TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Musical Fidelity V90-DAC

Silkelyd til bomullpris

Musical Fidelity har klart kunststykket å gi et godt snev av high-end-lyd i en særdeles rimelig innpakning.

forfatter
Publisert 15.12.14 - 05:00
L&B mener
Nærmere lydmessig pose og sekk kommer man knapt i denne prisklassen. Konverteren har en oppløsning som vi knapt har opplevd til denne prisen, og musikken kommer befriende luftig ut.
Dyrere konvertere har gjerne enda mer fraspark og dynamikk.
Spesifikasjoner
 • Digital inn: asynkron USB, koaksial, 2 optiske
 • Analog ut: RCA
 • Oppløsning USB: 24-bit/96kHz
 • Oppløsning SPDIF: 24-bit/192kHz
 • Ikke variabelt lydnivå
 • Ikke hodetelefonutgang
 • Pris: 2.495 kr
 • Web: audiocompaniet.no

V90-DAC er en snerten, liten digitalkonverter. Den er en videreutvikling av den fantastisk vellydende – men akk så grelle – V-DAC, og nå er utseendet også på plass. Borte er den mørkegrå fargen og graffiti-skriften, i stedet er V90-versjonen i lekker naturell aluminiumsutførelse, og med alle kontakter gjemt på baksiden i stedet for å stikke ut på hver side.

Til tross for sin lave pris har V90-DAC høykvalitets komponenter på innsiden. Blant annet en Burr-Brown 32-bits DAC-chip. Komponentene er overflatemontert på printkort, som er billigere enn å montere én og én komponent i signalveien. Noe Musical Fidelity har forbeholdt sine dyrere produkter.

Lydkvalitet
Alle inn-signaler skaleres opp i konverteren til 24-bit/192kHz, for å skyve digitalstøy (aliasstøy) langt nok opp i frekvens til at det lettere kan filtreres bort. Slik oppsampling trenger ikke å bety bedre lyd, og på konvertere som kan skru dette av og på, opplever undertegnede ofte at det kan låte bedre uten. Det være sagt, V90-DAC låter fortreffelig.

Musical Fidelity låter først og fremst meget behagelig og oppløst i det viktige mellomtoneregisteret. Leonard Cohens rustne, dype røst låter deilig og raspende, samtidig som den har en mykhet og sødme som tilhører det sjeldne. Det føles som at hele orkesteret holder takten pinlig korrekt, uten å anstrenge seg i så måte. Lydbildet er stort og gjennomsiktig, og alt slipper fint og uanstrengt igjennom.

Lydbildet er mer glatt enn aggressivt, og noen vil kanskje ønske enda mer fraspark i basstromma. Ikke for det, sett på noe metal, og det livner opp her også. Og midt i alt bråket skinner cymbalene igjennom, uten tegn til stygg skingring. Men det finnes konvertere med mer trøkk i bassregisteret.

Konklusjon
Musical Fidelity V90-DAC har den samme lydkvaliteten fra den originale V-DAC (og V-DAC II). Kanskje til og med bedre. Den støtter dessuten høyere oppløsninger, og har et langt flottere kabinett. Lyden er silkeglatt, lydlandskapet stort, og konverteren gir time etter time med lytteglede. En meget god konverter uansett prisklasse, og dermed et varp til 2.500 kroner.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Arcam airDAC

Strømmer gjennom luften

Arcam airDAC tar tak i lydsignalet direkte gjennom luften, og forvandler det til musikalske toner.

Når man først har begynt å strømme lyden trådløst, vil man nødig tilbake til kabel. Konverteren håndterer de trådløse lydsignalene bra, musikken låter nøytralt og ærlig.
Vi savner litt gnist og engasjement. Ingenting stikker seg veldig ut, og musikken låter i det hele tatt litt flatt. Vi savner også en USB-inngang for PC og Mac.

YBA WD202

Harmoniske toner

Denne konverteren kombinerer et lekkert ytre og mange funksjoner med musikalske toner av topp kvalitet.

Lyden er meget god, spesielt med balansert tilkobling. Konverteren kan brukes som digital forforsterker, og både hodetelefonutgang og fjernkontroll er på plass. Vi er dessuten forelsket i utseendet.
Konverteren låter ikke like bra med ubalanserte tilkoblinger. Hodetelefonutgangen låter greit, men ikke mer.

Hegel HD12

Nesten alt man kan ønske seg

For første gang har Hegel en DAC med hodetelefonutgang. HD12 låter dessuten forrykende bra.

Usedvanlig potent og dynamisk lydbilde, kombinert med flott dybde og åpenhet. Hodetelefonutgangen låter meget bra, og DAC-en kan brukes som digital forforsterker.
Den lille, kjipe fjernkontrollen kan lett forsvinne mellom sofaputene. Lydnivået kan ikke styres på selve DAC-en, som gir begrenset brukervennlighet i skrivebordsituasjoner. Det finnes kraftigere hodetelefonforsterkere.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend