annonse
annonse
annonse

Test av YBA WD202

Harmoniske toner

Denne konverteren kombinerer et lekkert ytre og mange funksjoner med musikalske toner av topp kvalitet.

Lyd & Bilde Mener

 • Lyden er meget god, spesielt med balansert tilkobling. Konverteren kan brukes som digital forforsterker, og både hodetelefonutgang og fjernkontroll er på plass. Vi er dessuten forelsket i utseendet.

 • Konverteren låter ikke like bra med ubalanserte tilkoblinger. Hodetelefonutgangen låter greit, men ikke mer.

annonse

Det første man legger merke til med YBA WD202 er det lekre chassiset i børstet, svart aluminium. Meget forseggjort, og som gjør at produktet ser dyrere ut enn det er. Også fjernkontrollen er i tillitvekkende aluminium og ligger meget bra i hånden.

Konverteren har hodetelefonutgang og variabelt lydnivå, som kan styres enten via fjernkontrollen eller frontpanelet.

Hva tilkoblinger gjelder, har YBA det meste. Deriblant balansert XLR ut, som bør brukes om forsterkeren din er balansert. USB-inngangen går dessuten helt opp i taket hva gjelder oppløsning, noe som krever driver for Windows men ikke for Mac.

Lydkvalitet
XLR-tilkobling låter et godt hakk bedre enn ubalansert. Ubalansert koblet låter det rent og pent, men aldri røft og tøft der det skal. Lydbildet er generelt litt flatt, litt på samme måte som med Arcam airDAC.

Koble om til XLR, og lydlandskapet åpner seg betraktelig. Alt blir stort, og lyden av strykere og blåsere er enda litt mer differensiert enn med Musical Fidelity. Som om musikerne tar et lite skritt fra hverandre, og dermed får mer plass å boltre seg på. Det hele er sprekere og mer oppløst. Klaver får en deilig utklinging, og det er bra fraspark i bassregisteret, selv om konverteren briljerer aller mest fra mellomtonen og oppover.

Hodetelefonutgangen er god, men ikke topp. De åpne Sennheiser HD 598 får litt mer bass enn jeg er vant til, men bassen er ikke superdetaljert, og det mangler oppløsning i overtonene, sammenlignet med seriøse, separate hodetelefonforsterkere.

Konklusjon
YBA har med WD202 laget en DAC som låter meget bra og ser fantastisk ut. Chassiset er i herlig børstet aluminium, og fjernkontrollen likeså. Og konverteren låter fabelaktig til prisen. Først og fremst er det de glatte og luftige tonene som imponerer. Men her er også attakk, og alt av musikk løfter seg et pent hakk med YBA. Den bør absolutt kobles balansert, for ubalansert låter den litt flatere og tammere.

Vi liker hodetelefonutgang, og digger at man kan styre lydnivået fra fronten av konverteren, spesielt ved skrivebordsbruk. Men hodetelefonutgangen mangler litt oppløsning og dynamikk.

Fakta

 • Digital inn: koaksial, optisk, USB, AES/EBU
 • Analog ut: XLR, RCA
 • Digital ut: koaksial
 • Oppløsning USB: 24-bit/192kHz
 • Oppløsning SPDIF: 24-bit/192kHz
 • Variabelt lydnivå, fjernkontroll
 • Hodetelefonutgang
 • Pris: 4.490 kr
 • Web: taaimport.no
Produsent:
Pris:
4.490,-
Lydkvalitet
Funksjonalitet
Brukervennlighet
Kvalitetsinntrykk
annonse
annonse
annonse
annonse