Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Uskyldig MILF-moro

Med lanseringen av sin første nordiske originalserie, kommer «nykommeren» Max med lovende takter.

Skrevet av / 20.05.24 - 08:31
MILF of Norway, sesong 1
Tor Aavatsmark

Det var vel uforlignelige Jennifer Coolidge (The White Lotus), som Stiflers mor i tenåringskomedien American Pie (1999), som gjorde MILF (Mother I’d Like to Fuck) til et allment kjent begrep.

Plutselig ble MILF en del av den hverdagslige populærkulturen – og den dag i dag ligger det jevnlig på topp av søkeordene til verdens største erotiske nettsted. For hvem vil vel ikke ha en moden, erfaren og selvsikker kvinne?

For ganske nøyaktig ett år siden ble det klart at Warner Media / Discovery vraket HBO-navnet i USA, og da «fusjonerte» Discovery+ med HBO Max, og lanserte den mer altomfattende strømmetjenesten «Max». Nå er tiden kommet for Norden-lansering.

Les også Hel-MAX? Warner Media og Discovery endrer radikalt på sitt strømmetjenestetilbud.

Ikke bare nytt navn, men også med nytt fokus. Fra 21. mai blir HBO Max-innholdet en del av Warner Media og Discovery-konglomeratet, der alt innholdet samles i Max. Alt om den omfattende transformasjonen, og hva det vil ha å si for ditt abonnement, kan du lese om her!

Ikke vet vi om programsjefene i «nykommeren» Max har latt blikkene gli mot søkemotoroptimalisering og nettets algoritmer i det de gav grønt lys for den nye serien MILF of Norway, men tittelen kan nok ikke skade.

 

På Max’ «fødselsdag» lanseres den første nordiske Originalserien, og nei, det er (heldigvis) ikke snakk om en ny, cheesy realityserie, men en dramaserie, med humoristisk brodd, signert regissør Rune Langlo.

Hovedrollene bekles av Trond Fausa Aurvåg (Lilyhammer, Oppenheimer) og Mariann Hole (Halvbroren, Wisting) – og de dyktige veteranene løfter da et litt halvbearbeidet manus til godt over det middelmådige.

Som et helt gjennomsnittlig ektepar midt i førtiårene har både Lars (Fausa Aurvåg) og Lene (Hole) opplevd sine opp- og nedturer. Det slår ikke akkurat erotiske gnister mellom dem lenger, og det hjelper definitivt ikke på at Lene plutselig mister jobben, og dermed får en real selvtillitsknekk.

Etter et uventet oppkjøp blir Lene brått overflødig i toppjobben hun har i et mellomstort reklamebyrå. Og mens både finansene og ekteskapet forvitrer, finner hun en slags trøst, og selvtillitsboost i det sosiale mediet «InsideFans» (en lokal versjon av OnlyFans).

Mariann Hole, “MILF of Norway, sesong 1” (Foto: Max)

Nærmest som et hendelig uhell finner Lene, til sin store overraskelse, at det jo er et stort (betalende!) publikum der ute, som mer enn gjerne vil titte under stakken på en moden kvinne. Og nisjen hennes blir å ikle (eller skal vi si avkle?) seg det norskeste av det norske: nasjonaldrakten bunad.

Først nølende, lett skamfull og usikker, men så renner komplimentene, og pengene, inn; og når Lene kommer i kontakt med influensereksperten Emrik (Kim F. Jørgensen, Troll) lar hun fordommene og plaggene falle.

Samtidig isolerer hun seg mer og mer fra familien, inkludert den venneløse tenåringssønnen, venner og omgangskrets – det hele mens frykten (spenningen?) for å bli oppdaget gnager og river i henne.

