TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Anmeldelse Baby Fever (Skruk)

Et stykke unna forløsning

Lett fornøyelig, og lett fordøyelig, romantisk komedie om barnløshet og den evige (håpløse) jakten på en livsledsager.

forfatter
Publisert 10.06.22 - 00:01
Karakter
Komedie
Baby Fever (Skruk)

Akkurat nå ser det mørkt ut med hensyn til produksjonen av nye danske TV-serier og filmer signert Netflix – og det er synd, for det har kommet mye godt ut av det partnerskapet; men Baby Fever er definitivt ikke et av høydepunktene.

Les også Netflix dropper Danmark! Endrede rettighetsvilkår gjør at Netflix stenger ned alle danske produksjoner.

Nylig kunne vi, på Viaplay, se Pia Tjelta som fertilitetslege i dramaet Made in Oslo; Netflix har tatt en mer komisk vinkling på konseptet.

Romantisk komedier er ansett som amerikanernes paradegren, men også i Norden har den vokst frem en betydelig mengde, noget mer jordnære, serier og filmer innenfor genren. Baby Fever (eller Skruk som den heter på dansk) handler om hverdagslivet til fertilitetslegen Nana (Josephine Park, Doggystyle).

 

Nana jobber på en av Københavns fremste fruktbarhetsklinikker, hun er singel, arbeidsnarkoman, barnløs og pusher 40. Når hun blir klar over at hun kun har et lite vindu på ca. seks måneder for å bli gravid slår desperasjonen inn.

Under en heidundrende fyllekule på kontoret (!), sammen med resepsjonisten Olivia, bestemmer hun seg for å ta en kreativ «snarvei». Nana vet at ungdomskjæresten, Mathias (Simon Sears) nylig har donert sæd, og i det hun skal låse av sædbanken ser hun sitt snitt til å stjele en dose av hans «svømmere», og inseminerer seg selv. La forviklingane begynne!

Serieskapere (og regissører) er Amalie N. Fick og Nikolaj Feifer, og de forsøker da heller aldri å fremstille Baby Fever som noe annet enn det den er: En lett fornøyelig, og særs lett fordøyelig, romantisk komedie; uten andre ambisjoner enn å underholde den brogete abonnementsmassen til Netflix i knappe tre timer.

Baby Fever Skruk 9
Baby Fever (Skruk) (Foto: Netflix)

Dessverre har de gjort det for enkelt for seg selv. Riktignok forventer vi ikke at en lettbent romantisk komedie skal være nyskapende og fryktelig original, men her burde man gått noen runder til med karakterutviklingen samt strammet opp manuset. Vi er overbevist om at serien ville fungert bedre som en spillefilm på knappe to timer.

Les også På jakt etter en mening Første danske originalserie fra HBO Max sender Julie, etter en sjelsettende opplevelse, ut på søken etter en mening med det meningsløse livet.

Josephine Park er definitivt seriens sterkeste kort (med Charlotte Munck som ufrivillig sidekick), og hun gir da også en solid og livsbejaende tolkning av den lettere frustrerte, serielyvende, tilsynelatende vellykkede arbeidsnarkomanen. En karakter som har mange likhetstrekk med hovedrollen i en annen Netflix-serie, norske Hjem til jul. I Hjem til jul møter vi (snart) middelaldrende Johanne som er på desperat jakt etter en varig partner, mens hun sjarmerende vimser av gårde, og drar seg selv stadig lenger ned i forviklingene.

Også Josephine tar mange merkelige valg, flere av dem i overkant konstruerte og lite subtile. Hennes klienter er da heller slettes ikke A4, men passe smårare, og skrevet inn i manus for å skape komikk og dramaturgisk fremgang. Tidvis morsomt og småhumrende, men det blir for langt mellom de store latterbrølene. Nanas desperate partnerjakt sitter heller ikke helt, vi tror ofte ikke på hennes strabaser og veivalg.

Baby Fever Skruk 7 Baby Fever Skruk 3 Baby Fever Skruk 4 Baby Fever Skruk 5 Baby Fever Skruk 6 Baby Fever Skruk 8 Baby Fever Skruk 2
<
>
Baby Fever (Skruk) (Foto: Netflix)

Baby Fever har blitt en smått fornøyelig, og høyst ufarlig, liten feelgood serie som du med fordel kan binge en regntung sommerkveld. Serien er åpenbart produsert med hjertet på rett sted, bare ikke forvent at gleden skal sitte i like lenge som et svangerskap – denne glemmer du nok relativt fort. 3 sterke stjerner.

Serien hadde premiere den 8. juni, og anmeldelsen er basert på samtlige episoder.

Les også Alle nye strømmetitler, juni Disse seriene/filmene kan du strømme i juni - og nå kommer only Murders in the Building 2!
Only Murders in The Building sesong 2 1
Baby Fever Skruk 10
Baby Fever (Skruk) (Foto: Netflix)

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 8. juni 2022
 • Regi: Amalie N. Fick
 • Med: Josephine Park, Olivia J. Lewerissa, Simon Sears, Charlotte Munch, Mikael Birkkjær, Tammi Øst, Emil Prenter, Thomas Levin, Jesper O. F. Andersen, Amelia Høy, Morten Jørgensen, Anne S. Wanstrup, Lisa Carlehed
 • Genre: Komedie
 • Land: Danmark
 • År: 2022
 • Tid: 2:59 t.
 • Karakter: 3
IMDB Rating
Skruk | June 8, 2022 (Denmark) Summary:
Countries: DenmarkLanguages: Danish
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Grovt utnyttet? Sverter regissør Andrew Dominik tidenes mest berømte sexbombe på det groveste?
Siste nytt fra Montana! Kevin Costner & Co saler opp hestene for nok en runde cowboy-intriger.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Følg Lyd & Bilde