telle, han var mild, snill og respektfull mot kvinner. Han prøvde å behandle alle mennesker som likeverdige, men i New Mexico var det konstant konflikt mellom de mange gruppene. Se den spennende skildringen av en historisk legende fra det ville vesten. Den første sesongen av Billy the Kid består av åtte episoder.

Premiere den 12. juni.

 

Andre høydepunkter på Viaplay er The Following, sesong 1-3 (2/6), The Lying Game, sesong 1-2 (8/6), Everything’s gonna be okay, sesong 1-2 (9/6), Everwood, sesong 1-4 (14/6), Dr. Quinn, sesong 1-6 (22/6), BMF, sesong 1 (27/6), Instinct, sesong 1-2 (28/6), og sist, men ikke minst, megasuksessen av den historiske action-vikingserien Vikings.

Sesong 6 får premiere den 30. juni.

 

Komplett liste over alle nye titler hos de største strømmetjenestene ser du nedenfor. God strømmefornøyelse – og, ha en riktig god sommer 😊

Cher and the Loneliest Elephant
[imdb style="white"]tt14303400[/imdb]
01.06.2022
Honest Thief
[imdb style="white"]tt1838556[/imdb]
01.06.2022
Too Close S01
[imdb style="white"]tt10939214[/imdb]
01.06.2022
Abbott Elementary S01
[imdb style="white"]tt14218830[/imdb]
01.06.2022
To Catch A Smuggler S02
[imdb style="white"]tt12597878[/imdb]
01.06.2022
American Crime Story S01
[imdb style="white"]tt2788432[/imdb]
01.06.2022
American Crime Story S02
[imdb style="white"]tt2788432[/imdb]
01.06.2022
Space Chickens in Space S01
[imdb style="white"]tt7038098[/imdb]
01.06.2022
Club Mickey Mouse S01
[imdb style="white"]tt7349924[/imdb]
01.06.2022
My So-Called Life S01
[imdb style="white"]tt0108872[/imdb]
01.06.2022
Delicacies Destiny S01
[imdb style="white"]tt20724990[/imdb]
01.06.2022
Run
[imdb style="white"]tt8633478[/imdb]
01.06.2022
After We Collided
[imdb style="white"]tt10362466[/imdb]
01.06.2022
Antebellum
[imdb style="white"]tt10065694[/imdb]
01.06.2022
Wander
[imdb style="white"]tt9689696[/imdb]
01.06.2022
Too Close For Christmas
[imdb style="white"]tt13273702[/imdb]
01.06.2022
South Park: The Streaming Wars
[imdb style="white"]tt15783698[/imdb]
02.06.2022
The Orville S03
[imdb style="white"]tt5691552[/imdb]
02.06.2022
The Following S01
[imdb style="white"]tt2071645[/imdb]
02.06.2022
The Following S02
[imdb style="white"]tt2071645[/imdb]
02.06.2022
The Following S03
[imdb style="white"]tt2071645[/imdb]
02.06.2022
Frankie
[imdb style="white"]tt8019694[/imdb]
02.06.2022
Yuri Marçal: Honest Mistake
[imdb style="white"]tt20597344[/imdb]
02.06.2022
The Boys S03
[imdb style="white"]tt1190634[/imdb]
03.06.2022
Physical S02
[imdb style="white"]tt88[/imdb]
03.06.2022
Why Women Kill S02
[imdb style="white"]tt9054904[/imdb]
03.06.2022
Fire Island
[imdb style="white"]tt15218000[/imdb]
03.06.2022
The Internship
[imdb style="white"]tt2234155[/imdb]
03.06.2022
Änglagård
[imdb style="white"]tt0105916[/imdb]
03.06.2022
Bin Laden’s Hard Drive
[imdb style="white"]tt14456932[/imdb]
03.06.2022
Farväl Falkenberg
[imdb style="white"]tt0855805[/imdb]
03.06.2022
Hollywood Stargirl
[imdb style="white"]tt14109994[/imdb]
03.06.2022
Law Abiding Citizen
[imdb style="white"]tt1197624[/imdb]
03.06.2022
Mr Good: Cop or Crook? S01
[imdb style="white"]tt20113404[/imdb]
03.06.2022
As the Crow Flies S01
[imdb style="white"]tt13323566[/imdb]
03.06.2022
Interceptor
[imdb style="white"]tt14174940[/imdb]
03.06.2022
Floor Is Lava S02
[imdb style="white"]tt12370124[/imdb]
03.06.2022
Surviving Summer S01
[imdb style="white"]tt13925166[/imdb]
03.06.2022
We Baby Bears S01
[imdb style="white"]tt13303478[/imdb]
03.06.2022
Green Mothers’ Club S01
[imdb style="white"]tt15060900[/imdb]
03.06.2022
Interceptor
[imdb style="white"]tt14174940[/imdb]
03.06.2022
Mr. Good: Cop or Crook?
[imdb style="white"]tt20113404[/imdb]
03.06.2022
Surviving Summer S01
[imdb style="white"]tt13925166[/imdb]
03.06.2022
Barbie: It Takes Two S01
[imdb style="white"]tt19178656[/imdb]
03.06.2022
Madagascar: A Little Wild
[imdb style="white"]tt11714912[/imdb]
04.06.2022
Free Willy 2: The Adventure Home
[imdb style="white"]tt0113114[/imdb]
04.06.2022
Another Mother’s Son
[imdb style="white"]tt5193790[/imdb]
05.06.2022
The Perfect Mother S01
[imdb style="white"]tt15341198[/imdb]
06.06.2022
Two Summers S01
[imdb style="white"]tt13018574[/imdb]
06.06.2022
My Liberation Notes S01
[imdb style="white"]tt15146130[/imdb]
06.06.2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top