Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå forsvinner HBO – fra «HBO Max» til «Max»

Warner Media og Discovery endrer radikalt på sitt strømmetjenestetilbud.

Skrevet av / 22.03.24 - 11:02
Nå forsvinner HBO – fra «HBO Max» til «Max»

Etter fusjonen mellom Warner Media og Discovery i april 2022, har det stormet rundt strømmetjenesten HBO Max (tidligere HBO Nordic her i Norden).

Den nye toppledelsen hentet frem øksen, kuttet i innholdsbudsjettene og la ned populære serier unna for unna.

Slutt på korona-lockdown, en hardere konkurransesituasjon og generell økonomisk dyrtid har gitt tøffe kår for strømmeselskapene.

Les også Kansellert! Etter fusjonen tidligere i år fortsetter HBO Max sine massive kutt av innholdet på strømmetjenesten.

Warner Bros. Discovery har gjennomført omfattende kostnadskutt, og lagt ned (eller solgt) serier som WestworldRaised by WolvesSnowpiercer og Beforeigners. Selv den ferdiginnspilte filmen Batgirl ble skrapet før ferdigstillelse – og det etter at selskapet hadde svidd av ca. 1 milliard (!) kroner.

I fjor sommer ble det kjent at Perry Mason-serien legges ned etter kun to sesonger. Og i høst skrapet HBO Max kontroversielle The Idol (med Lily-Rose Depp og The Weeknd i hovedrollene) etter kun én sesong.

Lily-Rose Depp, «The Idol, sesong 1» (Foto: Max)

Samtidig har all produksjon av lokale, nordiske serier blitt kansellert. Og på toppen av det hele har de nordiske seriene som allerede er produsert (som bl.a. BeforeignersLust, Velkommen til Utmark, Kamikaze og Björnstad) blitt fjernet fra strømmetjenesten, og blitt solgt til konkurrenten SkyShowtime.

Les også Nordisk gjenoppstandelse Etter storstilt lagerrydding fra arkivet gjenoppstår nå flere av HBO Max-seriene på SkyShowtime i Norden.

Den absolutte seriehøydepunktet etter fusjonen har vært lanseringen av prequelserien til Game of Thrones, House of the Dragon, som så dagens lys høsten 2022.

I går annonserte Max at den etterlengtede andresesongen slippes den 17. juni i år.

HBO Max blåste oss også (ganske så uventet) av banen, med den fortreffelige zombie-drama-serien The Last of Us (januar 2023). Den så vi ikke komme!

Les også Se trailer! Ventetiden er (snart) over.

For ganske nøyaktig ett år siden ble det klart at Warner Media / Discovery vraket HBO-navnet i USA, og da «fusjonerte» Discovery+ med HBO Max, og lanserte den mer altomfattende strømmetjenesten «Max».

Ikke bare nytt navn, men også med nytt fokus.

Nå er tiden kommet for Norden-lansering.

Fra «HBO Max» til «Max» (Foto: Max)

I forbindelse med USA-lanseringen uttalte David Zaslav:

Max is the one to watch. It’s the one to watch because it’s the place every member of the household can go to see exactly what they want at any given time.

Her finner man et variert og utvidet innhold, med alt fra DC’s The Penguin, en ny spin-off-serie av The Big Bang Theory, The Sopranos, Succession, The Last of Us, House of the Dragon, Dr. Pimple Popper, Fixer Upper, samt store franchiser som Superman, Batman, Wonder Woman, Game of Thrones, The Lord of the Rings, Harry Potter (som nå også vil relanseres som serie) og Sesam Stasjon.

 

 

Det var under TV-festivalen «Series Mania» i Lille, Frankrike i går at JB Perrette, President & CEO, Global Streaming & Games hos Warner Bros. Discovery annonserte endringen:

Max gir oss muligheten til å samle alt det beste innholdet fra WBD på ett sted. Plattformen byr på en utrolig bredde og et mangfold av underholdning fra våre merkevarer og TV-kanaler. Med det uslåelige innholdet vi har på Max, fra «House of the Dragon» til OL i Paris 2024, byr den nye strømmetjenesten på underholdning for enhver smak, uansett humør og anledning.

Strømmetjenesten vil tilby innhold fra både HBO Max og discovery+.

Emilia Clarke, «Game of Thrones» (Foto: Max)

Christina Sulebakk, Executive Vice President og Managing Director for Warner Bros. Discovery i Norden, sier:

Vi har gledet oss til å kunne avsløre datoen for lanseringen av vår nye globale strømmetjeneste, Max, i Norden. Max samler anerkjente serier og filmer som House of the Dragon og Wonka, ikoniske sportsbegivenheter som OL i Paris 2024 og Roland-Garros, og lokale titler som 71° nord, Kongen befaler og Neste sommer. Med alt dette fantastiske innholdet fra våre ulike plattformer og kanaler sømløst samlet på ett enkelt sted, kommer Max til å bli en ekte game-changer. Vi er begeistret for at vi snart kan tilby seerne en fantastisk strømmeopplevelse på Max.

Kate Winslet, «The Regime» (Foto: Max)

Max vil tilby følgende tre abonnementsnivåer:

Basis med reklame

  • Gir tilgang til Max til en lavere pris og vil inneholde reklame.
  • Brukere vil kunne strømme innhold på to enheter samtidig.
  • Innhold vil være tilgjengelig i full HD-oppløsning.

Standard

  • Brukere kan strømme innhold på to enheter samtidig.
  • Innhold vil være tilgjengelig i full HD-oppløsning.
  • Opptil 30 nedlastinger av tilgjengelig innhold for å se offline.

Premium

  • Brukere kan strømme innhold på opptil fire enheter samtidig.
  • Full HD eller 4K-oppløsning, og med Dolby Atmos-lyd (der tilgjengelig).
  • Opptil 100 nedlastinger av tilgjengelig innhold for å se offline. (Begrensninger gjelder.)

Seerne kan få tilgang til sport ved å velge et tilleggsabonnement som passer sammen med et hvilket som helst grunnabonnement.

NB! Fullstendige detaljer om priser vil kommuniseres i løpet av de kommende ukene, og vil variere fra land til land.

Les også Krisetall for HBO! Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.

Eksisterende HBO Max-abonnenter får beholde sine nåværende profiler, strømmehistorikk og Min Liste, og kan fortsette strømmingen der de slapp med Max.

I noen tilfeller, avhengig av enhet eller operativsystem, vil HBO Max-appen automatisk oppdateres til Max-appen. I andre tilfeller, når brukere åpner HBO Max-appen, vil de bli bedt om å laste ned den nye Max-appen slik at de kan begynne å utforske den nye tjenesten med bare noen få klikk.

PS! I forbindelse med lanseringen av HBO Max i Norden, pushet tjenesten samtidig tilbudet «halv pris ut livet» (så lenge du aldri sier opp). Hva som vil skje når HBO Max i mai slutter å eksistere har til nå vært uavklart.

I dag bekrefter endelig Max, ved Marianne Aambø, PR og kommunikasjonssjef hos Warner Bros Discovery, at de vil respekter den inngåtte avtalen:

Nåværende brukere som abonnerer på HBO Max’ livstidsrabattkampanje vil beholde rabatten (halv pris av det som til enhver tid er den gjeldende prisen) så lenge de holder abonnementet aktivt og overholder vilkårene og betingelsene for kampanjen.

The Last of Us, sesong 1 (Foto: Max)

Max skal på sikt være Warner Bros. Discoverys eneste strømmeprodukt. Etter at Max lanseres i Norden, forblir Discovery+ tilgjengelig inntil videre

Max hevder de vil:

By på underholdning for enhver smak med et mangfoldig utvalg av innhold av ypperste kvalitet, på tvers av alle genre og formater, fra Warner Bros. Discoverys omfattende portefølje av merkevarer som inkluderer HBO Originals, Max Originals, Warner Bros.-filmer, DC-universet, Harry Potter-universet og populært barneinnhold. Max tilbyr førsteklasses underholdning i sjangre som sport, reality, livsstil, mat, hjem og true crime, samt dokumentarer og annet norsk innhold.

Det stemmer nok at den ny strømmetjenesten vil servere oss en langt større bredde enn HBO Max, men om det innebærer at vi skal bombarderes med uinteressante sportsarrangementer, og meningsløse, fordummende realityserier på bekostning av kvalitetsserier, så er vi (mildt sagt) skeptiske.

HBO proklamerte seg, stolt, jo i sin tid som «seriemesteren».

Det sagt, tiden vil vise – og vi lar «nykomlingen» få tid til å etablere seg før vi feller en endelig dom.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

1 hendelser på “Nå forsvinner HBO – fra «HBO Max» til «Max»”

  1. Og hva skjer med Dolby Atmos på Android /Google tv?? Det har vært borte i flere år…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top