MILF of Norway_1 (6) MILF of Norway_1 (7) MILF of Norway_1 (5)
<
>
MILF of Norway, sesong 1 (Foto: Max)

I stil og tone minner Lenes karakter ganske så mye om den frittalende friskusen Sofia (Ida Engvoll) i dramakomedien Kjærlighet & Anarki. Begge voksne, selvrealiserende kvinner som har ben i nesa, pågangsmot, selvtillit, humor og en befriende selvironi. Det er da også Hole som bærer serien, og med sin komiske timing, sjarm og jordnære tilnærming til karakteren gjør MILF of Norway til en liten sjarmbombe.

Det sagt, det er en «bombe» med sin dose av vått krutt. At alle i dag kan opprette sin personlige nettside, og profitere på nettporno er tidsaktuelt, og vinklingen med bunadserotikk som nisje er både original og morsom. Men det er deler av manuset som rett og slett ikke henger på greip.

MILF of Norway, sesong 1 (Foto: Max)

At Lene skulle miste jobben på dagen er nå så sin sak, men at hun etter en knapp uke kun skulle ha 30,- kroner på brukskontoen er ikke veldig sannsynlig, ei heller at hun så lett lar seg overtale til å ta stadig mer lettkledde bilder, og det av en vilt fremmed nett-pusher.

Les også Et uanstendig forslag… Herlig sjarmerende samtidsdrama med gjenkjennbare konflikter og utfordringer.

Fausa Aurvåg er (og dette er et kompliment!) den ultimate nabomannen, som i sin høyst gjennomsnittlige strikkejakke og velkjemmede sveis er akkurat så kjedelig og ordinær som vi forventer. Men hans litt keitete fremstøt mot den 20 år yngre advokatkollegaen står ikke til troende, og hvorfor i all verden manusforfatterne har valgt å bruke så mye tid på den komplett uinteressant, forsmådde hip-hopper-klienten er utenfor vår fatteevne.

MILF of Norway, sesong 1 (Foto: Max)

Det småharry venneparet kommer inn som komisk sidekick, men blir litt i overkant karikert. Vi skulle mye heller sett mer til Lene, og hennes transformasjon fra alminnelig, smått traust nabokvinne, midt i livet, til yppig, lettkledd MILF-fristerinne. Dessverre følges aldri tråden der hun utildekt livestrømmer helt opp, men det får vi kanskje se mer om i en (eventuell) sesong 2?

MILF of Norway er på ingen måter en banebrytende serie, men den lover like fullt godt for den lokale satsingen til Max, som nå igjen er på banen med nordisk, særpreget originalinnhold. Ser du bort fra noen irriterende snarveier i manuset, samt noen overkarikerte personer og handlingstråder, så vil du la deg sjarmerende forføre av denne høyst folkelige MILF-en. 4 svake stjerner.

Les også Mer enn bare «okidoki» En stilsikker, smått overfladisk, postapokalypse, som surfer i mål med sin ironiske snert.

Serien består av 8 episoder, med ukentlige fredagspremierer. Anmeldelsen er basert på samtlige episoder.

Karakter
MILF of Norway, sesong 1

Fakta:

  • Max
  • Release: 21. mai 2024
  • Regi: Rune Langlo
  • Med: Mariann Hole, Trond Fausa Aurvåg, Odd-Magnus Williamson, Henriette Faye-Schjøll, John E. Jørgensrud, Kim F. Jørgensen, Fridtjof B. Roland, Hibba Najeeb, Rudy Claes, Maxime Jacobsen, Norah Kristoffersen, Philip Helgar, Andre Eriksen, Mohammed Chakiri, Natalie B. Roland, Amir Asgharnejad, Dennis Storøi, Trine L. Olsen
  • Genre: Drama
  • Land: Norge
  • År: 2024
  • Tid: 3:00 t.
  • Karakter: 4
  • IMDb

1 hendelser på “MILF of Norway, sesong 1”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av MILF of Norway, sesong 1 gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: Presumed Innocent

Litt av en cocktail! Sex, bedrag og et bestialsk drap

Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Scroll to Top