Årets beste hi-fi produkter 2020-2021

Her er hi-fi-produktene som tar deg inn i en ny dimensjon!

La musikken gi deg gåsehud

Noen få ganger i året sitter vi i det store testrommet og nærmest kjenner blodet koke over av ekstase. Når musikken og lyden sitter som en påle og går opp i en høyere enhet.

Nå har tiden kommet til å samle inntrykkene fra de aller beste hi-fi-produktene vi testet i løpet av de siste 12 månedene.

Platespillere og pickuper

Stadig flere lar seg begeistre over vinylplater igjen. Bare styr unna de aller billigste platespillerne under 2.000 kroner, og velg gjerne en manuell spiller fremfor automatisk. Da får du best lyd for pengene. Husk at en platespiller er enkel å oppgradere med en bedre pickup!

Platespillerforsterker

Noen forsterkere har innebygd platespillerinngang, men du får ofte bedre lyd fra separat platespillerforsterker. Også kjent som phono- eller RIAA-trinn. Denne korrigerer lydkurven (RIAA-kurven) platene er spilt inn med, før signalet går videre til forsterkeren. Hvis du ikke vet om platespillerforsterkeren skal være til Moving Magnet (MM) eller Moving Coil (MC) pickup, er det nok MM.

Nettverksspillere og DAC-er

Etter CD-spillerne nærmest har forsvunnet som dugg for solen, har nettverksspillerne og digitalkonverterne (DAC-ene) tatt over.

En nettverksspiller kobles til hjemmenettverket og spiller musikk fra internettjenester, eller fra lokalt lagrede musikkfiler. Den styres ofte med en mobilapp, men mange har også fjernkontroll og kan brukes mye på samme måte som CD-spilleren.

En DAC, eller digitalkonverter, forvandler den digitale lyden til analog som så sendes inn i hi-fi-forsterkeren. Har du en PC, trenger du egentlig ikke nettverksspiller i det hele tatt. DAC-en forvandler den nemlig til en fullblods hi-fi-maskin!

Forsterkere

Helanaloge stereoforsterkere finnes fortsatt, som den vi denne gangen har kåret til Årets budsjettforsterker! Men mange forventer likevel nå at forsterkeren har innebygd både DAC og kanskje også strømming.

Ofte vil du få bedre lyd med separate komponenter, men det er neimen ikke sikkert. Signalveien blir nemlig kortere ved å kutte ut analoge kabler mellom lydkilde og forsterker.

Dette året var det ikke mange budsjettforsterkere som imponerte. Bortsett fra den vi har kåret til gull, er det i år bare forsterkere fra premiumklassen og oppover. Sånt skjer. Til gjengjeld kan vi love lydopplevelser til å gråte over. Og ikke bare fordi bankkontoen er tom.

Tips:

1. Bruk ørene

Vi både kan og vil gjerne anbefale det beste basert på våre tester. Denne guiden og de påfølgende uvalgte produktene vil hjelpe deg langt på vei mot bedre lyd, og flere hakeslipp-opplevelser, men til syvende og sist er det dine egne ører som må avgjøre. Stol på deg selv, les deg opp på tester, og finn ut hva du ønsker å oppnå med et nytt anlegg. Eller en oppgradering av anlegget du allerede har. Når du har en plan, ta den med til en seriøs hi-fi-butikk og forklar dine ønsker.

Et tips: Prater de nedsettende om konkurrentene og deres produkter, vet du at du har kommet til feil butikk. Gå et annet sted.

2. Kabler og sånn

Kabler er et ormebol de færreste stikker hendene ned i. Likevel er de helt nødvendige for å sy sammen et anlegg. Her er det mulig å både lese og høre påstander som har mer til felles med healing enn vitenskap, og man kan blakke seg kraftig på bare noen få meter med holistiske kabler velsignet av ånder bare den ene produsenten har kontakt med. Vårt råd er edruelighet, du trenger kabler og det kommer til å koste kanskje litt mer enn du tror, men kablene skal ikke koste like mye som høyttalerne.

 

VINNERE AV Årets beste hi-fi produkter 2020-2021
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.